Minne katosi syntymäpäivien taika?

Muistan sen tunteen, kun mietin elokuun viimeisellä viikolla, että syntymäipäiviini on ikuisuus. En olisi jaksanut enää odottaa sitä syyskuun viidettä. Kaikilla kavereilla oli jo ollut syntymäpäivät ja minä jouduin kärsimään syyskuuhun asti. Onneksi luokalla oli edes muutama niitä joulukuussa synttäreitään juhlivia helpottamassa tuskaani. Edellisenä yönä ei tullut uni ja aamulla ei olisi malttanut yhtään enää odottaa saapuvia vieraita.

Jo lapsena suunnittelin syntymäpäiväni tarkkaan, olisin tilannut nimipäiviänikin varten jo pelkästään sirkuksen ja ilotulituksen, niin miettikääpä syntymäpäiviä. 

Kun täytin kymmenen, meille rekrytoitiin puoli kylää esiintymään mitä omituisimpina hahmoina minun kauhukäytävälläni – kaikkeen ovat minun vanhempanikin silloin suostuneet.  Oikeastaan viimeiset sellaiset todella tärkeät juhlat minulle oli varmaan 18- vuotis syntymäpäivät.. No kelle ne ei olisi? 😀

Tänään on syntymäpäiväni. Täytän 26- vuotta, olen lähempänä viittäkymmentä kuin syntymää, minulla on ammatti, minä olen naimisissa ja minulla on asuntolaina. Olen standardien mukaan vakavastiotettava aikuinen.

                      Silti haluaisin sirkuksen ja ilotulituksen.

Miksi aikuisena ei voisi enää juhlia syntymäpäiviä niinkuin lapsena, miksi syntymäpäivät menettävät merkityksensä? Onhan se nykymaailmassa hieman kyseenalaista, että 26- vuotias järjestäisi aikuiskavereilleen onkimista ja aasinhäntää, mutta voihan niitä syntymäpäiviä juhlia ihan miten vaan muutenkin.

Minusta jokainen vuosi elettyä elämää ansaitsee nykyään yhden eläköön huudon, jokainen vuosi ansaitsee juhlat. Elämä, terveys ja tämä kaikki mitä meillä on, on etuoikeus ja juhlimisen arvoista.

Jos et halua juhlia syntymäpäivääsi, niin juhli sitten yhtä hienoa vuotta takanasi, elettyjä hetkiä lähimmäistesi kanssa, juhli elämää. Sillä elämä tässä ja nyt ei todellakaan ole itsestäänselvyys!

Kivaa lauantaita <3

181737_10150127238233900_2635888_n

t :Emma

emmakaisa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta