Vatsaa hellivä vispipuuro

Minulla on tullut vispipuurosta sellainen kestoherkku jota voisin syödä päivittäin. Sainkin eilen idean tehdä itse marjapuuroa. Puolukkakausihan on kuullemma ihan huikea, mutta nyt päädyin poimimaan puolukat pakastealtaasta, sillä istuisin varmaan huomennakin tuolla metsässä puolukassa jos puuronteko olisi jäänyt vain sen varaan.

En nyt tarkemmin ala erittelemään, että miksi puolukan kuidut tulevat nyt enemmän kuin tarpeeseen, mutta kyllä, panostan nyt erityistarkkaivaisuudella kuitujen saantiin. Ostinkin kuiturikasta tummaa mannaryyniä johon tein puuron, puolukathan jo itsessään ovat hyvin kuiturikkaita.

Kaikenkaikkiaan vispipuuro oli näinkin haastava:

Keitä 1l vettä  ja 4dl puolukoita noin 15 min. Lisää sekaan 1,5dl mannaryynejä ja tasaisesti sekoitellen keitä vielä noin 5min. Lisää joukkoon hieman agavesiirappia ja aito-vaniljasokeria. Anna jäähtyä noin tunnin verran ja vispaa sen jälkeen kunnon vispilällä (sähkö is good) niin kauan, että suurinosa puolukoista on hajonnut ja massasta on tullut kuohkean vaaleanpunaista. Lisää vielä lopuksi pieni ripaus laadukasta suolaa puuron sekaan makua tuomaan. 

Tarjoile soijamaidon kera, lisää halutessasi sokeria makeutukseksi. Itse tykkäsin tästä lähes sokerittomasta versiosta todella paljon.

Niin helppoa ja todella hyvää!

_MG_1815 _MG_1813

Nyt lakkaan lusmuilemasta ja palaan pakkaamisen pariin…

emmakaisa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta