Emma ryhtiä nyt!

Olen miettinyt omaa itseäni ja olemistani paljon viime aikoina. Olen viimeisen kahden kuukauden aikana muuttunut paljon, ehkä eniten henkisesti, mutta valitettavan paljon myös fyysisestikin. Huomaan, että yksi asia on kohdallani muuttunut eniten ja se on minun normaali arkeni. Huomaan jääväni helposti kotiin, huomaan, että en tee enää oikein mitään.

En tiedä johtuuko minun tekemättömyyteni pelkästä väsymyksestä, vaiko osa väsymystä tekemättömyydestä. Nyt vasta tiedostan sen, että liikunta jota olen harrastanut on ollut todella ulkonäkökeskeistä ja nyt kun vartaloni ei ole enää täysin hallinnassani tuntuu tällä hetkellä minulle hyvin vieras kuntojumppailu todella ylitsepääsemättömältä. Olen niin monta vuotta liikkunut määrätietoisesti, ensin tanssien ja sitten vain vartaloani muokaten, että en osaa jotenkin suhtautua tilanteeseen, jossa kyseessä on pelkästään oma(ja sintin) hyvinvointi.

Rakastan huolehtia omasta hyvinvoinnistani. Minusta on ihanaa olla huoliteltu ja laittautunut.. Miksi en tee mitään näitä edistäviä asioita joita uhosin tekeväni nyt kun vielä voin? Eihän se ole kuin itsestäni kiinni, että menen ja teen – niinkuin vastikään itsekin kirjoitin.

Toki syksy on minulle vaikeaa aikaa ja jäin viimesyksynäkin kotiin pitkäksi aikaa, kun en vain saanut itseäni liikkeelle. Odotan todella kuukauden päästä häämöttävää Karibian matkaa, jotta pääsen imemään itseeni kilo kaupalla d-vitamiinia ja aurinkoa loppu talveksi. Ärsytän silti itse itseäni, koska annan itseni lölliä sohvan pohjalla ja edes ajatella tällaisia asioita.

Taisin viimevuonna kirjoittaa saman sohvan nurkassa, että nyt saa riittää! En todellakaan ole se ihminen joka tekee näin kuin minä nyt. Ehkä minun pitää muistuttaa itseäni vuosittain, että syksy ei ole mikään tekosyy vaan silloin pitää tehdä itsensä ja oman hyvinvointinsa eteen hieman enemmän töitä.

P1000142 P1000152 P1000151

emmakaisa

4 vastausta artikkeliin “Emma ryhtiä nyt!”

  1. Syksyllä tehdään syksy asioita ja kesällä kesä asioita ja talvella talvi asioita.

    • Sitten kun on vuoden kestävä syksy, niinkuin nyt on ollut, jää kesäjutut välistä! Onneksi täältä pääsee lämpimään välillä 🙂

  2. Kaikki sympatiat sulle, must tuntuu myös et oon ihan tolkuttoman väsynyt koko ajan enkä mä oo edes raskaana <3 Reissu tekee onneks yleensä ihmeitä! Ja sit alkaa päivä pitenee.. Haleja sinne!

    • Syksy kyllä vaikuttaa niin paljon! Haleja sinnekkin <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta