Zoats eli kesäkurpitsapuuro – hitti vai huti?

_MG_1282

 

Jos vietät yhtään niin paljon aikaa pinterestissä tai instagramissa selailemassa ruokakuvia, kuin minä, olet väkisinkin törmännyt tähän uuteen hittijuttuun.

Zoats eli zucchini oatmeal, eli siis kaurapuuroa kesäkurpitsalla.. WHAAAT?? En itsekään aluksi uskonut, että tämä voisi maistua muulta kuin ihan järkyttävältä. Etenkin kun en ole mikään kesäkurpitsan suurin ystävä. Onneksi annoin puurolle mahdollisuuden, sillä tämä tuli meille jäädäkseen.

Puuro syntyy helposti keittämällä kaurahiutaleet ja kesäkurpitsaraaste vedessä, niinkuin normaalinkin puuron keittäisi. Jos kuitenkin puuroa haluaa hieman vielä muokata paremmaksi, on tässä yksi vaihtoehto tehdä herkullista zoats;ia:

 • 1,5dl gluteenittomia kaurahiutaleita
 • 1,5dl makeuttamatonta soijamaitoa
 • 1,5dl vettä
 • 1,5dl kesäkurpitsaraastetta
 • ripaus kanelia
 • ripaus himalajan vuorisuolaa
 • 1tl maapähkinävoita

Keitä aineksia niin kauan, että puurosta haihtuu suurinosa vedestä. Riippuen siitä kuinka löysästä/tiukasta puurosta tykkäät, lisää kaurahiutaleita seokseen oman maun mukaan. Päälle voit lisätä niitä marjoja joista itse pidät. Vinkkinä, että nyt parhaimmillaan olevat mustat viinimarjat sopivat tämän kanssa erinomaisesti!

_MG_1288

Zoats on todella terveellinen, hyvin kuitupitoinen puuro, joka sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen. Sitä onkin hehkutettu vihersmoothien jälkeen seuraavaksi terveysruokahitiksi. Saapi nähdä mikä siitä tulee, mutta hyvää se ainakin on! Ja jos kaipaat proteiinia puuroosi, niin en nää, etteikö esim. proteiinijauhe tai raejuusto kävisi tämän kaveriksi oikein hyvin. Myös munan valkuaiset voisivat olla paikallaan 🙂

_MG_1276 _MG_1286 _MG_1289

Pakko lopuksi vinkata Wirta- tableteista*, joita sain vähän aikaa sitten Urheilutuote.fi:ltä*. En ole mikään treeniboosterien kaveri, joten nämä ovat toimineet ihan loistavana piristeenä ennen treeniä ja välillä muuten vaan tahmeina päivinä, kannattaa kokeilla :).

Urheilutuote.fi:n Alessa on muuten ihan todella hyviä tarjouksia, joten kannattaa käydä hyödyntämässä edulliset tuotteet ja nopeat toimitukset 🙂

*Kaupallinen linkki

-Emma

emmakaisa

2 vastausta artikkeliin “Zoats eli kesäkurpitsapuuro – hitti vai huti?”

 1. Kiitos tämän ohjeen muistutuksesta 😀

  Jostain tämän luinkin, mutta päässyt unohtumaan. Pitää kokeille. Ajattelin mantelimaitoa käyttää 🙂

  • Joo alkuperäisessä ohjeessa olikin toi mantelimaito, meiltä ei löytynyt kaapista kuin soijamaitoa, mutta toimi hyvin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta