Aina ei voi onnistua, suosittelen kuitenkin kokeilemaan!

_MG_2347

Tein meidän pikkujouluihimme toistamiseen jauhotonta suklaakakkua. Ensimmäisellä kerralla tuloksena oli kaunis, tasaisenruskea ja sopusuhtainen kakku – kaikkia aineksia oli toisaalta vähemmän. Nyt tajusin ostaa tarpeeksi aineksia ja tungin ne kuitenkin meidän pieneen irtopohjavuokaan 20cm vuoan tilalla.

Tuloksenahan ei voinut olla kuin pienimuotoinen suklaakakkuräjähdys, joka onneksi hallitusti pysyi irtopohjavuoan sisäpuolella vaikka aikamoista jännitysnäytelmää saatiin uunissa todistaa.

Kakku tuli lopulta uunista näyttäen tältä:

_MG_2343

Pienen kauneusoperaation ja jäähtymisen jälkeen saimme syödäksemme kuitenkin hyvin herkullisen kakun joka on kyllä nykyään ihan takuuvarma suosikki.

Bongasin reseptin jostain lehdestä, olisikohan ollut kotiliesi? Mutta tässä tämä nyt vielä kuitenkin:

  • 500g tummaa suklaata
  • 9 kananmunaa
  • 200g voita
  • 1 1/2 dl sokeria

Koristeluun esim granaattiomenan siemeniä tai vadelmia ja tomusokeria. Lisukkeeksi 2dl kermavaahtoa.

Ensimmäisenä voitele noin 20cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka 1rkl:llä voita

  • Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi
  • sulata suklaa ja loput voit vesihauteessa tai mikrossa
  • vatkaa valkuaiset kiinteäksi vaahdoksi ja lisää suklaaseos siihen hiljalleen sekoitellen
  • lisää keltuaisseos suklaamassan joukkoon
  • kaada vuokaan

Paista 175- asteessa noin 50-55 min uunin alatasossa, kokeile kypsyys hammastikulla.

Tarjoile jäähdytettynä kermavaahdon ja lempi marjasi/hedelmäsi kanssa.

_MG_2357

emmakaisa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta