Parasta viikonlopuissa!

_MG_2862 _MG_2855

Olen ennenkin kertonut rakastavani aamupaloja. Voisin syödä hotelliaamiaisen päivittäin ja monesti arvotan hotellin pelkän aamiaisen perusteella. Tällä hetkellä Suomen ykkössijaa pitää ylivoimaisesti Scandic plaza, haluisin vielä kerran olla siellä yötä ja nauttia rauhassa aamupalasta ennenkuin tuplaannun.

Hotelliaamiainen ei kuitenkaan ole ihan taloudellinen vaihtoehto joka aamulle, joten aina kun vain on mahdollisuus, haluan kotona panostaa aamuihin ja rauhallisiin aamupalahetkiin, silloin on päiväkin mukavampi startata. Perjantaina ostamme aina kunnon aamiaistarvikkeet jääkaappiin viikonlopulle, jotta joka aamupala on varmasti täydellinen makuumme.

Herään usein ennen Timoa ja kysykää vaikka häneltä, mutta ei ole montaa viikonloppuaamua jolloin Timo ei olisi herännyt valmiiseen kattaukseen. Kattauksella tarkoitan todella loppuunasti mietittyjä juttuja, sellaista pientä arjen luksusta. Nautin siitä, että voin suunnitella smoothiet ja leipien lisukkeet ja asetella ne kauniisti esille, ihan jo vain meitä varten.

_MG_2856_MG_2858

Tämä sunnuntai oli spesiaali, sillä ystävämme Elisa ja Petteri olivat meillä yötä. Herättiin Elisan kanssa hyvissä ajoin tekemään meille kunnon brunssia ja pojat hieman venähtäneiden iltarientojen jälkeen saivat nukkua vielä tovin. Kyllä me siinä pari tuntia saatiin aika rattoisasti kulumaan kunnes kaikki oli valmista. Ihan näin kattavaa aamupalaa meillä ei kyllä syödä kun ollaan kahdestaan, nyt nimittäin tarjoolla oli kaikkea pekonista vastapuristettuun mehuun ja kaurapuurosta croisantteihin mansikoilla ja nutellalla. Oli kiva herättää pojat valmiiseen pöytään ja syödä aamupalaa pitkän kaavan mukaan ystäväporukalla – näitä aamuja lisää!

Aamupalat on minun päiväni lempi aterioita ja aion pitää niistä kiinni myös perheen kasvaessa. Mikä on sinun lempruokasi päivästä?

_MG_2857 _MG_2859

 

emmakaisa

4 vastausta artikkeliin “Parasta viikonlopuissa!”

 1. En ole sun blogia lukenut ennen odotusaikaa, mutta nyt olen eksynyt tänne useamminkin kun elämäntilanne on vähän samankaltainen, viime vuonna naimisiin, esikoispoikaa odotellaan saapuvaksi keväällä, häämatkalla käytiin vuodenvaihteessa vähän samoilla suunnilla ja Tampereella asutaan 🙂

  Pakko oli kuitenkin kommentoida just tähän kohtaan, kun kuulosti niin tutulta tämä teidän viikonloppujen aamiasrutiini! Meidän tutut aina ihmettelee, kun miehen kanssa kerrotaan, että saatetaan istua viikonloppuisin parikin tuntia aamiaspöydässä kahdestaan. Mun mielestä se on vaan niin ihanaa istua rauhassa, syödä kaikkea hyvää ja vaihtaa viikon kuulumisia tai höpötellä mitä tahansa <3 Ollaan ostettu pikkumiehellekin Tripp Trapp -syöttötuoliin Newborn Set siinä toivossa, että näitä aamiaishetkiä voitaisiin jatkaa keväämmällä koko pienen perheemme voimin. Tämä nyt saattaa jäädä haaveiluksi, mutta saahan sitä toivoa 😉

  • No johan on sattunutkin 😀 milloin teillä on poika tulossa?
   Siis aamupalat on parhautta, nyt kun ei sokereiden vuoksi voi syödä pitkän kaavan mukaan, niin oon sitten juonut hitaasti kahvia 😀 tänäänkin meni kaksi tuntia ihan heittämällä!
   Kerrot hei, että toimiiko toi tuolihomma, hankitaan meille heti sellainen myös;)

  • Meillä on la 1.4., eli alkaa olla jo pelottavan lähellä ja täällä vietellään just mammaloman ensimmäisiä päiviä 🙂 On kyllä vähän outoa vietellä näitä hitaita aamuja yksikseen, mutta kyllä mä saan silti kulumaan aikaa pelkkään aamiaiseen ihan kiitettävästi! Toivottavasti sulla on edes jotain herkkukahvia, kun tarvii tollai rajoittaa nautintoja. Mä lupaan kertoa miten toi tuolihässäkkä toimii (vai toimiiko) kunhan käyttäjä suvaitsee saapua mahanahan toiselle puolelle 😉

  • Hui, eli ihan kohta! Mä pelkään, että meilläkin on la. aikaisemmin kuin uskonkaan.. Mun vatsani on alkanut laskeutumaan. Elän kuitenkin siinä toivossa, että päästään ees huhtikuun puoleen väliin 🙂 Mä olen opetellut nyt hitaan kahvin juonnin ja saan aamulla helposti tunnin menemään pelkässä puurossa ja smoothiessa, sekä kahvissa. Haluan kyllä käydä vielä kunnon brunssilla ennen laskettua, sano sokerit mitä vaan. Hauskaa tässä on muuten se, että vedin tossa ihan kunnon sokerimunkin yks päivä ja katsoin sokrut sen jälkeen tunnin päästä… 5.0. Mutta auta armias jos erehdyn juomaan vaikka appelsiinimehua 😀 Tää on niin väärin! Odotan innolla tuolikokemuksia 😛

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta