Ruokaremonttia ja banaanivalkosuklaata

_MG_2767

Syötiin reissussa niin järkyttävän huonosti, että en voisi tällähetkellä edes ajatella rasvaista ruokaa. Pelkkä ajatus pitsasta tai ranskalaisista oksettaa. Päätettiin Timon kanssa tuossa loman aikana, että putsataan kotiin tultuamme hieman ruokailuja. Timolla taitaa olla haaveena saada vähän siistittyä kuntoa, itsellä sellaiset tavoitteet eivät ole todellakaan kovin ajankohtaisia… Terveellistä ruokailua tämä raskaus ei silti estä.

Mietin jo aikaisemmin syksyllä täällä ääneen, että miksi olenkaan päästänyt irti vanhoista tottumuksistani? Nyt olen tullut siihen tulokseen, että todella tarvitsin pienen irtioton kaikesta vanhasta. Nyt kun sen sain haluaa mieli ja kroppa taas sitä minulle tavallista ja terveellistä ruokaa. Vauvallekkin on parasta saada suhteellisen puhdasta ja monipuolista ruokaa, eikä mitään rasvapommeja ruokavaliossaan. Toinen syy tähän ruokien siistimiseen on yksinkertaisesti siinä, että jos nyt jatkan koko kevään tällä linjalla mitä ollaan koko syksy vedetty, voin olla varma, että minulla on jokaikinen raskauskilo mukanani vielä eläkkeelläkin. Ja nyt haluan huomauttaa, että en todellakaan stressaile enää nykyisistä tai mitenkään halua dieetata, haluan vain takaisin vanhoihin tapoihini ja tiedän, että haluan myös äkkiä lapsen synnyttyä entisiin mittoihini, valehtelisin jos sanoisin, että sillä ei ole mitään väliä. 

Mitään superdieettiä en ole tässä nyt aloittelemassa vaan ihan perusjuttuja, mutta ilman niitä kermoja ja pastoja. Kuiduista ja rasvoista pidän silti huolta, mutta nyt vihannesten ja lihojen avulla. Hetki varmaan menee, että pääsen taas kiinni vanhoihin tapohini, mutta kyllä voin sanoa, että salaatti on maistunut todella hyvältä!

Vannoutuneena herkkujen ystävänä oli kuitenkin pakko jotain pientä kehitellä ja kokeilinkin uutta ”raakasuklaa” ohjetta. Tämähän on siis kaukana oppikirjanmukaisesta raakasuklaasta, mutta jotain sen kaltaista kuitenkin. Iloitsin tuosta Mannisen buddingista kun tajusin, että se on yllättävän lisäaineetonta noin niinkuin proteiinijauheeksi. Mitään puhdasta luomujauhettahan se ei ole, mutta pahimman puutteessa menee pieninä annoksina makeannälkään! Suosittelen testaamaan jos vaan ainekset saa helposti kasaan.

_MG_2770 _MG_2774

Mukavaa alkanutta viikkoa! Minä taidan mennä nyt nukkumaan 😀

 

 

emmakaisa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta