Vadelmamuffinssi proteiinijauhoista ja hieman hääkuulumisia.

muffi1Huomenta ja kivaa viikonlopun alkua. Olen kuin uudestisyntynyt kun sain viimeyönä oikeasti nukkua univelkoja pois. Viikonloppu tuli kyllä niin oikeaan aikaan ja ensiviikko on jo helppo, kun on saanut oikeasti levätäkkin, eikä maanantaihin startata kymmenentunnin univelkojen kanssa.

Eilen käytiin hakemassa sormukset Laatukorulta ja en yhtään malttaisi olla pitämättä vihkisormustani. Ollaan nyt molemmat myöskin ilman kihloja, sillä Timo hankki uuden ja vanha meni romukullaksi. Minun omani taas suoristettiin ja kiillotettiin, niin eihän tuota nyt raaski käyttää ennenkuin vasta sitten yhdessä vihkisormuksen kanssa. 56 yötä häihin, ihanaa!

Meillä on ollut ihan kauheaa säätämistä meidän kutsujen kanssa. Ensin kun vietiin tuossa toissapäivänä viimeisiä kutsuja postilaatikkoon ja juuri kun irrotin korteista, tajusin, että kahdesta puuttuu merkit. No ei mitään, uudet vaan perään, vaikka kai nuokin jotenkin perille löytäisivät, onneksi muistin, että kenen omista puuttuu merkki, olisi muuten pitänyt tehdä kaikki uudestaan 😀 Eilen sitten minulle soitettiin ja kysyttiin, että onkohan eräs henkilö tulossa häihin, sillä hänen kutsunsa oli irrallaan ja kuori revennyt irti.. No olihan hän tulossa, ihan mahtavaa palvelua postilta, että hoitaa tuollaisen asian ja soittaa meille. Onneksi  kutsuissa oli puhelinnumero 😉

Lopuksi vielä ohjetta eilisiin muffineihin, oli pakko saada jotain hyvää kahvin kanssa

 • 4munaa
 • banaani
 • 3 skooppia vanilja proteiinijauhoa
 • 1tl leivinjauhe
 • 1tl ruokasooda
 • 2tl psyllium
 • 0,5dl vadelmia

Ainekset blenderiin, uuni 150c ja muffinssit saa olla niin kauan, että ovat kauniin värisiä. Kypsyyden voi varmistaa tökkäämällä haarukan yhteen muffinssiin. Jos se tulee kuivana takaisin niin sitten ovat valmiita! Minulla muffinssit taisivat olla uunissa noin 15min.

muffi2 muffi

withloveEmma

 

emmakaisa

6 vastausta artikkeliin “Vadelmamuffinssi proteiinijauhoista ja hieman hääkuulumisia.”

 1. Kiitos ohjeesta, menee kokeiluun :)! Osaatko sanoa paljon toi yksi skooppi on suunnilleen grammoissa? 25-30g?

  • Nää on niin helppoja, kannattaa kokeilla, massasta tulee aika löysää, joten älä säikähdä:) 1 skooppi on noin 20g, mutta riippuu niin skoopista! Et kannattaa punnita jos on epävarma:)

  • Kiitos paljon vastauksesta! Hyvää kesän alkua, sulla on aivan ihana blogi. 🙂

 2. Moikka!
  Olen tyttö, joka treena 2 kertaa viikossa, 30-45 minuuttia, raskailla painoilla. Energiankulutukseni on 289,2 (omien laskelmieni mukaan) ja proteiinitarpeeni on 75 g päivässä.
  En tiedä paljonko minun tulisi syödä kaloreita enemmän mitä kulutan, (tiedän että vähän enemmän, mutten osaa arvioida montako kaloria enemmän minun tulisi syödä) ja pelkään, että joudun syömään mielettömästi ruokaa, jotta saan tarpeeni mukaisesti kaloreita ja proteiinia. En haluaisi alkaa käyttämään myöskään lisäravinteita.
  Olen kiitollinen jos vastaat tähän! 🙂

  • Moikka, konsultoin hieman tuota meidän taloudessa asuvaa personaltraineria ja tässä siis mitä Timo vastasi:

   ”Terveellisellä ruokavaliolla pääsee pitkälle, urheilija/kuntoilija saa helposti runsaasti proteiinia ruokavaliostaan ilman sen suurempia kikkailuja, jolloin mainitsemasi lisäravinteet eivät ole tarpeellisia. Tietysti sinun omat tavoitteesi määrittelevät sen, millainen ruokavalio olisi sinulle sopiva. Toiset haluavat kasvattaa lihasta, toiset pudottaa painoa jne. Proteeiinipalautusjuomista oikein käytettynä ja valittuna on hyötyä lähes kaikille, jos halutaan kehittää lihasvoimaa/kasvua ja palautua harjoituksesta. Myös muu ravinto (hiilihydraatit/rasvat) ja lepo on tärkeää. Ravinnonsaannin varmistamiseksi pyri syömään 4-6 kertaa päivässä, muista hyvät ravinnonlähteet. Treenipäivinä koita syödä vähän enemmän kuin normaalisti, sillä kokonaisenergiankulutuksesi on hieman korkeampi silloin kun harrastat liikuntaa. Peruskuntoilijalle kuitenkin siis riittää ihan normaali, terveellinen ruokavalio. Parhaat tulokset tulee kun ei stressaa liikaa 🙂 Mikäli treenaat todella tavoitteellisesti, niin silloin kannattaa kääntyä ihan asiantuntijan puoleen.”

   Kivaa kesää sinulle ja treeni-intoa!
   -Emma

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta