Hyvän olon pyhä kolminaisuus

detox3Käyn tulevissa postauksissa läpi kolme minulle todella tärkeää elämän osa-aluetta. Koen, että liikunta, ravitsemus ja kokonaisvaltainen hyvinvointi kulkevat käsikädessä ja jotta ihminen voi hyvin on hänen saavutettava se pyhän kolminaisuuden balanssi. Jokaisella nämä kolme asiaa tarkoittavat eri asioita, eikä kahta täysin samalla tavalla ajattelevaa ihmistä löydy. Aloitetaan nyt kuitenkin siitä ensimmäisestä, eli ravinnosta.

detox1

Minulla on aina ollut todella hankaa suhde ruokaa kohtaan. Tai aina on ehkä hieman liioiteltu käsite, mutta muistan ensimmäisen kerran jo joskus 15-vuotiaana miettineeni, että minun pitää laihduttaa. Minä olen säätänyt erilaisten ruokavalioiden, syömättömyyden, paaston, karppaamisen ja ihan käsistä lähteneen syömisen kanssa niin paljon, että oikeastaan en edes muista, millaista on kun kroppa toimii normaalisti. Minulla on luonnostaan todella hidas aineenvaihdunta ja sen käynnisteleminen edes jotenkin normaalille tasolle on ollut työn ja tuskan takana. Säätämiseni ruoan kanssa tuli oikeastaan päätökseen vasta tämän vuoden alussa. Olin yrittänyt ennenkin saada ruokavaliota jonkinasteiseen balanssiin, mutta tammikuussa löysin Ashley Conradin ja Clutchin. Orjallisesti Conradin neuvoja noudattaen aloin säännöllistää syömisiäni. Olen siitä tammikuisesta päivästä lähtien syönyt kuusi kertaa päivässä(ainakin melkein aina) ja koittanut pitää ruokani maidottomana, sekä gluteenittomana, siis pääsääntöisesti. Gluteeniton ruokavalio ei ole ollut minulle mitenkään terveyden vaatima vaihtoehto, olin todella kauan syönyt hiilihydraatittomasti, joten pienissä erissä elimistön totuttaminen erilaisiin kuituihin ja viljoihin on tuntunut minusta luonnollisimmalta. Eivätpä mieleiseni ruoat muutenkaan ole koskaan olleet kovinkaan hiilareilla kyllästettyjä. Ihan kuin napinpainalluksella ajatusmaailmani koko ravintoviidakkoa kohtaan on muuttunut. Pikkuhiljaa kaappimme ovat täyttyneet erilaisista yrteistä(voisin hehkuttaa niitä loputtomiin) ja ruoan alkuperä on ruvennut kiinnostamaan. Olen oppinut myös tarvitsemaani rentoutta(vähän liikaakin), enkä enää juokse vaa’alla vahtimassa jokaista tulevaa painogrammaa. Rakastan toki välillä herkutella, mutta sille on oma aikansa. Tällähetkellä pyrin tekemään ruoastani sellaista, jota kehoni pystyy hyödyntämään parhaiten, kuitenkin haluan samalla syömäni ruoan maistuvan hyvältä. Huomaan oloni olevan parempi ja kevyempi, eikä sellaista kamalaa ähkyä tule juuri koskaan. Samalla olen huomannut tekeväni itsestäni hyvin haavoittuvaisen, sillä nytkin kun olimme pitkä viikonlopun vanhempien luona, olin ihan ihosta alkaen kipeä, kun olin syönyt ihan mitä sattuu. Minulle tämä ruokahomma tulee varmaan aina olemaan se kompastuskiveni, nyt tällähetkellä tunnen oloni hyväksi ja elinvoimaiseksi, mutta huomenna saatan olla jo toistamieltä. Nautin kuitenkin nyt tästä, sillä vain minä tiedän, kuinka pitkän matkan olen tullut tähän pisteeseen, että syön riisiä panikoimatta sen sisältämästä hiilarimäärästä – niin tiedän kyllä miten hassulta tämä kuulostaa. Uskon, että ruudun silläpuolen on myös monia, kelle nämä ravintojutu ei todellakaan ole olleet, taikka ole vieläkään mitään selvää pässin lihaa. Oikeastaan uskon, että mitä enemmän tulemme tietoiseksi ravinnosta, sitä enemmän se alkaa sekoittaa päätä. Yritän pitää homman kuitenkin senverran rentona, että voin hyvillä mielin sillointällöin hakea falafelit ja jälkiruokasuklaat, taikka käydä ulkona syömässä ilman viiden päivän morkkista. Olen tämän ennenkin blogissa sanonut, mutta sitten kun peruspilarit on kohdillaan, on varaa välillä hyvillämielin hieman lipsuakkin 😉

detox

detox4

Ihanaa perjantai-iltaa ja viikonloppua<3

-Emma

emmakaisa

2 vastausta artikkeliin “Hyvän olon pyhä kolminaisuus”

  1. Mulle ruoka on myös todella tärkeä asia. Maha voi niin paljon paremmin, ja en kärsi muistakaan gluteenin ja maitotuotteiden (laktoosin/maitoproteiinin) haitta/sivuvaikutuksista. Lisäksi tuntuu olo niin paljon energisemmältä kuin ennen!

    • Se on niin luonnollista, että itselle oikeanlaisesta ravinnosta tulee hyvä olo:) silti sitä ahtaa vuosikausia kaikkea epämääräistä sisäänsä, ja ihmettelee, että ompa kumma kun väsyttää!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta