Rauhallisempia päiviä tiedossa..

Niinhän siinä kävi, että tämä tyttö on nyt seuraavat kaksi viikkoa kotilomalla viettämässä rauhallista aikaa sohvan ja sängyn välillä. Alkuun ajatus jopa hetken tuntui houkuttelevalta, että minun ei oikeasti tarvi enää yrittää selviytyä, mutta kyllä minut jo aamulla valtasi pieni pakokauhu. Minähän tulen hulluksi täällä.. 

Hiljalleen olen alkanut totutella ajatukseen ja miettinyt, että kyllä tämä tästä. Jos supistuksia tulee, vaikka istun sohvalla, niin rauhallisesti ottaminen ei ole mikään vitsi. En vaan ole ikinä ollut kotona niin, että kyseessä ei olisi ollut oikeasti joku sängynpohjalle vievä kuume/flunssa. Nyt täytyy vaan sitkeästi kuunnella nimenomaan sitä omaa kroppaa ja tehdä asioita sen mukaisesti. Tällähetkellä se ei ole paljon mitä teen, mutta toivottavasti lepo tekee tehtävänsä asian suhteen!

P1000760 P1000771

Pakko tässä on välillä piipahtaa jossain, mikäli vaan ei tarvitse lähteä bussilla reippailemaan. Voin nimittäin kertoa, että eilinen työterveys- Tays reissu bussilla otti aika kovasti voimille, kun tämä flunssakaan ei ole vielä parantunut. Onneksi selvisin kunnialla ja tänään ei ole ainakaan flunssan osalta huonompi olo. Eräs kotihoidon asiakas aina sanoi, että jos ei elämä mitään muuta opeta, niin se opettaa kävelemään hitaasti ja nyt kyllä todella olen tämän asian äärellä. Ei tarvitse paljon kiihdytellä.. 

Eli rauhallisia päiviä on tiedossa, todellakin sitä aikaa itselleni. Käytän nyt sen kaiken hyödyksi, sillä ei ole enää pitkä aika kun minun arkeani rytmittää joku aivan muu kuin minä itse. Ehkä tämä ”oma aika” – jos sairaslomaa sellaiseksi saa kutsua, on ihan paikallaan.

Ihanaa viikonloppua ja palataan pian <3

ps. Kaikki vinkit mitä netflixistä kannattaa katsoa modern familyn ja orange is the new black:in jälkeen, otetaan vastaan!

P1000761

emmakaisa

8 vastausta artikkeliin “Rauhallisempia päiviä tiedossa..”

 1. Tsemppiä, ite olin toista lasta odottaessa kuukauden vuodelevossa, kun pienikin kävely aiheutti supistuksia ja availi kohdunsuuta. Vauvan pää oli sillon jo ihan laskeutunut (viikkoja alle 30) ja tuntu kyllä supistusten lisäksi, että on vauvan pää haarovälissä. Ei ole mukavaa, mutta nyt se kannattaa makoilla rauhassa. Paljonko sulla on nyt viikkoja? Kaikkein koomisinta näin jälkikäteen tuossa mun tilanteessa oli, että vauva synty laskettuna päivänä, vaikka gynet kaikissa kontrolleissa sano, että tää syntyy hetkenä minä hyvänsä.. Mutta siis hyvähän se on ottaa varman päälle tietysti :).

  • Mulla on viikkoja nyt 25+6, ja kohdunsuu oli toisen lääkärin mielestä pehmeähkö ja toisen mielestä napakka, eli ei vielä mitään hätää.. Kaulaakin oli jäljellä reippaasti! Mulla on supistanut viimeiset kaksi kuukautta ja tuntuu, että ihan sama makaanko vai hypinkö niin supistaa. Toki silloin tekee niin enemmän, mutta tänään kun oon vaan ollut on supistanut myöskin jonkun viitisen kertaa, että ota näistä nyt sitten selvää. En usko, että poika vielä on tulossa ulos, mutta parempi varoa kuin katua! 🙂

 2. Suosittelen silta sarjaa netflixistä. Ei ihan perinteinen jenkki sarja, mutta koukuttava! Itseä supisti rv 25 lähtien, Kohdunkaula pysyi kiinni(ainakin rv 30 asti ), tosin rv 36 lääkärille en ehtinyt, joten en tiedä oliko paikat auenneet, kun poitsu syntyikin jo rv 36

  • Kiitos vinkistä, pitääkin katsoa! Kaikki kyllä kelpaa, oon tänään katsonut Areenalta teiniäitejä 😀 No onneksi pääsitte sinnekkin asti, ennen viikkoa 30 en soisi kyllä pojan tulevan… Kaikki meni kuitenkin ihan hyvin?

 3. Täällä painitaan samojen asioiden kanssa.. mulla päivittäiset supistukset alkoi jo rv18 ja nyt rv23 meneillään. Kymmeniä tulee päivässä mutta kestää vain sen alle minuutin eivätkä oo kipeitä. Neuvolasta ei oikeen sanottu asiaan juuta eikä jaata, mikä mua vähän ihmetytti :0 lääkärissä kävin pari viikkoa sitten ja silloin kohdunsuu oli normaali. En koe että päiväni olisivat edes rankkoja,ja supistuksia tulee silloinkin kun vaan lepään kotona. Minkä kestoisia sulla ne on ja sattuvatko? 🙂 ootkos sää saanut parempaa infoa lääkäriltä? Oon nyt siinä uskossa että kun ovat kivuttomia ja lyhyitä, ei pitäisi olla huolenaihetta. Mutta tottakai tää silti vaivaa ja sitä miettii kuinka kauan pystyy töissä käymään ja koulussa… toivottavasti sulla helpottaa sairasloman aikana!!:)

  • Joo mulla on ollut myöskin jo viikosta 20 ja kävinkin ennen reissua lääkärissä, mutta en koe, että olisin noilta neuvolalääkäreiltä kovasti saanut kättäpidempää tähän asiaan. Mulla myös suurinosa on niitä lyhytkestoisia, mutta päivänmittaa myös niitä jotka sen muutaman minuutin kestää ja kokoajan ne on kipeämmiksi muuttuneet.
   Mullahan siis supistelee vaikka makaisin maassa selällään, mutta tänään kun käytiin ikeassa ja ihan rauhallisesti käveltiin mun tahtiin, niin oli kyllä sen verran suppareita, että en ihan heti lähde uudestaan. Ei tarvi kun kaksi askelta ottaa vähän kovempaa, niin alkaa jo kipuilu. Kaikki näytti ultrassa olevan kuitenkin ihan normaalisti, tilannetta arvioidaan sitten viikonpäästä uudelleen. Koitahan jaksaa vointisi kanssa ja muista jäädä reilusti kotiin kun alkaa tuntua siltä:) Itsekin kun nyt malttaisi olla vaan, eikä yhtään potea huonoa omatuntoa tästä kotona olemisesta!

 4. Tsemppiä! House of Cards, sitä me just katsotaan ja on hyvä! Kannattaa rauhassa katsoa muutama jakso ja sitten alkaa sarja avautua 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta