Voiko ilman tavoitteita saada tuloksia?

_MG_0956

 

Olen ihminen joka tarvitsee tavoitteita edetäkseen. Pidän siitä, että elämä kulkee sykleissä, jossa asioille on alku ja loppu. Asetan itselleni jatkuvasti pieniä tavoitteita, sellaisia joihin on hyvä pyrkiä, mutta niitä ei ole mahdoton saavuttaa.

Tavoitteet kulkevat mukanani niin töissä kuin vapaa-ajalla. Haluan edetä työssäni, bloggarina ja ihmisenä. On mieletön tunne saavuttaa jokin tavoite johon on pyrkinyt ja taputtaa itseä olkapäälle miettien, että tästä on suunta vain eteenpäin, kohti seuraavaa tavoitetta. Jos en vaatisi itseltäni mitään, en mitään koskaan saavuttaisikaan ja sekös vasta ottaisi minua päähän.

Yksi elämän osa-alue, jossa meillä jokaisella on varmasti ne omat tavoitteet on liikunta ja itsensä kehittäminen. Toinen tavoittelee rasvatonta kroppaa, toinen maastaveto- ennätystä ja toinen hyvinvointia. Itse olen elämäni aikana tavoitellut ihannepainoa, hääkuntoa, kesäkuntoa ja kyllä, myös sitä maastaveto- ennätystä.

Tarkoitukseni oli lähteä kohti syksyä ilman mitään tavoitteita treenin suhteen ja tehdä asioita vaan oman fiiliksen mukaan. Tajusin kuitenkin, että minulta häviää kaikki motivaatio jos en tavoittele mitään treenatessani. Se oma unelmaminä takaraivossa on paljon motivoivampaa lähteä treenaamaan. Ikuisuustavoitteena minulla on saada se balanssi itseni kanssa, mutta niinkuin koulun harjoittelujaksoillakin, on hyvä myös elämässä ottaa välietappeja.

Tästä päästäänkin siihen itse asiaan. Ei, en nyt kerro kisaavani ensikeväänä, vaan otankin uuden tavoitteen, joka on talvikunto. Ollaan lähdössä 16.12 Karibialle, joten otan siitä seuraavan etappini. Siitä on sitten hyvä jatkaa kohti kesää ja toivottavasti silloin hieman useampia hellepäiviä. Haluan nyt kerrankin tehdä asiat järkevästi, enkä lähteä soitellen sotaan säätämään itse. Olen ajatellut nyt ihan vakavasti keskustella ammattilaisen kanssa ruokavalioistani ja luottaa Timolle täysin treenini. Toisaalta haluaisin ottaa hetken ihan rennosti ja syödä vain järkevästi ja monipuolisesti. Olen kuitenkin iskostanut takaraivooni tietynlaisen ruokailumallin, joten turha sitä on väkisin lähteä muuttamaan omia ruokailutottumuksia. Ruokamäärissä on vaan paljon lisäämisen varaa, etenkin hiilareissa.

Saa nähdä siis, mitä syksy tuo tullessaan, mutta ainakin tällä hetkellä motivaationi on huipussaan ja tavoitteet korkealla! Elokuun ja syyskuun alkuakin aion vielä elää ihan hetkessä, mutta syntymäpäivieni jälkeen on hyvää aikaa keskittyä enemmän vain treenamiseen. Enkä nyt aio asettaa itselleni mitään liian suuria paineita, tärkeintä minulle kuitenkin on se, että on niitä tavoitteita joita kohti mennä. Tavoitteet on nimittäin ne, jotka saa minut ainakin liikkeelle!

Onko sinulla tavoitteita tulevalle syksylle?

_MG_0953 _MG_0958

 

-Emma

emmakaisa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta