Mansikka-banaani raakakakku

kakku4

EDIT: MITEN TÄMÄ KIRJOITETAAN OIKEIN :D? mansikkabanaani raakakakku, mansikka-banaani raakakku, mansikka banaaniraakakakku, mansikka banaani raakakakku? Tää ei nyt ratkea 😀

Halusin sunnuntaina hieman herkutella ja päätinkin kokeilla hieman uudenlaista reseptiä raakakakulle. Saatiin anopilta marjoja pääsiäisenä ja halusin hyödyntää mansikkaa kakun teossa. Kaupasta kävin hakemassa 500g kivettömiä taateleita ja pussin (250g?!ehkä?) pähkinäsekoitusta ja pienen pussin pekaanipähkinöitä. Nämä minun reseptit on aina vähän hakuammuntaa, kun muistan vasta tekemisen jälkeen, että olisi varmaan pitänyt merkata vähän ylös, että mitä tulikaan tehtyä! No kokeilemalla se selviää, että menikö edes sinnepäin..

kakku1

 

Kotiin päästyäni laitoin taatelit ja pähkinät pariksi tunniksi likoamaan. Jos kakun tekeminen ei tule yhtä extempore ideana kuin minulla, kannattaa laittaa liotettavat jo edellisenä iltana veteen, niin käsittely on helpompaa. Kun pähkinät ja taatelit olivat lilluneet vedessä tarpeeksi, laitoin puolet taateleista ja pähkinöistä blenderiin, kun ensin olin sulattanut nelisen ruokalusikallista kookosöljyä, sekä pienen lorauksen mantelimaitoa blenderin pohjalle. Sitten siellä surruttelin ainekset tasaiseksi massaksi. Kun olin tarpeeksi kauan tuskaillut blenderin kanssa, luovutin ja otin vanhan kunnon sauvasekoittajan käyttöön. Sillä sitten survoin pohjan ainekset tasaiseksi massaksi ja lopuksi heitin joukkoon hieman kanelia.  Pohjan levitin irotpohjavuokaan leivinpaperin päälle, mulla on käytössä sellainen iso, olisikohan se noin 24cm halkaisijaltaan, oleva irtopohjavuoka. Olen toivonut kyllä joulupukilta/helinäkeijulta/Timolta yllätyslahjana pientä irtopohjavuokaa, voi olla, että ainoa joka minut sillä yllättää on minä itse ensikerralla kaupassa. Kakut saisivat kivaa korkeutta, eikä niistä tulisi muutenkaan niin valtavia kuin nyt. Pohjan laitoin pakastimeen jähmettymään ja kävin täytteen kimppuun. Täytteeseen laitoin pohjalle ensin sulaneiden mansikoiden mehua noin 4rkl ja sen jälkeen saman verran sulatettua kookosöljyä. Mansikoita täytteeseen tuli noin 3dl, lisäksi laitoin kourallisen taateleita ja kaksi isoa banaania. Jotta massaan tulisi hieman kiinteyttä heitin blenderiin myös ruokalusikallisen chia siemeniä, 2rkl lucumaa ja 2rkl psylliumia. Sekoittelin täytteen tasaiseksi ja kaadoin pohjan päälle, sekä laitoin takaisin pakkaseen jähmettymään. Tässäkohtaa jos olisin ollut fiksu, olisin antanut näiden olla, mutta oli pakko päästä vielä hieman kokeilemaan, joten tein vielä yhden kerroksen lisää. Siihen erottelin lopusta pähkinäseoksesta pekaanipähkinät ja mantelit, sekä laitoin loput taatelit. Lisäksi laitoin seokseen taasen kaksi banaania ja noin 4rkl kookosöljyä. Nämä jouduin taas survomaan sauvasekoittajalla, jotta sain kaikki sekaisin. Seos vielä vuokaan ja sitten odoteltiin parisen tuntia. Suosittelen, mikäli haluat kakusta kauniimman, että annat sen reilusti jähmettyä ainakin neljästä viiten tuntia, sillä nyt ainakin kakku tahtoi sulaa syliin. Maku oli kuitenkin erinomainen ja ihanan raikas verrattuna usein tekemiini suklaakakkuihin, tämä tulee varmasti uusittua vielä kesällä.

kakku2

 

withloveEmma

emmakaisa

2 vastausta artikkeliin “Mansikka-banaani raakakakku”

    • No siis tosta tuli aivan taivaallista! Pistin sen vaan nyt pakkaseen, niin sen sulattaminen on kamalan hidasta, ei pysty syömään sitä 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta