Maailman helpoimmat täysjyväsämpylät

Saamme huomenna kylään spesiaaleja vieraita ja ajattelin heidän kunniakseen tehdä ruokaa. Koska kyse on minun isästäni ja hänen vaimostaan Annesta, en edes punninnut vaihtoehtoa tehdä ruokaa puolieineksistä.. Kai minulla on joku pieni tarve todistaa, että en ihan ole peukalo keskellä kämmentä (enpä!).

Huominen menu muotoutui aika helposti ja päätin jo alkuviikosta, että meillä tarjoillaan joko tortilloja tai sitten itsetehtyjä hampurilaisia. Päädyin jälkimmäisiin. Edessäni olikin tänään sitten jotain mitä en ole ikinä ennen yksinään edes yrittänyt tehdä – ihan tavalliset sämpylät.

Kaivelin netistä aikani erilaisia ohjeita ja löysin yhden ohjeen jota muokkailemalla sitten aloin tuumasta toimeen. Lopputulos oli itseasiassa erinomainen!

Sämpylöihin tarvittiin:

P1000231

Lisäksi tarvit noin 5dl vettä.

Sekoitin kaikki ainekset keskenään, aloitin musertamalla hiivan kädenlämpöiseen veteen. Jauhot lisäsin viimeiseksi hiljalleen sekoitellen. Kun taikina oli sellaista, että se ei enää tarttunut sormiin pyörittelin taikinasta 10 samankokoista sämpylää ja jätin ne kohoamaan siksi aikaa kun uuni lämpeni 250 asteeseen. Siellä sitten paistelin niitä noin 20 minuuttia, kunnes sämpylät sai kauniin värin.

P1000232

Ihan sämpylältä nämä minusta maistui tai sitten minulla oli vaan ihan hirveä nälkä. Kävin nimittäin tänään hammaslääkärissä ja minulla on edelleen suu ihan puutunut.. Josko tämä kohta jo loppuisi!

P1000234

Huomenna meillä on tarjoolla bbq hampurilaisia, bataattiranskalaisia ja jälkiruoaksi jauhotonta suklaakakkua (mikälisikäli se onnistuu :D).

emmakaisa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta