Terveellisen elämän haasteet – taitaa olla minun murheeni aika pieniä.

Ihan suoraansanottuna voin kertoa, että olen elänyt viimeiset kymmenen päivää pekoni- aamiaisilla, ranskalaislla ja pitsalla. Entinen minäni olisi kiljunut tukka pystyssä ruoan epäterveellisyydestä, minä ajattelen vain sitä, että se on ainakin kypsää. Kieltämättä olen himoinnut koko raskauden ajan rasvaista ruokaa, joten tämä lomaruokailu on kyllä täyttänyt kaikki rasvantarpeeni ja ollaan nyt pariin otteeseen tehty ruokaa meidän villalla, kun tosiaan on ihan kiva välillä saada sitä normaalia kotiruokaakin ranskalaisten tilalla.

_MG_2578

Tajuan kuitenkin vasta nyt, että kuinka iso haaste tällaisissa maissa terveellisen ruokavalion noudattaminen on. Lähes kaikki ruoka tuodaan tuontitavarana, poislukien muutamat hedelmä ja salaattilajikkeet – nekin ovat ihan järjettömissä hinnoissa. Suomen ruoan hinta tuntuu oikeasti todella edulliselta kun tulemme takaisin. Täällä saa kaupasta edullisesti vaaleaa leipää ja viiniä, mutta oikeastaan kaikki tuore ja terveellinen maksaa ihan maltaita. Otetaan nyt esimerkkinä helppo ja halpa kaurahiutale, joka maksaa meidän lähikaupassa halvimmillaan 4€. Ruokakauppaan saa helposti kulumaan sen 40€, ihan pieniinkin ostoksiin._MG_2584

Täällä syödään todella paljon kanaa ja riisiä joka on edullista ja halpaa. Kana tuodaan jenkeistä ja on todella geenimanipuloitua, minulle on kerrottu, että se on yksi syy siihen, että naiset ovat hyvin maskuliinisia ja isokokoisia – uskallan hieman tätä kuitenkin epäillä. Maan asukkaiden tulotaso verrattuna tämän maan hintatasoon on hyvin pielessä. Kun olen kuunnellut paikallisten kertomuksia siitä, että mitä mikäkin asia maksaa, olen tajunnut, että ollaan tosi etuoikeutettuja Suomessa. Se, että täällä esimerkiksi lämmin vesi on ihan luksusta ja vesi ylipäätäänsä tai edes oma keittiö on etuoikeus, saa tajuamaan, että kuinka leveästi sitä itse oikein elääkään. Sähkö maksaa maltaita ja siihen on varaa vain harvoilla. Ja minä kun murehdin toimivan Wi-fi:n perään…_MG_2582

Se, että nyt kahden viikon ajan ei ole joka ruoalla sitä salaattiannosta proteiinin kyljessä on aika pieni murhe- ei oikeastaan murhe ollenkaan. Paistan kuitenkin joka aamu pekonini sähköliedellä ja käyn illalla kuumassa suihkussa. Suomeen mennessä sitä osaa kyllä arvostaa taas niitä itsestäänselvyyksiä ihan eritavalla kuin ennen.

emmakaisa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta