Flunssa kuuluu kotisohvalle.

P1000328

Kuulun itse niihin arjen sankareihin jotka raahautuvat vaikka pää kainalossa töihin jos kuumetta ei vain ole. En ole ollut raskaudenkaan takia pois kertaakaan töistä, vaikka varmaan pariinkiin otteeseen olisi aihetta ollut. Mitä pikku kivusta, vaikka kyyneleet valui silmistä kävellessä. Teen istumatyötä, niin kyllähän minä siellä voin olla. Aina paikalla.

Minulle kuten varmaan monelle muullekin on jo pienestä opetettu, että koulusta ollaan pois vain jos on kuumetta, eli pelkkä flunssa ei riitä poissaoloon. Minusta tämän neuvon soveltaminen esimerkiksi Hesburgerin paistovuorossa on ollut todella jees! Muistan edelleen kuinka eräs asiakas kävi hakemassa minulle yskänlääkettä ja toi sen kassalle kun kyllästyi kuuntelemaan minun yskimistäni töissä. Mietin vaan näin jälkikäteen, että fiksumpi olisi saattanut yskiä kotona, en olisi nimittäin ostanut itseltäni yhtään hampurilaista sinäpäivänä.

Tämä minun korvaamattomuussyndroomani ei ole helpottanut ajanmyötä vaan pikemminkin toisinpäin. Meinasin pyörtyä kun sain kolme päivää sairaslomaa ja tiedossa on siis oikeasti lepoa vielä huominenkin päivä. Sitten aloin miettiä asiaa hieman enemmän…

Voisin kyllä olla jo tänään töissä. Olisin ympäröinyt itseni nenäliinoilla ja yskisin vähän väliä, mutta istumatyö niin mikäs siinä.. Samalla altistaisin kaikki asukkaamme ja työntekijämme tälle samalle taudille kun itsekkäästi haluisin tehdä hommiani ja olla sankarina paikalla ”pikku” flunssasta huolimatta. En todellakaan ole työssäni korvaamaton ja työni kyllä tulee tehtyä. Hieman olen sähköpostia kurkkinut, mutta muuten olen keskittynyt täysin lepäämiseen. Huomaan keskittyväni paranemiseen ihan eritavalla kuin ennen, kun oma terveys koskettaa myös vatsa-asukkia.

Aion jatkossa riisua tämän supernaisen viitan naulakkoon ja opetella olemaan sairas ihan oikeasti silloin kun olen. Olen kuitenkin nykyään niin harvoin kipeä, että tuskin ulkomaailma kokee mitään kamalan suuria mullistuksia jos makaan kolmepäivää flunssan kourissa sisällä. Oma terveys on kuitenkin korvaamaton ja jos sen kanssa alkaa pelleillä voi sillä olla vakaviakin seurauksia, vaikka nyt tuntuisikin, että kyllä tässä jaksetaan ihan hyvin. Niinkuin Natalia kirjoitti taannoin ”Muistakaa, että mitään sankaripalkintoja ei jaeta sille joka treenaa vaikka ei ole kunnossa” , niin voisin itse sanoa jatkoksi, että ei myöskään kipeänä töissä olosta saa yhtään sen korkeampaa kruunua – päinvastoin.

Parannelkaahan rauhassa!

P1000322

emmakaisa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta