Banaani(proteiini)juustokakku hieman kevyemmin.

_MG_0184

Pitkästä aikaa olen leiponut muutakin kuin raakaleivonnaisia. Raakakakut on ihanan makuisia, mutta aika kalliita tehdä ihan vain noin kokeilumielessä.  Tein viimeviikolla töihin ihan älyttömän hyvää juustokakkua, joka oli raikkaan sitruunainen ja kirpeä. Halusin testata sen jälkeen, että voisiko samaa koittaa niin, että juuston jättäisi kokonaan pois ja maku säilyisi yhtä hyvänä.

Banaanikakku oli kaukana raikkaasta, mutta ihan taivaallista se ainakin oli. Seuraavalla kerralla jääkin jo sitten pohja ja kerma pois, niin voin huoletta herkutella banaani-rahka hyydykkeellä!

Kakkuun tuli taas kaikki kaappien kätköistä löytyvä.

Pohja:

  • 1pkt. semper gluteenittomia digestivejä
  • 0,5dl neutraalinmakuista kookosöljyä

Laitoin pohjan irtopuhjavuokaan tekeytymään ja rupesin sekoittamaan aineksia.

Täyte:

  • 1prk skyr vanilja-rahkaa
  • 1,5dl Alpron soija- vispikermaa
  • 1 banaani
  • 1 tl aitoa vaniljasokeria
  • 2 skooppia Manninen banaani-toffee buddingjauhetta(kaupallinen linkki)
  • 4 liivatelehteä
  • 1 sitruunan mehu

Laita liivatelehdet likoamaan lasiin. Vatkaa kerma ja rahka. Pilko banaani pieneksi ja sekoita se kermaseoksen sekaan. Sekoita voimakkaasti vatkaten seokseen banaani-toffee jauhe ja vaniljasokeri. Kuumenna pieni tilkka vettä ja sitruunan mehu lähes kiehuvaksi. Puristele liivatelehdistä neste ja sultata liivate sitruunan mehussa. Kaada sulanut liivate seokseen kokoajan sekoittaen. Kaada seos irtopohjavuokaan ja anna hyytyä yön yli. Jos sinulla on normaalikokoinen n.24cm halkaisijaltaan oleva vuoka, niin suosittelen tuplaamaan kaikki ainekset. Banaani-toffee buddingin voi myös korvata ihan tavallisella banaanin tai vaniljan makuisella heralla :). Pohjan voi myös jättää kokonaan tekemättä ja laittaa suoraan massan irtopohjavuokaan hyytymään.

_MG_0189_MG_0199

 

Herkullisia hetkiä  ja ihanaa viikonloppua <3image1 (1)

 

 

emmakaisa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta