149 sydämenlyöntiä

P1000224

Joku kysyi minulta kommenteissa mahakuvia, niin ajattelin nyt tilannetta hieman tänään teille vilauttaa. En todellakaan ole  mitenkään sinut oman vartaloni kanssa, mutta tämä on vaan hyväksyttävä, pääasia, että sintti voi hyvin. Onneksi alun painonnousun jälkeen on tahti hieman rauhoittunut ja nyt oli kahdessa kuukaudessa tullut enää kilo lisää. Kaikenkaikkiaan kiloja on tähän mennessä kertynyt (kesäkuusta, en tiedä mikä oli lähtöpainoni) 7kg.

Kasvavaa takapuoltani tärkeämpi oli kuitenkin tämänpäiväinen neuvolakäynti, jossa kuunneltiin sydänäänet ja katsottiin kohdun asento. Sydän lyö reippaasti ja kun kysyin, että voinko todella jo tuntea jotain liikkeitä, sanoi lääkäri sen olevan mahdollista, sillä kohtu on todella eteenpäin kallellaan. Ilmankos tämä mahakin alkaa jo näkyä hieman!

P1000221

Muuten olin todella pettynyt tähän käyntiin, minulla oli kai jotenkin korkeat odotukset lääkärin suhteen- ehkä liiankin korkeat. Valitin väsymystä ja uupumista, sekä mietiskelin rokoteasioita. Käynnin jälkeen minulla on neuvoina vaihtaa kevyempään työhön ja ulkoilla enemmän, sekä selvittää itse omat rokoteasiani.. Kiitos tästä! Koitin selittää kovasti, että työni ei ole fyysisesti raskasta vaikka hoitaja olenkin, mutta olen silti työpäivän jälkeen aivan rättiväsynyt kun kaikki energiani menee työpäivästä selviämiseen. Eipä lääkärikään mikään jumala ole, että ehkä hän on oikeassa, pitäisi ulkoilla enemmän.

Levollisin mielin tässä kuitenkin jatketaan ja tuntuu, että kun viikosta 13 päästiin on aika hujahtanut kuin siivillä. Seuraava ultrakin on jo kolmen viikon päästä, jolloin sitten saadaan toivottavasti varmuus, että sintti on terve, sekä tietenkin halutaan tietää sukupuoli! Minä voisin kyllä pistää vaikka pääni pantiksi, että pieni poika täällä minun mahassani pyörii.. Vaikkakin unta on nyt nähty marsusta, seefferinpennusta ja ystäväni näki unta, että synnytin kirahvin  😀

Nyt voin hyvillä mielillä lähteä pitkästä aikaa illaksi töihin! Mukavaa keskiviikkoa nöpöt<3

P1000223

emmakaisa

8 vastausta artikkeliin “149 sydämenlyöntiä”

  • Miten oot Milka niin varma ;)? Noh, marsu siellä ei ainakaan ole! Reilun kolmen viikon päästähän tuokin selviää<3

  • No sen voin ainakin sanoa, että jompikumpi meistä on oikeassa 😀

 1. Toi väsymys tulee ja menee raskauden aikana. Välillä tuntuu ettei sormeakaan jaksa liikauttaa viikkoon ja seuraavalla viikolla olet niin täynnä energiaa, että tekis mieli mennä pomppimalla eteenpäin. Mutta kai ne sulta hemoglobiinin mittas? Tai saatko sitä mitattua töissä? Sitä kyllä kannattaa seurata. Ite tein ihan rohkeesti niin, että kun tuli pahimmat väsymyskaudet niin olin ja lepäsin, kävin ehkä uimassa ja kävelemässä. Salille ehtii kyllä!

  Mä sanoisin mahan perusteella että siellä on tyttö tai poika 😀

  • Mä niin odotan tuota energiavaihetta, sillä sitä ei ole vielä kuulunut 😀 Hb oli 139, että ei pitäisi siitä johtua. Ehkä mä olen vaan väsähtänyt tyyppi tän ajan mitä tämä nyt kestää! Joo kyllä mäkin epäilen vahvasti, että jompikumpi sieltä tulee 😉

 2. Mulla ekassa raskaudessa väsymys jatkui koko odotuksen ajan, eikä tässäkään raskaudessa noita energiapiikkejä ole vielä ilmaantunut (rv19), hB 140.
  Leikinasia ei ole lainkaan tuo väsymys. Mulla alkuraskaudessa käsittämätän väsy ja pahoinvointi+fyysisesti raskas työ, muuntui monen viikon jälkeen pahaksi masennukseksi. Olen ollut pois töistä nyt kuukauden verran. Kannattaa pysyä tiukkana lääkärillä, mikäli olo alkaa tuntua täysin sietämättömältä. Tsemppiä odotukseen 🙂

  • Huojentavaa kuulla, että muillakin on yhtä jäätävä olo.. Onneksi nyt tuntuu, että ihan vähän helpottaisi! Toivottavasti sinäkin toivut entisellesi 🙂 Tsemppiä sinnekin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta