Kun ei maistu, niin ei maistu.

Olen kerännyt kuluneiden viikkojen aikana pitkän listan ruoka-aineista joita en saa enää alas. Olen myös toisaalta karsinut osaa ruoka-aineista ihan tietentahtoen, sillä olen nyt alkuun mielummin hieman tarkempi kuin huoleton ruoka-aineiden suhteen. Okei, olen syönyt wokissa kypsennettyjä katkarapuja( ja tänään viimeksi pastassa) ja lakritsaakin parin palan verran, mutta siihen nämä minun ”syntini” sitten taisi rajoittuakkin..

Ruokalistalta on karsittu helposti seuraavat asiat:

 • Kahvi, kahvista itseasiassa yllätyin. En tietoisesti alkanut kahvia välttelemään, toki karsin heti alkuun sen juomisen siihen kolmeen kuppiin. Pikkuhiljaa määrä kuitenkin tippui ensin kahteen, sitten yhteen ja nyt en enää saa alas kupillistakaan. Jo pelkkä kahvin haju saa minut voimaan pahoin. Tämä on niin hassua, sillä olen ollut oikea kahvin suurkuluttaja ennen.
 • Lisäravinteet, noh nämä nyt on muutenkin täysin turhia tuotteita varsinkin kun en ole liikkunut juurikaan lenkkejä enempää kolmeen viikkoon. Mutta vaikka liikkuisinkin, en pysty juomaan yhtään proteiinijuomaa, en saa alas ensimmäistkään patukkaa.. Maistan heti keinotekoiset makeutusaineet läpi. Ainoa proteiinipitoinen juoma jota pystyn juomaan on evoken mehut ja olenkin niitä käyttänyt smoothieiden pohjana lähes päivittäin.
 • Superfoodit, no nämä nyt jätin ihan järkisyistä. Olen lukenut aiheesta paljon ja mielipiteitä niiden vaikutuksista raskauteen on yhtä monta kuin kirjoittajaakin. Tässäkohtaa kuitenkin sairaanhoitajan järki sanoo, että jos sitä ei ole kliinisesti tutkittu niin en lähde kokeilemaan. Voi olla toki, että entisajan maya- intiaanit käytti juuri tätä wakawakaa saadakseen terveitä soturipoikia, mutta valitettavasti se ei nyt riitä minulle.
 • Ihan mikä tahansa milloin tahansa. Esim. eräänä viikkona minun teki ihan hulluna mieli sienikeittoa ja keitinkin kanttarellikeiton meille. Seuraavana päivänä meinasin oksentaa pelkästä hajusta. Muistatte varmaan Zoats- puuron… Nyt etoo pelkkä ajatuskin.

Mitä sitten tekee mieli:

 • Kaurapuuroa
 • Marjapuuroa
 • Omenaa, banaania, päärynää
 • Ranskalaisia
 • Kaikkea helppoa sormisyötävää ja närkittävää
 • Sushia (nyyh)
 • Kaakaota (oletteko maistaneet Oatlyn kaurasuklaajuomaa? Meillä menee sitä litra viikossa kun se maistuu ihan oikealta kaakaolta<3)
 • Kaikkea helposti syötävää ja yksinkertaista.
 • Juustoa ja voileipää juustolla ja juustoa voileivällä..
 • Jäätelöä
 • Melonia, etenkin hunajamelonia… Harmi, että niiden paras kausi on jo ohi 🙁
 • Sitten ihan perus pitsaa, pastaa ja kaikkea sellaista mitä en ikinä normaalisti syö.. WHY?!?

Vitamiineista meillä vastaa ihan perus multivitan äitiysvitamiinit ja kalkki d-vitamiinilisällä. Nyt sain eilen vielä ekstrana antibioottikuurin ja maitohappobakteerivalmisteen, että eiköhän tällä kombolla pärjätä 😀 Pakko sanoa, että on todella kummallista elää ilman yhtä poskihammasta (en siis tarkoita viisaudenhammasta), olo on ihan kuin silloin kun maitohampaat lähti!

_MG_1790_MG_1791

Kivaa viikonloppua! Myö tultiin vaihteeksi taas Haminaan 😀

 

emmakaisa

12 vastausta artikkeliin “Kun ei maistu, niin ei maistu.”

 1. Joo- raskausajan makumieltymykset on erikoisia, allekirjoitan monia kohtia. Itsellä kaksi raskautta takana; ekassa raejuusto (my love ) ällötti pitkälle keskiraskauteen, yökin myös pelkästään avokadon näkemisestä(!) 😁 himoja taas oli porkkana-ananassalattia, tonnikalaa ja Läkeroleja kohtaan. Tsemppiä 🙂

  • Niinkauan ennenkuin tää menee johonkin sementtijuttuihin niin en oo huolissani 😀 On silti jännä mitä kaikkea ihmisen voi tehdä mieli 😛

 2. Täälläkin kahvi etoi alkuun, mutta viikon 12 jälkeen alkoi maistua sekin taas aamuisin mukavasti jälleen! Voi tosin johtua että heikotuskin kun katosi niin ei enää pelännyt jokaista vahvaa makua ja hajua 😀 Muut ällötykset on kyllä pysynyt, esim. entisenä fitnessruokavalion kuluttajana en vois kuvitellakaan että syön riisiä ja kanaa, juuri kuten sanoit niin kummallista miten mieli tekee sen että yks kaks ei vaan uppoa!
  Tosin nyt olen alkanut haluta enemmän ja enemmän vanhaa kunnon kotiruokaa, makaroonilaatikkoa, makkarasoppaa, riisipuuroa jne jne. että ei onneksi huonoja valintoja nekään!

  Kuten sanoit niin kuhan ei sitä sementtiä ala haluta tai oven karmeja nuolla niin kaikki hyvin, jatketaan tarkkailua mitä se kroppa vaatii!

  • Kylläpä kuulostaa niin tutulta, tiedätkö juuri viikko vedettiin makaronilaatikkoa ja ensiviikolla ajattelin tehdä lasagnea. Nimenomaan tekee mieli kaikkia perinteisiä kotiruokia 🙂 Noi ovenkarmit voisi olla kyllä kova juttu xD Toivottavasti ei niihin tarvitse ihan lähteä 😉

 3. Mulla kans kahvi etoi ,, jopa tyhjä kahvikuppi sai inhon olon.
  Mieli teki paaaaljon ruispaloja ja hernekeittoo. Ja muuten raksan ohi kävellessä teki ihanaa nuuhkia sementin tuoksua ! 🙂
  Muita himoja ei ollutkaan .

  • Mulla noi ruispalat ei kyllä uppoais enää, mutta samaistun tohon tyhjään kahvikuppiin kyllä 😀

  • En tiedä, että miten mä ton kahvin jätin pois? Se vaan oksettaa niin paljon :'(

  • Oo onnellinen, ja jos vaan pystyt olla ilman niin älä edes aloita enää uudestaan 🙂 Mä oon pystyny vähentää jo neljään kuppiin päivässä. Hampaat ja vatsa tykkää 🙂

  • No kyllä mie mielelläni kahvia joisin kun yleensä se on hyvää 😀 Mutta en nähtävästi enää juo..

 4. Kuulostaa tutulta ton kahvin kanssa..se ei maistunu koko raskausaikana. Oikeastaan mulle ei maistunu juuri mikään ja söinkin suurimmalta osin porkkanoita ja kotimaisia omenoita. Oli ihan mielenkiintosta valita ruuat sen mukaan, mikä maistuu vähiten pahalta kun sen oksentaa..

  • No mulle kyllä maistuu kaikki sellainen minkä ei tarvisi maistua ja sitten myös ne omenat ja banaanit 🙂 Onneksi ei oksentaa tarvitse!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta