Miten selviän taas yhdestä talvesta?

_MG_2049

Jos poissuljetaan se seikka, että meinasin äsken jäädyttää itseni liian vähissä vaatteissa ulkona, on syksy tuntunut tänävuonna paljon helpommalta kuin ennen.

Olen taipuvainen kaamosväsymykseen ja pimeät päivät ovat useasti saaneet minut voimaant todella huonosti. Kärsin kylmästä ja pimeät kylmät päivät ovat aina vieneet voimani. Nyt jokin on kuitenkin toisin sillä tuleva talvi ei jostain syystä ahdista minua ollenkaan.

Mietin pitkään, että mistä tämä moodswing voi johtua, mutta lopulta vastaus oli todella yksinkertainen. Ollaan lähdössä etelään kahdeksi viikoksi parin kuukauden päästä. Ei paljon puristele yksi marraskuu tässä välissä kun tiedän, että sen vuoden kaikista pimeimmän ajan vietän palmun alla auringossa.

Kun kotiudumme Karibialta alkaa raskaus olla jo niin pitkällä, että varmaan loppukevät meneenkin sitten ihmetellessä kasvavaa mahaa ja valmistautuessa henkisesti tulevaan. Muutenkin minun oloni on aina helpottanut kun tammikuu koittaa, sillä tammikuu on alkavan vuoden ensimmäinen kuukausi ja tarkoittaa minulle myös periaatteessa kevään ensimmäistä kuukautta, vaikka kevät onkin kaukana edessäpäin (nää on vähän näitä lasi puoliksi täynnä/tyhjä juttuja).

Toinen syy miksi olen innoissani tästä talvesta on se, että olen päättänyt hyväksikäyttää kaiken mahdollisen ajan siihen, että nautin olostani. Ihan sama jos tulee räntää poikittain! Minulle se tarkoittaa viltin alle käpertymistä ja lempi sarjojani. Jos on hyvä ilma, niin sitten koitan päästä ulos. Minulla on viimeinen talvi ja puolivuotta kun saan ajatella itsekkäästi vain omaa etuani ja napaani joten aion kyllä ottaa siitä kaiken ilon irti! Annan itseni olla oikein luvan kanssa itsekäs 🙂

Eiköhän näillä pikkujutuilla yksi talvi selätetä! Ties vaikka innoistuisin hiihtämään…not.

_MG_2054 _MG_2052

emmakaisa

12 vastausta artikkeliin “Miten selviän taas yhdestä talvesta?”

 1. Pakko kommentoida, että fiksusti ajateltu. Kannattaa ottaa vielä se oma, vähän itsekäs puoli vuotta. Nukkua pitkään -päikkäreitä unohtamatta, tehdä mitä huvittaa tai olla tekemättä yhtään mitään 🙂 Harmi kun ei voi nukkua varastoon 😉

  • Hankkisin heti unisäästötilin jos sellaisen saisi jostain! Haastehan tässä onkin se, että osaa toteuttaa nämä hyvät ajatukset ja olla itsekäs, ettei sitten mene suorittamiseksi rentoutuminenkin 😀

 2. Moikka,

  Jotakin kautta tormasin sun blogiin ja jain lukemaan kun huomasin, etta aikalailla samoilla raskausviikoilla mennaan, taalla tanaan 13+5 🙂 Seitseman viikkoa oksensin melkein joka paiva, mutta nyt vihdoin helpottaa. Pieni poika on tulossa, taalla voidaan se selvittaa verikokeesta jo rv:lla 10. Me asutaan siis ulkomailla, joten perheita on kova ikava tassa elamantilanteessa! Tsemppia odotukseen.

  • No ihan kuule peräkkäin tullaan 🙂 Onneksi mulla on ollut vaan paha olo, etten ole oksentanut kuin kerran, voin vaan kuvitella miten raskas on sinun alkuraskautesi ollut! Missäpäin asut? Olisihan se kiva tietää jo nyt, että kumpaa odottaa. Mukavaa odotusaikaa 🙂

  • Australiassa asutaan 🙂 Musta se oksentaminen oli loppujen lopuks se helpompi juttu, koska sen jälkeen oli aina normaali olo. Pahempia oli ne päivät kun oli vaan öllöttävä olo mut mtn ei tullut ulos hehe.

   Tuohon uuteen postaukseen kommentoin, että minä olen kanssa syönyt sushia, ilman sitä raakaa kalaa vaan tietysti. Ja inkivääri onkin mielenkiintoinen, koska sitä käytetään raskauspahoinvoinnin helpottamiseen kaikkialla muualla maailmassa paitsi Suomessa kielletty! Päätin olla tässä asiassa sitten Australialainen ja söin pahoinvointia helpottavia pillereitä, joissa oli inkivääriä ja B2-vitamiinia. Auttoivat! 🙂

  • Voi miten ihanan kuuloista, olen itse haaveillut aina ulkomaille muutosta! Varmasti myös jännittävää synnyttää ”vieraassa” maassa.
   Olen itsekin kuullut, että inkivääri on lähes kaikkialla muualla suositeltua raskauden aikana 😀 Voi olla, että Suomessa vaan ollaan hieman hysteerisiä asian suhteen. Jokin urbaanilegenda on väittänyt, että inkivääri nostaisi kohdun lämpötilaa, mutta nämä nyt on näitä.. Mene ja tiedä 🙂

  • Värjään hiuksiani kyllä. En usko, että sillä on mitään vaikutusta mihinkään ennenkuin se pystytään tieteellisesti todistamaan! Maailmassa on niin paljon vaarallisia kemikaaleja, että jos kaikelta haluaisin sikiötä suojella, pitäisi minun istua kotona meikittä ja syödä vain omaviljelemää luomuruokaa 🙂

  • Itseasiassa hiusten värjäämistä raskaana on tutkittu ja käsittääkseni myös tieteellisesti todistettu, että kaikkien kemikaalien välttäminen raskaana olisi hyväksi. Jossain pohjoismaassa hiusten värjäys oli raskaana olevilta kielletty. Luonnonvärejä ja kosmetiikkaa on turvallista käyttää, huom.ei synteettisellä hennavärillä värjäämistä. Suosittelisin tutustumaan aiheeseen. Myös esim.inkivääri raskauspahoivointiin Suomessa oli jokunen vuosi sitten sallittu, kuten myös reilu kymmenen vuotta sitten ei puhuttu mistään vältettävistä ruuista raskausaikana. Ainut paha silloin oli tupakka, alkoholi ja huumeet…

  • Mä kääntäisin tätä hieman niinpäin, että tosiaan vaikka kaikki nykyään kielletyt ruoka-aineet ei olleet kiellettyjen listalla jokunen vuosi sitten on meistä suurimmasta osasta syntynyt ihan normaaleja kelpo kansalaisia 🙂 Tiedostan, että ei ole suositeltavaa käyttää iholla vieraskemikaaleja, mutta jos kaiken pahan haluasi sikiöltä eristää pois tulisi elämästä aika hankalaa. Näissä asioissa jokainen valitsee sen oman kantansa (niinkuin kaikessa muussakin toki).

  • Juu näin on, ei ole tarkoitus saarnata mutta joskus olisi kiva että kaikki ihmiset tiedostaisi vähän enemmän asioita. Ehkä sitäkautta myös omat kulutustottumukset ym. muokkautuisivat ympäristöystävällisempään suuntaan. Olen itse syntynyt tasan vuonna 1980, eikä silloin juuri kellään ollut allergioita, ylivilkkautta, oppimishäiriöitä ym.samalla tavalla kuin nyt. Tunsin lapsuudessa ja nuoruudessa kaksi pahasta allergista lasta ja kaksi veljestä oli sen verran ylivilkkaita ala-asteella, että toinen heistä joutui tarkkailuluokalle. (Tässä varmaan oli kasvatuksellakin osuutta asiaan kun saman perheen lapsia olivat) Nyt kuitenkin yllä mainitsemieni asioiden lisäksi on lisääntynyt myös esim.rintasyöpä ja lapsettomuus todella nuorilla ihmisillä. Joten uskaltaisin väittää, että vaikka meistä kelpo kansalaisia on kasvanutkin, sillä mitä syömme ja ihoomme laitamme on merkitystä. Omat vanhempani eivät olleet niin kemikaalikuormittuneita plus maaperä oli vielä rikkaampaa jne, että oman aikakauteni lapset säästyivät aika monelta pahalta. Itse koitan olla siirtämättä lapseeni turhia kemikaaleja, mutta jokainen tyylillään. Eikä elämäni ole yhtään hankalaa, päinvastoin. Helpottunut huomattavasti kun olen tajunnut kuinka vähällä pärjään mitä tulee esim.kosmetiikkaan. En ole esim.tarvinnut hoitoainetta vuosiin siirtyessäni hiusten kasvivärjäykseen ja luonnonkosmetiikkaan.

  • Nämä on hyvin herkkiä asioita joihin ihmisten omat mielipiteet paljon vaikuttaa. Se, että en suosi luonnonkosmetiikkaa tai kieltäydy hiusten värjäämisestä ei tarkoita, ettenkö tiedostaisi niin kuormittavani elimistöäni. Ruokailutottumukseni olen jo aikaa sitten muuttanut paljon puhtaampaan suuntaan ja raskauden jälkeen olen tietoisesti välttänyt lisäaineita mahdollisimman paljon- toki näissäkään asioissa en totaalikieltäydy mistään.
   Juuri keskustelin näistä imeytymisasioista lääkärimme (siis työkaverini) kanssa ja hän puhui siitä, miten kohtu on ja istukka on suunniteltu suojaamaan lasta. Ne ottaa kaiken tarpeellisen ja myös suodattaa haitallisilta aineilta. Toki mikään panssari se ei ole, että kyllähän verenkierron kautta väkisinkin siirtyy jotain sikiöllekkin. Itse uskon kuitenkin(jo ammattinikin puolesta) lääketieteeseen ennen luontaishoitoja.
   Henkilökohtaisesti uskallan olla sitä mieltä, että suojelemalla lastamme (myös synnytyksen jälkeen) liikaa, altistamme hänet vielä pahemmin kaikille ympäristö-ärsykkeille jos kasvuympäristö on liian steriili. En tarkoita tällä sitä, että tietoisesti kaikkien tulisi nyt joukkovärjätä hiuksiaan tai muuttaa tottumuksiaan, mutta maailma on niin paljon täynnä kemikaaleja, että niiltä ei voi mitenkään lasta kokonaan nyky-yhteiskunnassa suojella. Onneksi esim. nyt tällä kosmetiikkapuolellakin on herätty asiaan ja aletaan pikkuhiljaa muuttaa suuntaa luonnollisempaan päin:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta