raakasuklaa-taatelipatukka, täydellinen raakaherkku kahvipöytään

taateli3

 

Mitä jospa tänävuona yllättäisitkin äitisi kahvipöydässä ja valmistaisitkin normaalien mokkapalojen sijasta hieman terveellisempää tarjottavaa? Tämä suklaan ja taatelin yhdistelmä on oiva korvike milletahansa makealle kahvileivonnaiselle, sillä makeudessaan se ei jää ainakaan toiseksi. Keveydestä en menisi puhumaan, sillä taatelit sisältävät paljon hiilihydraatteja, ja maapähkinäpohja nostaa rasvamäärää ihan reilulle tasolle. 100g massaa sisältää huimat 391kcal, 12,8g prot, 17,4g fat, 45,5g hh. Eli nyt ei ole kyseessä mikään kevyt herkku. Toisaalta voisi nämä samat ravintoarvot ottaa paljon huonommistakin lähteistä. Unohdetaan kuitenkin nyt hetkeksi tämä sisältö ja keskitytään olennaiseen eli sisältöön.

taateli

Tarvitset massaan:

  • 350g maapähkinöitä
  • 500g kivettömiä taatelia
  • n. 0,5dl raakakaakaojauhetta(itse käytin CocoVi:n)
  • 1dl soija/mantelimaitoa
  • 1rkl luomu agavesiirappia

Jauha maapähkinät sekaisin yleiskoneella, äläkkä säikähdä, sillä hetken voisi luulla, että sota on alkamassa. Jauha kunnes pähkinät ovat lähes tasaista jauhoa, jotain sattumia saa olla joukossa. Lisää sekaan maito ja kaakaojauhe, sekä siirappi. Tämän jälkeen pienissä erissä lisää taatelit joukkoon. Suosittelen liottamaan taateleita jonkinaikaa ennen massan tekoa, sillä pelkäsin oikeasti yleiskoneemme puolesta kun taatelit pommittivat laitteen seinämiä. Massa muuttuu pikkuhiljaa sekoittaessa koostumukseltaan hyvin jähmeäksi, joten tarvittaessa saatat joutua laittamaan kädet massaan. Itse sain tehtyä koko homman alusta loppuun yleiskoneella, mutta tosiaan kannattaa pitää pientä varovaisuutta. Meillä on OBH nordican kone ja sen on todettu kestävän vaikka betonia 😀

Kun massa on valmis niin muotoile se levyksi esim. elmukelmun sisällä ja anna olla pakkasessa noin 30 min. Jos jähmetät massan jääkaapissa, niin suosittelen pitämään parisen tuntia.Päälle rouhin manteleita koristeeksi.

Tämä on helppo ja nopea tehdä, sekä sopii ihan noviisillekkin tekijälle. Eikun leipomaan!

taateli1

withloveEmma

emmakaisa

2 vastausta artikkeliin “raakasuklaa-taatelipatukka, täydellinen raakaherkku kahvipöytään”

    • Herkullisia hetkiä 🙂 Voin vannoa, että ei pääse makeannälkä tämänjälkeen yllättämään!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta