Jämäpuurosta kauraleipää (GL,M)

Kerroinkin uudesta löydöstäni Zoats:ista tuossa paripostausta sitten, tämä seuraava juttu on vain jalostettu siitä mihin silloin puuron kanssa jäin.

_MG_1384

Tosiaan me keitetään aika usein ihan liikaa puuroa ja sitä jääkin sitten kattilan pohjalle seisomaan, sillä jotenkin se puuro ei maistu enää seuraavana päivänä samalta kuin vastakeitettynä. Ja sitten se seisoo siellä jääkaapissa niin kauan, että en edes viitsi kertoa.. Nytkin minulla jäi reilu annos zoatsia syömättä ja olin jo heittämässä sitä pois kun keksin tehdä siitä leipää. Käytin inspiraationa The Good Morning- blogin puuroleipiä, mutta hieman muokkasin reseptiä vielä omaan makuun sopivammaksi.

_MG_1380

Sekoitin noin 2,5 desiin valmista kesäkurpitsapuuroa seuraavat lisäykset:

  • 1 mukillinen vettä
  • 1 mukillinen gluteenittomia kaurahiutaleita(provena) blendattuna jauhoksi
  • 2 kananmunaa
  • suolaa oman maun mukaan, suosin itse himalajan vuorisuolaa.
  • 2tl leivinjauhetta
  • 1 rkl psylliumia

Annoin seoksen kohota hieman ja lusikoin sen tämän jälkeen leivinpaperilla päällystetylle vuoalle. Leipäset saa olla 200c uunissa noin 15min. So easy.

_MG_1378

Kivaa viikonloppua jokaiselle<3

-Emma

ps. lupaan väsätä sen ruokapäiväkirjan vielä viikonlopun aikana. Tämän päivän ruoat olisi yksinkertaiset: jaffa- keksejä 8kpl hups 😀

emmakaisa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta