Viisi estettä onnellisuudelle

Törmään valitettavan paljon arjessani ihmisiin, joilla kertakaikkiaan tuntuu olevan ihan kaikki pielessä. On ihan kamalaa kuunnella elämän laaduttomuudesta ja asioiden huonoudesta ja hiljaa miettiä mielessään, että kaikki ns. huonosti olevat asiat ovat ihan täysin itse muutettavissa, mikäli niihin jotain muutosta haluaa. Listasinkin muutaman seikan joihin olen itse elämässäni kiinnittänyt huomiota ja huomaan itse olevani nykyään paljon onnellisempi kun ennen.

  • Työ ja nimenomaan työn vihaaminen. Työ ja palkkaus ja se, että naapuri saa enemmän palkkaa aiheuttavat monelle harmaita hiuksia. Vaikka Suomessa on paljon työttymyyttä, niin silti jos oma työpaikka nyppii niin paljon, että siitä ei ole mitään hyvää sanottavaa, on aina mahdollisuus lähteä. Kukaan ei pakota tulemaan aamulla töihin – niin karulta kuin se kuulostaakin. Aina se työpaikankaan vaihtaminen ei ole mitenkään mahdollista, mutta silloin pitäisi miettiä sitä omaa asennetta, valittamalla niistä työpäivistä tuskin tulee yhtään rattoisampia ainakaan.
  • ”Sitten kun minulla on”- ajattelu. Olen onnellinen kun minulla on hieno talo, auto, perhe, koira, hyväpalkkainen työ tai jotain sellaista mitä nyt ei ole. Sinä päivänä kun olet saavuttanut sen kaiken mietit, että sitten kun minun lapsenlapseni juoksevat täällä isossa asunnossa ja olen eläkkeellä, sitten olen onnellinen. Lopulta tajuat, että elämä on vilissyt ohi silmien, etkä ole ehtinyt missään vaiheessa nauttia elämästäsi ja siitä mitä sinulla oikeasti on tässä hetkessä.
  • ”Miksi minulla ei ole?”- ajattelu. Jatkona edelliseen, tämä on hyvin vammauttava ajattelutapa. Meille  kaikille ei ole suotu samanlaista taloudellista asemaa, samanlaisia perhesuihteita, ylipäätäänsä samanlaisia elämiä. Jos keskittyisin elämässäni vain siihen, että mitä minulla on vähemmän kuin jollain toisella, voisi oma arki alkaa tuntua hyvin mitättömältä. Eikös kateus ollut yksi synneistäkin? 
  • Elämä ilman unelmia. Unelmia ja päämääriä pitää olla. Osa unelmista on aina sellaisia, että niitä on mahdotonta tavoittaa, mutta osa kannattaa jättää sellaisiksi, että ne on mahdollista toteuttaa, sillä se jos jokin tuo elämään sitä tarvittavaa potkua. On ihanaa unelmoida ja on ihanaa haaveilla – se tekee hyvää ihan kaikille.
  • Asenne: minä olen ehdottomasti sitä mieltä, että asenne ratkaisee. Välillä elämässä tulee niitä vaiheita kun mikään ei toimi ja kaikki on suoraan sanottuna pa**aa,  mutta niistä opitaan ja tie on vaan ylöspäin. Jos olisin jäänyt jokaiseen elämäni vastoinkäymiseen makaamaan, voisi arkeni olla kovinkin kurjaa. Ihailen ihmisiä, jotka todella vaikeissakin elämäntilanteissa osaavat nähdä ne valoisat puolet ja nauttia niistä elämän hyvistä asioista, sellaiset ihmiset luovat ympärilleen ihan mieletöntä positiivista energiaa!

Koitetaanko kaikki olla yksi päivä valittamatta turhista? Niinkuin olen ennenkin urheilulegenda Nykästä lainannut :” Elämä on ihmisen parasta aikaa”.

P1000063P1000064

emmakaisa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta