Herkkuhetkien pelastus- vaniljainen proteiinipulla

pulla2Tiedettäkö kun herkuttelu jää päälle, niin silloin se myös jää. Itse olen niin järkyttävän perso herkuille, että jos en olisi aikanaan opetellut leipomaan proteiinileivoksia, näyttäisin varmaan itsekin aivan pieneltä pullalta. En ikinä käytä leipoessani valmiita reseptejä, vaan menen kaupassa yleensä flown mukaan ja ostan niitä asioita, mitä milloinkin haluan leipoessani käyttää. Tänään ostoskoriin lähti karpalo-proteiinirahka ja VIHDOINKIN maustamatonta kookosöljyä. Eli vanilijan makuiset proteiinipullat olkaa hyvät:

2 banaania, 2kananmunaa, 4 teelusikallista kiinteää kookosöljyä sulatettuna, n. 60-100g vaniljaproteiinijauhetta, 2rkl psylliumia, 1tl leivinjauhetta, 1tl ruokasoodaa ja puoli purkkia arlan karpalo-proteiinirahkaa. Paista uunin keskitasossa max 15 min. Uuni kannattaa laittaa 250 asteeseen.

Proteiinijauheella ei sinällään ole väliä, että mitä käyttää. Ostin eilen juuri pelkästään keittiökäyttöön Fitfarmin WPC80- jauheen, sillä edullisuutensa vuoksi ei harmita jos leivokset ei aina onnistu.. Tai siis Timoa ei harmita, että tuhlaan hyvät proteiinit:D Jos pitää kookoksen mausta, niin silloin kookosöljy kannattaa laittaa ihan kookoksenmakuisena. Mutta jos on käynyt niinkuin meillä, että kookoksen maku alkaa tulla korvista, saa ainakin isoimmista ruokakaupoista neutraalinmakuista kookosöljyä. Voin kertoa, että näistä tuli taivaallisia!

pulla1

pullaSitten vaan herkuttelemaan!

withloveEmma

emmakaisa

9 vastausta artikkeliin “Herkkuhetkien pelastus- vaniljainen proteiinipulla”

 1. Tosi mukavan tuntuinen tämä sun blogi, eilen tänne ensimmäisen kerran löysin ja jään kyllä seurailemaan 🙂 Ihanan näköisiä nuo pullat!

  • Hei kiitos, kiva kuulla 🙂 No kuule ihanan näköisiä, mutta vielä paremman makuisia, syötiin kahdestaan miehen kanssa kaikki 😀

 2. Tarkoititko vanilja? Sattuu silmiin toi ylimääränen i. Hyvältä reseptiltä muuten kuulostaa ja näyttää. =) Onko nuo muuten jossain vuoissa paistettu vain miten tuota taikinaa pystyy ”muotoilemaan”, onnistuuko ilman vuokia? Tai paperisissa muffinssivuoissa?

  • Hahhah juu… Mulla saattaa näitä ”pieniä” typoja olla enemmänkin, oon todella huolimaton(huono äidinkielessäni) välillä 🙁 😀 Mulla on käytössä silikoniset muffinivuoat, ne on ihan parhaita näissä proteiinileivonnaisten teossa.

  • Joo kaikki vaan blenderiin ja sekaisin 🙂 Siis ihan hullunhyviä oli, varmaan toimii ilman tota rahkaakin. Oli nimittäin eka kerta kun laitoin rahkaa mihinkään proteiinileivonnaiseen, se tuo kyllä kivaa kosteutta niihin.

 3. voisin tehä ja käyttää kookosöljyn sijasta voita koska en ole kookoksen suurin ystävä ainakaan kookosöljyn nimittäin liian voimakas kookoksen maku mun mielestä sillä kerran tein rasvakahvia mihin tuli juuri voita ja kookosöljyä ja meinasin puklata:D jotenkin jogurttikuorrutetut kookokset uppoaa vielä, ja joku kookosmaito mutta jos kookoksen maku/haju puskee vähänkin voimakkaammin läpi mua alkaa jotenkin oksettaa:D en tiiä mistä johtuu? jtn lapsuuden traumoja’?:D en sitten tiiä kuin paljon toi kookos maistuis valmiissa pullissa? en viittis ottaa sitä riskiä niiin teen voihin.:D

  • Urtekramilla on maustamatonta, taisi maksaa 8,20 tai jotain sellaista. Oli ihan samanhintaista ainakin Kalevan S-marketissa, kun ihan normimakuinen kookosöljy. Mies on jo aikaa sitten pistänyt meillä kookosjutut pannaan, kun se ei voi sietää sen makua ja kyllä tässä pikkuhiljaa alkaa itselläkin tulla kookos korvista ulos 😀

 4. Edelliseen kommenttiin lisänä. En ole muuten kuullutkaan maustamattomasta kookosöljystä, mitä tällänen maksaa? 😀 sitä voisinkin vedellä, ihan terveys syöden edestä ja käyttää ihon hoidossa koska normikookos saa voimaan pahoin. :d

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta