Kaiken kiireen keskellä…

Minun joulukiireeni näyttäytyy tänävuonna hieman erilaisena kuin muina vuosina. En juokse lahjaostoksilla tai mieti joulun vierailujärjestelyjä. Joulukortitkin on hankkimatta – kiitoskortitkin odottaa kuorissaan. Minä en oikein edes tajua, että joulu on tulossa.

Tämä on myös viimeinen joulu kun saan itsekkäästi olla välittämättä mistään, tämän joulun jälkeen joulu on lasten joulu. Vaikka sintti tuskin välittää vielä ensivuonna muusta kuin lahjanaruista on minusta tärkeää, että hän oppii hetkiin jolloin koko perhe on läsnä ja koossa yhdessä, kun perhe pysähtyy kaiken kiireen keskellä olemaan toisiaan varten.

Perhe- minun perheeni on saanut viimeaikoina aivan uuden merkityksen. Se on kasvanut uudella perheenjäsenellä siskoni avioitumisen myötä ja yhtä uuttä jäsentä se odottaa tulevaksi. Mitä vanhemmaksi tulen, sitä tärkeämpään rooliin oma perhe ja sen jäsenet alkavat muodostua. Sitä tajuaa, että kuinka paljon on edelleen omista vanhemmista riippuvainen ja kuinka avuttomalta sitä välillä vieläkin tuntee itsensä. Toisaalta rakkaus omaa perhettä kohtaa perustuu myös riippumattomuuteen. Nyt rakkaus ei enää ole rajoja suojelemassa minua itseltäni, tai taloudellista riippuvuutta ja jokapäiväistä ruokaa. Rakkaus omaa perhettä kohtaan on ehdotonta ja perheen luokse voi mennä kaikkine suruineen ja iloineen – kuten myös hyväksyä heidän surunsa ja ilonsa.

Minun perheeni on hyvin pieneltä osalta yhtä verta ja lihaa, minun perheeni on uusioperhe. Timon puolelta tottakai olen saanut itselleni toisenkin perheen josta on myös tullut minulle ihan äärimmäisen rakas. En ehkä ole osannut minun omaa ydinperhettäni sen kaikessa kirjavuudessa arvostaa aina sen vaatimalla tavalla, mutta onneksi tajuan nyt kuinka mahtava tiimi me olemme. Perhe ollakseen kokonainen ei vaadi verta sitoakseen sitä yhteen. Se vaatii hyväksyntää ja rakkautta, vilpittömästi ja välittömästi.

Erästä elokuvaa lainaten: Ohana on perhe ja perhe tarkoittaa sitä, että ketään ei hylätä tai unohdeta.

Ihanaa viikonalkua<3

_MG_2483 _MG_2497

emmakaisa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta