Anopin uuniomenat ja muita kuulumisia.

Palattiin juuri Haminasta isänpäivän vietosta. Vietettiin pitkästä aikaa viikonloppu joka oli omistettu vain perheelle, sillä aikataulut eivät oikein natsanneet kavereiden näkemiselle ja jos totta puhutaan, oli minulla niin kova ikävä perhettä, että oli ihana päästä viettämään rauhassa aikaa kaikkien kanssa ihan rauhassa.  Jotenkin välimatkan takia olen alkanut kaivata yhä enemmän rauhallisia viikonloppuja kotona vanhempien luona ja odotin tätäkin viikonloppua kovasti. Ei sitä nuorempana osannut arvostaa kodin rauhaa samalla tavalla. Isänpäivää vietimme jo etukäteen lauantaina ja tänään oli vuorossa Timon vanhempien kanssa isänpäivälounas.

Lauantaina käytiin katsomassa Haminan teatterissa Älä pukeudu päivälliselle- näytelmä, sillä isäni näytteli siinä. Olen ollut lapsesta asti enemmän ja vähemmän kytköksissä teatteriin, sillä koko perheemme on sen  parissa aina puuhaillut. Suosittelen kyllä lämpimästi tätä pikkujoulu farssia, ei ainakaan käy aika pitkäksi ja varmasti saa nauraa!

Tässä olikin sitten suurinosa viikonlopun aktiviteeteista, sillä muuten tuli aika pitkälti vaan lepäiltyä ja hengailtua. Nukuin viimeyönä todella sikeästi ja olin ihan yllättynyt kun aamulla heräsin, enkä ollut yöllä käynyt vessassa kertaakaan 😀

Kaikin puolin viikonloppu oli todella onnistunut, mutta kyllä sitä on kiva tulla kotiinkin! Ajomatkat on pitkiä ja väsyttäviä joten vähän jännitän, että kuinka huomenna jaksan töissä. Olen suunnitellut ensiviikosta sellaista jooga-painotteista viikkoa ja ajattelin testata Elixian kaksi erilaista joogatuntia, molempia kahteen otteeseen. Varaan ne jo ennalta, sillä muuten ei ihan varmasti tule lähdettyä mihinkään. Onko teillä kokemuksia elixian jooga- tunneista?

Tässä lopuksi vielä erinomainen uuniomenaresepti jonka anoppini oli puoliksi itse kehitellyt, tämä ehkä teki pienen kolhun minun herkkulakkooni, mutta ei tämä nyt onneksi ole niin haudanvakavaa!

  1. Kaiverra omenista siemenkota ja kanta irti. Täytä omenat myslillä/ kaurahiutaleilla/ rusinoilla ja (okei tämä oli minusta vähän liikaa) laita pieni nokare voita ”hatuksi”.P1000170
  2. Pursota jokaisen omenan päälle hieman siirappia tai hunajaa. P1000172
  3. Laita omenat uuniin noin 170 asteeseen, kunnes omenat ovat pehmentyneet ja kauniisti ruskistuneet. P1000175
  4. Tarjoile vanilja jäätelön kera tai syö sellaisenaan :). P1000179

Helppoa ja hyvää, ehkä ei niin terveellistä, mutta pienillä muutoksillä tästäkin saisi oikein terveellisen version!

Mukavaa alkavaa viikkoa, mulla onkin mielessä vaikka mitä ensiviikolla teidän varallenne, että pysykäähän kuulolla :)!

emmakaisa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta