Rauhallinen Jolly harbour

Asumme täällä Jolly harbourissa aivan ihanassa villassa, joka on siis ehkä lähinnä kesämökkiä joka on vain sijoitettu Antigualle. Näillä villoilla on aina joku omistaja, joka viettää enemmän tai vähemmän aikaa vuodesta villallaan ja loppuajan vuokraa villaa joko yleisesti tai tuttavilleen. Olemme kerran nähneet yhden suomalaisen porukan täällä, tai näin me päättelimme mari- paidasta ja kävelysauvoista, mutta muuten täällä ei häävieraiden lisäksi ole ollut muita kuin me. Minun päätelmieni mukaan täällä on paljon sveitsiläisiä, saksalaisia, brittejä ja jenkkejä/kanadalaisia, mutta paljon muita kieliä ei täällä kuule.

P1000667

Jolly harbour on tarkasti vartioitu yksityisalue ja täällä on käytännössä kaikki sellaiset palvelut, että täältä ei tarvitse paljon poistua jos näin ei halua. Jollyssa sijaitsee myös yksi saaren 365:destä rannasta, jolle pääsee kyllä kuka tahansa halukas. Lähes päivittäin tänne saapuu useita tilataksillisia ihmisiä risteily-aluksilta rantapäivää viettämään. Ranta on palvellut meitä koko loman erinomaisesti ja aletaan olla jo hyvin tuttu näky aurinkovarjon alla.

P1000659

Jolly ei ole mikään nuorison unelmakohde, sillä kauheasti täällä ei ole tapahtumaa. Tällaisessa elämäntilanteessa kuitenkin kuin esimerkiksi minä olen, on tämä oikein oiva vaihtoehto vilkkaalle rantalomalle. Täällä näkee paljon lapsiperheitä ja eläkeläisiä ja pää-asiallinen liikkumisväline on golf-kärry jollaisilla täällä huristelee lähes kaikki (paitsi me :D). Välimatkat ovat pitkähköjä, varsinkin kun vettä saa kantaa kaupasta päivittäin joten ymmärrän tämän liikkumismuodon golf-autolla, meidän villallamme onneksi oli kaksi pyörää, joten olemme kauppareissut kulkeneet pyöräillen, rannalle on ihan lyhyt kävelymatka.

Voisin nähdä meidät viettämässä eläkepäiviä tällaisessa paikassa, mutta näillä hinnoilla ostetaan jo aika hulppea kesämökki Saimaan rannalta, sillä paljon alle puolen miljoonan näistä villoista (huonokuntoisimmistakaan) et selviä.

P1000654

Tänään suuntaamme hieman erilaista satamaa katsomaan, sillä käymme luksusjahtien täyttämässä English- harbourissa ihailemassa toinen toistaan upeampia purjeveneitä ja jahteja. Saan taas samalla ristikuulustella Fannin anoppia paikallisesta byrokratiasta, joka on ihan oma tarinansa se…

emmakaisa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta