Vauhtia ja vaarallisia housutilanteita, sekä hieman raakasuklaata.

P1000333

Tein tänään pitkästä aikaa parantumisen kunniaksi raakasuklaata kotona. Tämän ihan todella herkullisen ja hieman jouluisen reseptin löydät postauksen lopusta, mutta sitä ennen ajattelin kertoilla, että mitä minulle kuuluu lähes voitetun flunssan lisäksi.

Sintti on alkanut potkimaan lähes päivittäin ja alan nyt tuntemaan jokapäivä selvemmin liikkeet ja potkut. Odotan kauhunsekaisin tuntein aikaa jolloin potkut alkaa tuntua ihan kunnolla, sillä nytkään nämä ei ole olleet mitään maailman miellyttävimmän tuntuisia. Toisaalta minulla on ollut aikaa sohvanpohjalta tunnustella kaikkia maailman pienimpiäkin liikahduksia, joten nämä liikkeet saattaisivat jäädä huomaamatta normaalissa arjen puuhastelussa.

Olo alkaa olla pientä kipuilua vaille todella normaali. Ottaen huomioon vatsani kasvunopeuden, olen päässyt suht pienillä liitoskivuilla ja vain välillä tunnen vihlovaa kipua milloin missäkin. Yleensä kaikki menee ohi yhtä nopeasti kuin tuleekin, eikä kivuista ole tarvinut sen kummemmin säihkähtää.

Omille housuilleni ollen jo sanonut hyvästit, viimeinen niitti oli viime perjantaina..  Ajelin Helsingistä Haminaan ja minulla oli jalassani mukamas juuri raskautta ajatellen tarpeeksi korkeat leggingsit. Leggarit kävivät kuitenkin puristamaan sukkahousujen kanssa jo ensimetreillä niin paljon, että en pian enää voinut ajatella muuta kuin jalassani olevia housuja. Lopulta kun olin tunkenut huosunkauluksen ja ylävatsani väliin takkini helman ja nyrkin lisäksi suurinpiirtein jo kenkänikin, mietin, että mitenköhän housut saisi pois vauhdissa, tai edes laskettua tuohon reidelle.

Mietin siinä sitten, että kiva jos poliisit vaikka pysäyttäisi ja istuisin siinä sitten housut kintuissa ja selittäisin, että vähän oli katsokaas kiire vaihtamaan housuja kun nää puristi. Sisulla päätin selvitä kuninkaantien ABC:lle ja vaihdoin siellä reikäiset ja löysät leggingsini jalkaan. Että voikin löysät housut tuntua hyvältä jalassa. Tämän tapauksen jälkeen en ole enää edes ajatellut, että koittaisin vetää omia normaalielämä-housuja jalkaan vaan ihan suosiolla aloin käyttää noita mammamalleja, vaikka meinasin, että niitä en tule tarvimaan…

Kertokaa ihmiset, että mistä saa oikeasti kivannäköisiä äitysvaatteita? HM ei nyt ole palvellut tässä kivuus- asiassa, käytännöntarpeet se täyttää!

Tässä vielä lopuksi tämä suklaaresepti! Kaikki aineet siis sekaisin (sulaan öljyyn) ja pakkaseen vähäksiaikaa, suklaa valmstuu käden käänteessä ja on varmasti todella herkullista 🙂

P1000336

emmakaisa

8 vastausta artikkeliin “Vauhtia ja vaarallisia housutilanteita, sekä hieman raakasuklaata.”

 1. Oon lukenut, että raakasuklaata ei suositella raskaana oleville… Ootko kuullu tästä? Oon itse ihan kauhuissani… Mitä nyt syön?! Ja tarviiko moista uskoa?

  • Heippa! Itse olen törmännyt ihan samaan juttuun. Otin kuitenkin asiasta hieman enemmän selvää ja uskon, että jos nyt esim. Tällä reseptillä teet suklaata ja syöt sitä 1-2 pientä lastua päivässä ei suklaasta ole haittaa. Raakasulkaan ”epäsuositeltavuus” pohjautuu sen stimuloiiin ainesosiin, löysin netistä tällaisen tekstin aiheesta ”Raakakaakao sisältää piristävää teobromiinia, joka muistuttaa kofeiinia, mutta stimuloi hermostoa vain neljäsosan. Kaakao on toistaiseksi ainut ruoka-aine, jonka tiedetään sisältävän anandamidiä. Kyseessä on aivojemme välittäjäaine, jota erittyy aina kun koemme onnellisuutta ja autuutta. Sillä on keskeinen vaikutus mielialaamme. Sen lisäksi kaakaon fenyylietyyliamiini on liitetty iloisuuteen ja keskittymiskykyyn.”
   Eli en usko tämän pieninä annoksina vaikuttavan mitään. Toki jos vedät puolikiloa suklaata on sillä varmasti ei suotuisa vaikutus 🙂 Toivottavasti tämä vähän auttoi!

  • Kiitos tästä!! Itse en ollut asiaan vielä perehtynyt niin en sen tarkemmin tiennyt mihin kehotus pohjautuu. Ihan samoilla linjoilla olen sun kanssa, ei varmasti maltillisesta käytöstä ole haittaa 🙂

  • Hyvä, että oli hyötyä 🙂 Tuli vaan mieleen vielä, että voihan sen raakakaakaon väliaikaisesti korvata vaikka Fazerin 100% kaakaojauheella, mutta en tiedä, että onko siinä loppujenlopuksi yhtään mitään eroa!

 2. Mie etin raskaana ollessani kuumeisesti hyvältä tuntuvia ja kivannäköisiä raskaushousuja, joissa ei olisi ollut sitä mahan päälle tulevaa trikoota. Niitä ei ole ihan hirveesti tarjolla, mutta löysin omani Fiilinki nimisestä putiikista. Näyttävät ja tuntuvatkin ihan normihousuilta, mutta antavat mahan kohdalta sopivasti periksi ja mikä itelle oli kiva niin niihin sai vyönkin niin tuntuivat ryhdikkäiltä. Loppuraskauden aikana bongasin samantyyppisiä myös Lindexiin vasta syksyllä tulleesta äitiysmallistosta ja Name Itistä, joka myy Mamadelicious-mallistoa.

  • Pitääkin suunnata pikimmiten tonne lindexille 🙂 Itse kyllä tykkään tosta vatsanpäällä olevasta osiosta, ei tule sellainen olo, että housut tippuu! Mutta pääasia on, että edes mahtuisi päälle. Kiitos vinkistä!

 3. Minä tilailin raskausaikana muutamat housut, mekot ja pidemmät paidat Asokselta, sieltä löytyy ihan oma maternity osio

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta