Täyteläinen bataattisosekeitto

_MG_0619

Minulla tuli ihan pakottava tarve saada sosekeittoa tänään. Jotenkin tässä alkaa tulla korvista kaikki lihan ja tällainen kasvisvaihtoehto tuntui erinomaiselta idealta. Timon täytyi hetki totutella ajatukseen, mutta sitten hänen toiveestaan tehtiin tomaatista ja bataatista keitto, josta tuli mitä mainioin ja varmasti sellainen joka riittää kerrankin useammalle päivälle ruoaksi..

Keitto sisältää seuraavat asiat

 • 4 isoa tomaattia
 • iso punasipuli
 • iso keltainen paprika
 • basilikaa
 • 5 pientiä bataattia
 • 1/4 pakettia koskenlaskija paprika
 • 3 dl soijamaitoa
 • 2 rkl sweet chili kastiketta
 • mausteita oman maun mukaan

Kuori ja pilko bataatit, anna kiehua kunnes bataatti on kypsää. Pilko tomaatit, paprika ja punasipuli ja paista pannulla kunnes tomaattien kuori irtoaa ja tomaatti alkaa murskautua. Itse paistoin tomaatti, paprika, sipulisekoituksen pienessä tilkassa oliiviöljyä ja heitin sekaan tuoreita basilikan lehtiä.

Muussaa ainekset joko yleiskoneella tai sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi ja siirrä kattilaan. Kiehauta vielä hiljalleen sekoittaen joukkoon soijamaidon ja koskenlaskijan, kunnes juusto on sulaa. Laita hyvälaatuista suolaa ja mausteita oman maun mukaan.  Juuston voi korvata ruokakermalla, taikka jättää kokonaan pois.

Tarjoile sipulirouheen ja raejuuston kanssa.

_MG_0622

 

withloveEmma

emmakaisa

2 vastausta artikkeliin “Täyteläinen bataattisosekeitto”

 1. Näyttää ja kuulostaa tosi hyvältä! 🙂 Pitääpä testata. On kiva vähän varioida omaa kasvissosekeitto reseptiä , vaikka hyvä sekin on! 🙂 Bataattia,porkkanaa, sipulia, perunaa, tuorejuustoa ja mausteita ! 🙂

  • Ei tuo sinunkaan vaihtoehto kuulosta huonolta, bataatti pääsisi noin varmaan paremmin oikeuksiinsa 🙂 Hieman mulla on vielä harjoiteltavaa, nimittäin tuo keitto on ehkä enemmän muussi kuin keitto, mutta ei kai sillä väliä, kuhan maistuu!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta