Nyt mentiin minun mukavuusalueeni ulkopuolelle…

.. Nimittäin eilen oli vuorossa paljon vihaamani rintatreeni. Olen vältellyt penkin tekemistä minkä pystyn, sillä en ole koskaan kokenut sitä kovin tärkeäksi liikkeeksi itselleni. Lisäksi olemattomattomilla rintalihaksillani ei ole kyllä nostettukkaan smith-tankoa enempää ylös ja sekin tuntui salilla raskaalta.

Eilen sitten ilokseni kuulin treenin alkuun TFW:llä, että tänään työnnetään ja paljon. Meillä oli tiedossa sekä ihan perus rintapenkkiä, että työntöä maasta käsin. Tämän lisäksi oli tarkoituksena tehdä myös olkapäitä eli ihan perus olkapunnerruksia levytangolla ja käsipainoilla.

_MG_9455

En voi vieläkään eilisen jälkeen sanoa olevani mikään penkkifani, mutta sain ehkä uutta näkökulmaa penkkaukseen. Se, että siitä on hyötyä niin monelle lihasryhmälle saattaa saada minut joskus vielä penkkaamaan uudestaan. Olkapunnerruksethan olen nähtävästi jo pitkään tehnyt aivan väärin ja kun tekniikka korjattiin, niin ei noussut kyllä enää tankokaan niinkuin ennen. TÄSSÄKIN asiassa joudun ottamaan siis askeleen taaksepäin ja aloittaa hieman pienemmillä painoilla.

Toki voi olla, että Henri on tilannut oikeasti 35kg:n levytankoja ja vaan huijaa, että ne painaa 20kg.. Who knows 😀

_MG_9451

Huomasin että samat ongelmat tulee mukana kuin ennenkin. Penkki ei vaan ole minun liikkeeni, sillä nyt on kyynerpää ja olkapää ihan todella kipeät. Onneksi tämä liike ei ole sellainen, että ilman sitä ei tulisi mistään mitään, jos en pääsisi esim. kyykkyyn olisin paljon enemmän pahoillani. Penkkaus ja minä emme vaan tule toimeen keskenämme, eli voimannostosta ei taida tulla minun lajiani 😉

Treeniviikko alkaa lähennellä taas loppuaan ja tämäkin ilo loppuu ensiviikolla. On aika palata takaisin normaaliin treenirytmiin ja puristaa loppurutistus ennen häitä. Jos juhannuksena vaan sää sallii niin ajattelin kuvailla vähän myös ulkotreenejä mökillä! Nyt nautin vielä täysin rinnoin TFW:n mahtavista treeneistä  ja puristan vaikka peppunahoistani viimeisetkin setit, jotta saan kaiken hyödyn mitä voin vielä saada. Kyllä se niin vaan on, että ryhmän(pienenkin sellaisen) voima on mahtava ja treeni on ihan erilaista kun on kaveri zemppaamassa vieressä 🙂

_MG_9459 _MG_9463

Hyvä meidän joukkue!

-Emma

emmakaisa

2 vastausta artikkeliin “Nyt mentiin minun mukavuusalueeni ulkopuolelle…”

  1. Itse olen tykästynyt penkkiin. 🙂
    Nyt olen ottanut perus ”tanko”penkin taas ohjelmistoon, kun pitkään teinkin penkkiä taas vaihteeksi vain käsipainoilla.
    Tuo penkki on sinäänsä jännä; liike, miltä en odota minkäänlaista vaikutusta ulkonäköön. Kyllä rintalihakset ovat kehittyneet, mutta ulkonäöllisesti tuo on aika turha. :DD

    • Olen ymmärtänyt, että toiset on ihan henkeen ja vereen penkki-ihmisiä 😀 Kyllähän siitä on hyötyä myös olkapäille ja oikeastaan todella montaakin lihasta vahvistaa, jotenkin oma anatomia ei vaan anna periksi! Olisihan se siistiä nostaa penkistä muutakin kun oma peppunsa 😀 Mukavia treenejä sulle:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta