Kauneudesta..

_MG_3000

Olen oivaltanut jotain pientä kauneudesta kuluneen vuoden aikana. Olen oivaltanut jotain, joka on avannut silmäni ja tuonut minulle itsevarmuutta, sekä hyväksyntää omaa ulkonäköäni kohtaan.

En ole koskaan pitänyt itseäni kovin kauniina ihmisenä. Olin lapsena hyvin poikamainen ja koko ala- ja ylä-aste iän olen ollut se ”viimeinen” tyttö. Muistan hyvin, miten olin aikuusuuden kynnyksellä se hyvä ”jätkä” jolle miehet tilittivät sitä kun saivat kavereiltani pakit. Hain hyväksyntää vääriltä ihmisiltä ja pitkään elinkin parisuhteessa, jossa olin vain, koska joku minut halusi. Tässä suhteessa kadotin sen viimeisenkin ajatuksen omasta kaneudestani, niin sisäisestä – kuin ulkoisestakin.

_MG_3001

Timon tapaaminen muutti hyvin paljon käsistystä itsestäni, aloin huolehtia sisäisestä ja ulkoisesta hyvinvoinnistani aivan eri tasolla kuin ennen. Syytän vielä tänä päivänäkin Timon huonoa näköä, siitä että hän päätyi minun kanssani alunalkaenkaan tapailemaan, sillä uskon, että vaikka mitä sanotaan, niin ihminen näkee ensin toisen ulkoiset piirteet, sitten vasta luonteen. Onneksi pidemmänpäälle se ulkoinen osuus jää hyvin hännille parisuhteen arvoasteikossa.

Vaikka ikää on tullut, olen jatkanut pohdintoja, joissa näytän siltä tai tuolta ja silloin olen kaunis. Olen monesti pysähtynyt katselemaan kauniita naisia, jotka kantavat itsensä sädehtien, itsevarmoina ja jakaen ympärilleen omaa hehkuaan. Olen etsinyt sitä samaa hehkua ulkoisista asioista jotka sitä ei ole tuonut.

En tiedä, milloin tai miksi tämän asian ymmärsin, mutta oivaltamalla yhden hyvin yksinkertaisen asian, sain jonkinlaisen rauhan sisälleni. Olen kuullut, että raskaana minä hehkun, itse uskon, että osa hehkusta johtuu myös tästä..

Minä -halusin sitä tai en, olen minä. En tule tänä elinkaarenani muuttumaan toiseksi, eikä myöskään ulkonäköni. Se, mitä annan ulospäin lähtee sisältä käsin ja jos en voi olla itseni kanssa, en voi antaa parasta minua myöskään ulospäin. Minulle on annettu tietty ulkomuoto ja vain siihen, kuinka siihen suhtaudun voin itse vaikuttaa. Opettelin kantamaan itseni epävarmimmillani, löysin sen sisäisen hehkuni. Hyväksyin itseni. Voin kehittää sisäistä hehkuani ja antaa sen paistaa ulospäin, mutta ulkoista hehkuani voin vain korostaa. Tiedän, mikä saa minut tuntemaan itseni kauniiksi, joten miksi en nimenomaan korostaisi niiden asioiden tärkeyttä elämässäni.

Katson edelleen kauniita ihmisiä ihaillen, enää en kuitenkaan katso heitä kadehtien.

Ja kuitenkin lopulta vain yksi asia merkitsee..

”Beauty is what beauty does”. -Forrest Gump

_MG_2998

emmakaisa

10 vastausta artikkeliin “Kauneudesta..”

 1. Ihana kirjoitus – ja pakko sanoa, olet mun mielestä TODELLA kaunis, ja aivan ihana varsinkin tämä alimmaisin kuva, jossa myös raskaus näkyy todella kauniisti! <3

 2. Ihana kirjoitus, kiitos! Itse käyn jatkuvaa taistoa mielen kanssa itseni hyväksymisestä, niin ulkoisesti kuin sisäisesti. Toivotaan, että taisto olisi pian ohi 😊 Olet todella kaunis!

  • Toivottavasti saat taistelusi käytyä, usko pois, kun saat sisällesi rauhan vaikuttaa se kaikkeen 🙂

 3. Hyvä kirjoitus!
  Ja täällä myös yksi joka pitää sinua kauniina <3
  Kauneus ei välttämättä tule tietyistä kasvonpiirteistä tai kropan mallista, se tulee sisältä. Sisuksen olen myös huomannut vaikuttavan toiseen suuntaan toisissa ihmisissä…

 4. On sääli, jollei noin kaunis (sisäisesti ja ulkoisesti) ihminen ymmärrä kauneuttaan. Hienoa että olet löytänyt sen 🙂

  • Mä uskon, että sisäpuoli heijastuu paljon ulospäin:) jos ei oo hyvä olla niin ei voi kauheen hyväksi itseaään tunteakkaan! Pus<3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta