Viisi syytä aloittaa liikkuminen uudelleen joulukuussa

*Treenivaatteet saatu Biancaneveltä

Tämä minun liikunnan harrastaminenhan on ollut ihan täysi vitsi tässä viimeaikoina. Olen lähinnä keksinyt loistavia tekosyitä ja luistellut kaikesta liikunnasta – koska voin. Nyt kuitenkin alkaa olo olla sellainen, että jotain on tehtävä. Kaipaan takaisin salille ja käyttämään kroppaani, edes vähän. Mikä onkaan parempi ajankohta liikunnan aloittamiselle kuin joulukuu!

Keräsinkin tähän postaukseen top 5 syyt aloittaa liikkuminen uudelleen tai vaikka sitten ottaa se kokonaan uutena juttuna elämäntavaksi.

P1000497

  1. Pimeys: joulukuu on ehkä vielä marraskuutakin masentavampi kuukausi valotarjonnaltaan ja kotiin on ihanaa jäädä kynttilänvalossa. Pimeys kuitenkin väsyttää ja siksi onkin mahtavaa lähteä liikkumaan muiden ihmisten pariin ja saamaan silmät auki salin kirkkaissa valoissa.
  2. Liikunnan tuoma energia: edelliseen jatkona… Liikunta antaa sellaista energiaa, että pieni pimeys tuntuu paljon helpommalta käsitellä kuin silloin jo jää kokonaan kotisohvalle. Jos on siihen mahdollisuus, niin päivän valoisina hetkinä ulkona liikkuminenhan on parasta mahdollista liikuntaa.
  3. Saa syödä enemmän joulusuklaata.. Tämä nyt on hieman kyseenalainen syy, mutta minusta täysin pätevä syy aloittaa liikunta juuri jouluna. Joulusuklaat ovat pian työpaikkojen pöydillä ja myöskin vyötäröllä jos energiaa ei kuluta missään pois. Loistava vaihtoehto on myös kokata työkavereille jouluista raakasuklaata jolloin voit taata, että suklaastakaan ei tule morkkista.
  4. Kun aloittaa ennen joulua ei tammikuussa tule paniikki. Kun liikunnan ottaa jo nyt tavaksi voi tammikuussa lähteä varmoin ottein treenailemaan kohti sitä kesäkuntoa. Joulu on kuitenkin vain kerran vuodessa joten miksi unohtaa treenaaminen joulukuussa vain koska on kiireitä?
  5. Viimeisenä ehkä se minulle itselleni tärkein syy… Loppuraskaudesta tulee todella pitkä ja tuskainen jos päästän tukilihakseni tästä vielä huonompaan kuntoon. Palautuminen raskaudesta tulee kestämään kauemmin ja synnytys olemaan hankalampaa, joten nyt jos koskaan on aika toimia, sillä on sellainen fiilis, että jaksaa ja tuntuu hyvältä!

Muistithan muuten avata ensimmäisen luukun joulukalenterista?

P1000490

emmakaisa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta