Onni on jokaisen omalla vastuulla.

Ihmisen elämän yksi perustarpeista on olla onnellinen, saavuttaaksen sen oman onnensa ihminen tekee välillä hyvin kummallisiakin ratkaisuja. Toisille onni on suuri omaisuus ja vaikutusvaltainen asema, toiselle onni on saada herätä joka aamu katon alta, taikka pelkkä puhdas vesi, jokaisen onni on omanlaisensa. Onnellisuus on kuitenkin hyvin haavoittuvainen asia ja toiset eivät koe elämässään ikinä olevansa onnellisia, vaikka puitteet ja elämänlaatu olisi kuinka huikeita, toiset taas ovat onnellisia pienimmästäkin asiasta. Mietin itse usein sitä, että olenko minä onnellinen? Mitä on minun onneni? Aika yksioikoisesti voin tuohon kysymykseen vastata, kyllä, olen onnellinen. Olen itse oman onneni herra.

Olen elänyt joskus elämää ajatellen, että sitten kun saavutan elämässäni tietyt asiat, voin olla onnellinen. Onneksi heräsin tästä ajatuksesta, sillä päivät juoksevat hirveää vauhtia eteenpäin ja jos eläisin elämääni ajatellen vain tulevaisuutta, menisi kaikki nämä täydelliset päivät hukkaan. Minun onneni oli tänään nukkua pitkään ja syödä aamupala mieheni kanssa vuoteessa. Minun onneni on tietää, että huomennakin vapaapäivä.. Havahdun vähän väliä siihen ajatukseen, että voi miten saankaan olla etuoikeutettu, että saan elää juuri tätä minun elämääni. Minun onneni ei koostu mistään kovin ihmeellisistä asioista, mutta minulle ne ovat juuri niitä asioita mistä nautin.

Onneni on tuleva kesä, rakkaat ihmiset, oma koti, perhe ja työ. Toki on monia asioita, josta voisin nyt ottaa stressiä ja miettiä, että mitenköhän tästäkin selvitään, sinullakin siellä on varmasti meilessäsi monta asiaa, jotka tekevät elämästä välillä hankalaa. Olen kuitenkin ikuinen optimisti ja näen asiat niin, että mikäli minulla on enemmän elämässäni hyvää kuin pahaa, kumoaa ne hyvät asiat sen kaiken pahan. Onni on myös hieman asennekysymys, jos joka aamu heräisin ajatukseen, että kaikki on paskaa ja mikään ei kiinnosta, olisi elämä paljon hankalampaa.

Voisin harmitella harmaata säätä, kelan maksuja, aikaisia aamuja, väsymystä – en kuitenkaan aio. Herään joka aamu tehden jokaisesta päivästä sellaisen, että voin illalla hymyssä suin painaa pään tyynyyn ja miettiä, että olipa taas mukava päivä. Onni ei ole muiden sinulle tuomaa, onnettomuus harvoin on täysin myöskään kenenkään muun vika. Elämä ei toki ole niin mustavalkoista kun nyt ehkä minun näkökulmani kuulostaa, mutta se on nimenomaan se harmaa- alue mustan ja valkoisen välissä, jossa ne oman elämän valinnat tehdään. Onni ei kuitenkaan tule ulkoapäin vaan olet itse oman onnesi herra.

Mistä sinä olet onnellinen tänään?

/srv/www/fitfashion wordpress/releases/20150429070043/app/wp content/uploads/sites/118/2015/05/Onni

emmakaisa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta