Takinkääntö talven suhteen

Jos ette vielä tienneet, niin ulkona on ihan hiton kylmä..

Katselin kuvia viimevuoden tammikuulta ja taisi olla niin, että kylmin päivä oli oikeasti melkein +20 celsiusta tästä. Onneksi löysin eilen uuden talvitakin, johon saan hautautua mahoineni ja villapaitoineni, eikä tee edes tiukkaa. Ällöän pakkasta normaalisti, nyt en tiedä miksi, mutta tavallaan minusta on hauskaa kun ihmiset on ihan sekaisin tästä kylmyydestä, ihan kuin Suomessa ei olisi ennen ollut tällaisia pakkasia.

Tokikin ottaisin mielummin tänne sen hieman trooppisemman ilmaston, mutta en haluaisi taas toisaalta sen mukanaan tuomia ongelmia. Muistan joskus vannoneeni, että tulen muuttamaan Suomesta pois heti aikuisena. En ole tätä ajatusta täysin haudannut, mutta olen ehdottomasti sitä mieltä nykyään, että Suomi on oikeasti todella hyvä paikka elää.

IMG_6588

Kaikkine sääntöineen ja tiukkoinen lakeineen täällä kuitenkin asiat tapahtuu ja on niinkuin on sovittu. Ainakin yritetään, että asiat olisivat sellaisella tolalla, että kaikki voivat hyvin. Jokainen ihminen on arvokas, vaikka ei arvoa ansaitsisikaan aina.

Etenkin viimeinen matkamme antoi todella voimakasta näkökulmaa siitä, minkälaisessa hyvinvointivaltiossa me eletäänkään. Olen edelleen kaupassa yllättynyt, kuinka halpaa meillä tuore ruoka täällä Suomessa lopulta on. Välillä oikeasti pitää lähteä kauas jotta voi nähdä lähelle.. En olisi uskonut ikinä olevani tässä pisteessä, että nautin olla nyt juuri täällä.

IMG_6592

Pakkanen kyllä helpottaa ja tiedättekö mitä? Kohta tulee kevät sekä kesä, joiden uskon olevan mitä parhaimmat ja aurinkoisimmat. Kyllä se vaan niin on, että sää on pukeutumiskysymys (note to myself) ja talvi on asennekysymys – ne kun jaksaisi kaikkina kylmimpinä ja pimeimpinä aikoina muistaa!

Kuvat on viime tammikuulta, silloin ei tainnut paljon palella 😀

IMG_6590

emmakaisa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta