Kaikille niille petetyille lupauksille..

Uusi vuosi, uusi elämä, uudet lupaukset.

Uusi vuosi kääntää uuden sivun elämästä, jolloin saamme mahdollisuuden aloittaa puhtaalta pöydältä. Vuoden vaihde on kuin synninpäästö, jolloin saamme anteeksi viimevuoden virheet ja mahdollisuuden aloittaa alusta.

”Lupaan, että tänä vuonna minä en kyllä..” kuuluu varmasti monen suusta.

Kuuntelin täällä eräänä päivänä kun siskoni mietti, miten hän tekisi jonkin liikunnallisen lupauksen alkavalle vuodelle. ”Jos lupaisin, että teen sata vatsalihasta jokainen päivä ensivuoden ajan?” Siinäpä vasta olisikin hieno tavoite, mikäli se onnistuisi. Meillä jokaisella on varmasti se oma sata vatsalihasliikettämme, jotka lupaamme tehdä jokaisena päivänä orjallisesti seuraavat 365 päivää ja yhden vielä päälle. Lupauksentekohetkellä emme muista olleemme koskaan kipeitä taikka väsyneitä, eikä meitä koskaan laiskota. Ajatuksissamme olemme voittamattomia. Olemme voimaantuneita uudesta alusta.

Todellisuudessa jaksamme kuukauden muistaa lupauksemme, siitä kuukaudesta kahden viikon ajan me todella toteutamme tämän lupauksemme mantraa, loppuajan se kalvaa mielessämme tekemättä jääneenä asiana. Pian lupaus unohtuu ja niin jää meidän vatsalihaksemmekin.

Muistan kouluaikoina, miten harjoittelun tavoitteet piti laittaa muotoon ”minä osaan”, eikä ”minä opin”, mitä jos ottaisimmekin lupausten tilalle uudenvuoden tavoitteita? Sellaisia tavoitteita, mitä on mahdollista saavuttaa, mutta ne ovat kuitenkin hyvä pitää mielessä kirkkaina ohjaamassa päivittäistä elämää. Tehdään sellaisia tavoitteita, että ne poikivat hyvää sekä itselle, että läheisille.

Hyvinvoiva minä on paljon parempaa seuraa, kuin taas omat lupaukset pettänyt minä. Tavoitteet antavat tilaa kompastua, mutta kun ne pidetään mielessä voidaan taas nousta ylös ja lähteä jatkamaan niitä kohti.

– Ensi vuonna minä muistan rakastaa itseäni..

– Olen hellä ja kärsivällinen läheisilleni..

– Voin kokonaisvaltaisesti paremmin kuin viimevuonna..

– Olen paras mahdollinen äiti syntyvälle pojallemme..

– Muistan rakastaa puolisoani hyvinä ja huonoina päivinä..

Ihanaa alkanutta vuotta 2016 <3

P1000705 P1000703

emmakaisa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta