Lauantain pikkujoulumenu

Meillä oli lauantainan pienimuotoiset pikkujoulut täällä kotona. Osallistujia oli kaikenkaikkiaan me ja hyvät ystävämme Elisa ja Petteri, mutta saimme aikaiseksi kertakaikkisen herkullisen pikkujouludinnerin josta riitti vielä ruokaa tällekin päivälle. Poikia taisi hieman puhalluttaa, mutta sattuneesta syystä olin itse jo kahdeksalta ylhäällä.

Meidän oli itseasiassa tarkoitus Elisan kanssa lähteä käymään poikien kanssa minibaarissa, sillä siellä on aivan taivaallisia alkoholittomia drinkkejä, mutta ilta venyi täällä meillä niin myöhäiseksi, että lopulta sänky vei voiton. Harmi sinänsä, sillä olin ostanut itselleni niin kivan uuden mekonkin!

Teimme siis ruoaksi itse hampurilaisia. Hieman luistimme vastuusta ja ostimme sokoksen herkusta täysjyvä sämpylöitä, mutta viimeksi tein itse näitä.. Nyt vaan ei jaksanu enää ruveta leipomaan. Hampurilaiset ovat vähän kuin tortillat – koskaan ei voi mennä vikaan. Lisukkeena söimme granaattiomena-grillijuustosalaattia, oli muuten todella helppoa ja hyvää!MAJ_img_blanko_04 _MG_2338

Bbq-kastiketta tein jo toista kertaa ja sillä ei vaan voi mennä vikaan.

BBQ-kastike

  • 5rkl ananasmehua,
  • 5rkl ketsuppia
  • 3rkl tomaattipyrettä
  • 1,5rkl fariinisokeria
  • 2 rkl tabasco-chipotle kastiketta.

Olen tämän ohjeen jostain blogista bongannut ja tämä on todellakin ihan lempi kastikkeeni hampurilaisten väliin.

_MG_2324

Ilokseni löysimme myös aivan kelpo alkoholittoman punaviinin herkun hyllyltä. Olisin jo perjantain pikkujouluissa kaivannut ruoan kanssa alkoholitonta viiniä, mutta valitettavasti ravintolassa ei sellaista ollut, joten päätettiin korjata asia lauantaina. Eihän tuo nyt oikeaa viiniä voita mitenkään, mutta toimi se silti kyllä kertakaikkisen hyvänä korvikkeena. Ostamastamme kuohuviinipiccolosta en voi sanoa samaa, jos joku tietää, että miltä haisee hamsterin pissa/kakka, niin kuohari haisi juuri siltä.

Jälkiruokana meillä oli jo myöskin kerran koe-ajettua jauhotonta suklaakakkua, sen reseptin päivittelen tänne myöhemmin!

_MG_2325

Sunnuntai menikin sitten makoillessa ja sintin potkuja vastaanottaessa, taitaa pötkö tietää, että tästä viikosta on tulossa jännittävä..

Enää puolitoistaviikkoa lomaan, ai että minä odotan!

 

emmakaisa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta