Vinkit pitkälle lentomatkalle raskaana ollessa.

P1000568

Lento tänne Antigualle jännitti minua todella kovasti. En ollut ennen lentänyt kymmentä tuntia yhtämittaisesti ja nyt lento raskaana tuntui todella inhottavalta ajatukselta. Olin tehnyt jo etukäteen suuren suunnitelman, että miten selviän lennosta hengissä, mutta loppujenlopuksi tämä lento Lontoosta tänne tuntui huomattavasi lyhyemmältä, kuin kolmen tunnin lento Helsingistä Lontooseen.

Lennettiin pidempi lento Virgin atlantic:illa, voin siis todella lämpimästi suositella tätä lentoyhtiötä jos pidempää lentoa ajattelet. Minun onneni oli, että kone oli suhteellisen tyhjä ja penkkirivejä oli paljon vapaana. Sen verran, että minun vatsani huomattiin, sain ykkösluokan palvelua sinne ihan normaali istumapaikoille. Minun vointini tarkistettiin jatkuvasti ja sain puolentoista litran vesipullon pariinkin otteeseen ihan pyytämättä kun muuten siellä jaettiin vain 0,33 pulloja. Henkilökunta oli todella ystävällistä ja palvelualtista ja tunsin itseni ihan kuningattareksi koko matkan ajan.

P1000573

Huolehdin muutamasta jutusta lennolla ja ennen lentoa, niin olin varmaan meistä pirtein kun olimme laskeutuneet Antigualle.

  • Lentosukat. Tämän nyt pitäisi olla itsestäänselvyys jokaiselle pitkän matkan lentäjälle, mutta esim. isälläni ei sellaisia ollut jalassa. Jalkani eivät turvonneet laisinkaan, mihin jo etukäteen olin valmistautunut.
  • Säännöllinen jaloittelu. Jumppasin tunnin välein ja hypin käytävällä. Penkkirivit oli kahdelle, joten minun ei tarvinut häiritä ketään hyppimällä jatkuvasti yli, niinkuin jouduin tekemään lennolla Lontooseen. Mies parka vielä nukkui sikeästi.
  • Riittävä vedenjuonti. Join koko lennon aikana kolme litraa vettä. Kun nestekierto pysyi jatkuvana ei nesteitä päässyt kertymään elimistöön ja ei ainakaan jaloittelu päässyt unohtumaan kun vessaan piti mennä vähintään tunnin välein.
  • Pyysin henkilökunnalta päästä makailemaan välillä. Tämä nyt ei ole mahdollista mikäli lento on täynnä, mutta pääsin pitkälleni ottamaan kunnon yö-unet, sillä lennollamme oli tosiaan vain reilut sata ihmistä ja tilaa oli ruhtinaallisesti.
  • Varasin itselleni mukavat vaatteet. Panostin hengittäviin materiaaleihin ja mukaviin vaatteisiin. Minulla oli jalassa Biancaneven b-fit housut, jotka on ihan heittämällä mukavimmat raskaus-housut tähänmennessä, rento toppi ja väljä neule* lämmittämässä. Villasukkia olisin vielä kaivannut, mutta niitä ei nyt tullut mieleen pakata, ennenkuin vasta lennolla tajusin, että kuinka kylmä siellä oikeastaan onkaan.

Jokainen raskaanaollut voi sitten arvata, että mitä pitkä istuminen aiheutti vaikka sitä kuinka koitin estää.. Voin kertoa, että enpä ole paljoa kävellyt lennon jälkeen.

Yksi matkantekoon vaikuttava tekijä oli myös lentoyhtiön todella kiitettävä viihdevalikoima jonka parissa aika kyllä kului kuin siivillä! Paluumatka ei tunnu nyt yhtään niin ahdistavalta ajatukselta.

P1000586

Tämän erittäin tärähtäneen kuvan paita löytyy TÄÄLTÄ*

 

**postaus sisältää kaupalllisia linkkejä

emmakaisa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta