Kun väsymykselle ei näy loppua..

Minulle oltiin kyllä kerrottu jo ennen raskautta siitä, kuinka ylitsepääsemätöntä väsymys raskausaikana on. En uskonut itse,  että tulisin koskaan kokemaan väsymystä mitenkään rajoitavana asiana tai sellaisena, etteikö siitä nukkumalla selviäisi, mutta väärässä olin.

Olen nyt huomannut kuinka minusta on tullut lähes vanhuksen kaltainen väsymykseni kanssa. Yhtenä päivänä kun on vähän enemmän ohjelmaa, niin kaksi päivää menee nukkuessa. Tässä tapauksessa nyt esimerkkinä vaikka lauantai jolloin olin menossa koko päivän, niin eilen oltiin vaan kotona, enkä jaksanut kuin lepäillä. Tänään olen juuri ja juuri selvinnyt työpäivästä ja nyt seuraavana ohjelmassa tämän kirjoituksen jälkeen onkin päiväunet.

P1000118

Kukaan ei voi väittää, että nukkuisin liian vähän. Nukun keskimäärin 7-10h yössä ja hyvässä lykyssä tunnin päivällä. Viikonloppuisin nukun helposti kellon ympäri. Käyn nukkumaan ajoissa ja herään ajoissa. Oikeastaan nautin siitä, että öisin saan nukuttua, sillä olen välillä ennen raskautta ollut ongelmissa kun uni ei tule. Toivoisin vain, että pirteä jakso riittäisi aamusta iltaan, eikä rajoittuisi vaan aamupäiviin, jolloin olen todella energinen.

Olen jo aikaa sitten luopunut kahvista ja teetäkin juon harvoin (en ole mitenkään hysteerinen, ei vaan maistu) ja energiajuomiin ei ole aiheellista turvautua koskaan, mutta etenkään nyt. En voi enää turvautua siihen pannulliseen iltapäiväkahvia.

P1000116

Onko väsymys sitten vain asenteesta kiinni? Olenko vain heikko kun annan tällaisen haitata minua? En usko! Niinkuin juuri viikonloppuna ystäväni Mirvan kanssa puhuttiin, kyllä kroppa tietää kun sen tarvii levätä. Nyt on vaan sellainen tilanne, että tarvin lepoa ja pikkuinen myös. Jos oikein alkaa ajatella, niin eihän se mikään ihme ole, että väsyttää. Kasvava lapsi tarvitsee paljon unta kehittyäkseen, niin tarvii silloin myös äidin keho kehittääksen täydellisen pikku lapsosen. Ainoa ongelma tässä on vaan se, että pitää ajoittaa nämä sosiaaliset kanssakäymiset ja urheilujutut sellaisille päiville, että tietää levänneensä edellisenä päivänä. Eihän kukaan halua katsella haukottelevaa kaveria..

Toivon tämän pahimman väsymyksen pian taittuvan, mutta olen myös varautunut siihen, että olen hieman väsynyt tyyppi vielä seuraavat 6kk.. On tämä vaan niin jännittävää, että miten ihmismieli ja kroppa menee ihan yhden pienen sintin ehdoilla.  Olen kuullut myös, että jostain superfoodeista olisi ollut apua väsymykseen? Onko siellä kellään kokemusta niistä ja väsymyksen hoidosta?

P1000114

Nyt otan kissan kainaloon ja painun pikku päiväunille, niin jaksan taas illalla puuhailla kotona.

emmakaisa

6 vastausta artikkeliin “Kun väsymykselle ei näy loppua..”

  1. Itselläni ensimmäinen kolmannes on pian takanapäin, ja odotan milloin itselleni iskee tuo väsymys! Olen kärsinyt ihan järkyttävästä pahoinvoinnista, niin varmaankin kun kohta pitäisi pahoinvoinnin helpottaa niin tulee sitten väsymys uudeksi vaivaksi 😀 Millä viikolla oletkaan? Hauskaa kun löysin blogisi, mukava seurata raskauttasi kun aika samoja vaiheita käydään läpi, sinä hieman edellä 🙂 Itsekin esikoista odotan 🙂 Olisi muuten hauska nähdä masukuvia! 😀

    • Juu voin lohduttaa, että itsellä ainakin pahoinvointi loppui siinä viikoilla 9-10, mutta se on kai hyvin henkilökohtaista.. Toivotaan, että väsymys ei sinulla pahaksi tulisikaan 🙂 Olen nyt viikoll 15+2, eli toista kolmannetta mennään.. Pitää laitella kuvia sitten kun masu vähän muotoutuu, nyt näytän vaan hyvinsyöneeltä 😀

  2. Mulla loppui se jäätävä väsymys pahoinvoinnin kanssa samoihin aikoihin vkon 12 paikkeilla. Eli tosi yksilöllistä näköjään miten nää menee! Kyllä mä yritän edelleen 9h yöunia nukkua, mutta se tuntuu riittävän. Maha on yhtäkkiä mulla pompsahtanut ihan esille, ois saanut mun puolesta vielä vähän aikaa piilotella 😀 Jännä miten vaatteiden leikkauksilla voi tosin vielä vaikuttaa – voi näyttää joko tosi raskaanaolevalta tai vaai vähän tukevoituneelta haha. Salillakäynti ei valitettavasti oikein maistu täälläkään suunnalla, vatsaa on tänäänkin kivistänyt niin paljon että pakko uskoa ja levätä. Ensi viikoll ajattelin kokeilla raskauspilatesta. Tsemppiä sinne, täällä 16+6 tänään 🙂

    • Voi että, ehkä tämäkin tästä… Tänään on jo huomattavasti helpompi päivä kylläkin kuin eilen! Niin nämä vaihtelee 😀 Joo voi että toivottavasti mullakin alkaa masu pian kunnolla näkyä, sillä nyt näytän vaan tukevoituneelta 😀 Kerros kuule sitten kokemuksia siitä pilateksesta, kun mua ihan kauheasti kiinnostaisi joku jooga/ pilates, että jotain tulisi edes tehtyä!

  3. Voi tiedän, raskausajan väsymys on jotain selittämätöntä 😀 muistan kun itse menin arki-iltana usein nukkumaan yöunille jo klo 19.00 aikaan että jaksan työpäivän! Luonto laittaa lepoon alkuraskaudessa, on aika himmata, lapsi kehittyy hirveää vauhtia ja imee susta aika lailla mehuja! Itsellä puolivälistä raskautta väsymys helpotti, oli enemmän päiviä kun olin pirteämpi 😀 alku oli piinaavan väsyä! Mutta sama tilanne kuin sinulla, oli ensimmäinen lapsi joten ei velvollisuuksia katsoa kenenkään muun perään…joten unta palloon vaan hyvällä omatunnolla! 🙂

    • Niin mun äitikin sanoo, että ensin se tulee mun ruoille ja sitten mun unille, että kaikki pitää jakaa, siksi väsyttää 😀 Olen joo nauttinut niin kyllä jokaisista päiväunista ja miettinyt, että kohta en enää nuku silloin kun huvittaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta