pari sanaa ruokavaliosta, sekä herkullinen ja helppo pastaresepti

Nyt kun vointi on alkanut tasaantua ja normaali ruoka taas maistua on ollut aikaa miettiä omaa ruokailua ja tottumuksia kunnolla. Ollen koittanut tehdä nyt päivittäin ruokaa kotona (okei tänään ruokaa teki kotipitsa :D) ja kokeillut mitä herkullisempia perus-arkiruokareseptejä joita on sitten helppo tulevaisuudessa kokkailla.  En ole vältellyt mitään ruoka-aineita (siis tarkoitan nyt gluteeni, maitotuotteet) ja olen koittanut syödä mahdollisimman monipuolisesti. Olen tietoisesti lisännyt maitotuotteitten käyttöä ja yhdeksi ihan lemppari aamupalaksi minulle on tullut Valion maustamaton kreikkalainen jogurtti. Olen sen kanssa syönyt hieman pähkinöitä ja mehukeittoa. Töissä syön jokatapauksessa aina yhdeksänmaissa puuron.

Hassua, että nyt kun olen kiinnittänyt erityishuomiota vitamiinien saantiin, en ole saanut vielä laisinkaan kamalana jylläävää syysflunssa, vaikka Timokin sen on jo meillä sairastanut. Yleensä olen se joka on jonon ensimmäisenä flunssassa ja saan sen vielä ennenkuin aalto ehtii laantua uudestaan.

Muuten ruokavaliossani on suuressa roolissa kuidut. Jokainen raskaana oleva tai ollut tietää, että mitä on kun vatsa ei toimi raskauden loppuvaiheessa… Noh minulla ei ole toiminut missään vaiheessa. Olen joutunut kyllä turvautumaan jo luumuja kovempiin keinoihin. Muuten tuntuu siltä, että olen alkanut löytää sen itselle sopivan ruokailutahdin ja määrän, että ei ehdi tulla huono olo tai alkaa heikottaa. Oikeastaan mikään ei ole muuttunut, muutakuin ruoan määrä ja laatu.  Syön edelleen kuin kellon lyömällä kolmen tunnin välein ja koitan kantaa evästä mukanani, jotta ruokailuvälit eivät venyisi liikaa. Koitin yksi päivä syödä pelkää salaattia kanan kanssa, niin minulla oli tunninpäästä jo nälkä. Se on nyt vaan pakko hyväksyä, että kaikkea pitää syödä.

Viikonloput on parhaita kun sillon ehtii panostaa aamupalasta alkaen ruokiin ja syödä oikein pitkän kaavan mukaan aamiaista, joka edelleen on minulle se päivän lempi ateria!

Lopuksi vielä herkullinen pastaresepti, joka ei kyllä todellakaan kuulu sinne eat clean osastolle, mutta on välillä oikein kelpo arkiruoaka kun haluaa jotain spesiaalia nopeasti!

_MG_2172

  • 500g ( 2x 250g) Kariniemen mango broilerinfileitä
  • purkki ananaskuutioita
  • Creme bonjour chili- paprika kastike (vai miksi sitä kutsutaan?)
  • 1 rkl paholaisenhilloa (omatekemä paras)
  • pieni loraus 10% tai alle ruokakermaa
  • Tummaa pastaa(oman maun mukaan) noin 4-5 hlö annos

Mausteeksi pelkkä suola ja chili

Olen tehnyt tätä valmismarinaadilla ja ilman, mutta pastan maku vaan vaatii tuon mangomarinaadin, vaikka yleensä en suosi valmismarinoituja mitään.

_MG_2170

Paista broilerinfileet ja ananaskuutiot yhdessä pannulla kunnes fileet on kypsiä, kiehauta pasta. Sekoita pasta ja fileeseos yhteen ja lisää creme bonjour näiden sekaan. Paista miedolla lämmöllä sekoitellen ja lorauta vielä tilkka kermaa. Lopuksi ennen tarjoilemista sekoita sekaan noin 1-2 rkl paholaisen hilloa antamaan makeutta ja tarjoile pasta parmesanjuuston ja basilikan(kuvassa pinaatti) kanssa.

Tämä on todella nopea ja vaivaton ruoka joka varmasti maistuu koko perheelle. Mitään fitnesruokaahan tämä ei ole, mutta ei laisinkaan sieltä pahimmastakaan päästä!

_MG_2168

 

emmakaisa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta