Pregnant lady on the beach

_MG_2638

Raskaana oleminen ulkomailla on kyllä ihan eri asia kuin Suomessa. Täällä saat huomiota tahtomattakin. Olen ainoa näkyvästi raskis täällä Jolly:ssa ja Suomalaiset ystävämme nauroivat juuri, että he kun tulevat rannalle he kysyvät ensin baarista, että missä on ”pregnant lady”, niin ei tarvi ruveta etsimään kun suoraan kerrotaan, että mihin olen lyllertänyt.

Ehkä viimeisten päivieni hieman tuskainen etenemiseni on herättänyt niin paljon hilpeyttä, että olen alkanut saada myös alueen takakireiltä naisvartijoilta lämpimiä hymyjä lyllertäessäni kauppaan ja takaisin.

Kaikista hämmentynein olin kuitenkin tänään kun meidän vakituinen rantakerjäläsemme läheni uhkaavasti taas pyytämään dollariaan. Dollarin sijasta hän tulikin lähelle ja kysyi ”everything ok?”. Jäin hieman sanattomaksi kun hän vaan lähti siitä pois. Melkein lähdin dollarin kanssa perään tarjoamaan rahaa.

Poika on alkanut potkia todella kovaa, hän selvästikkin on hieman hämmentynyt uusista äänistä ja tästä kellojen väärästä ajasta. Ollaan kuitenkin käyty lähes joka iltana nukkumaan ennen kymmentä ja herätty jo kuudelta, että ei tämä rytmi ole onneksi ihan niin hanurillaan kuin voisi olla. Uskon, että Suomeen tulo aiheuttaa silti taas uuden järkytyksen vatsa-asukille. Olen huomannut, että parina iltana kun olemme olleet kuuntelemassa musiikkia, on hän alkanut aikamoisen jammailun mahassa. Tämä ei sinällään ole mikään ihme, sillä meidän arkeemme ei tosiaan kuulu Suomessa vakituiset reggae-illat.

_MG_2656

Hassua ajatella, että huomenna on jouluaatto. Täällä kun joulusta ei edelleenkään muistuta kuin tuo yksi kuusi baarin nurkassa. Joulua vietämme kuitenkin huomenna yhdessä perheen kanssa ja se on kaikistä tärkeintä, jos olisimme Timon kanssa ihan kahdestaan täällä, olisi tunnelma varmasti aika haikea. Nyt meitä kokoontuu saman pöydän ympärille varmasti lähemmäs kolmekymmentä ihmistä eri kulttuureista viettämään yhteistä joulua – varmasti kokemus sekin 🙂

_MG_2680

emmakaisa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta