Raskauden aikana minulle on tullut yllätyksenä…

Olen viimeaikoina lukenut paljon näitä ”tätä et tiennyt raskaudesta”- juttuja. Minusta nämä kirjoitukset on ihan huippuja ja nyt olen myös löytänyt vlogit, joita olenkin katsonut iltapäivät pitkät kuunnellen muiden kokemuksia raskaudesta ja äitiydestä. Luin vastikään Jennin kirjoituksen näistä yllättävistä asioista ja ajattelin kerätä teille oman listan asioista, jotka ovat tulleet minulle yllätyksenä, tai herättäneet minussa hieman hilpeyttä..

IMG_7276

 • Rintojen kasvu yllätti minut täysin. Tuijottelen tissejäni edelleen päivittäin peilistä ja mietin, että mistä nämä ovat tulleet? En ole esimerkiksi koskaan tiennyt, että miltä tuntuu kun saunassa rintojen alle tulee hikeä.. Oppia ikä kaikki! Kuulemma tästä ne vasta alkavat sitten kasvamaan kun maitoa alkaa pakkautua rintoihin.
 • Niin tämä nyt saattaa olla hieman jo liikaa infoa, mutta minulla on tihkunut tätä ilmeisesti ternimaidoksi kutsutta tavaraa jo marraskuusta asti. Hienoimpia tilanteita on ollut esim. lentokoneessa kun makasin penkkirivillä kyljelläni, huomata, että harmaa toppini saa uutta väritystä. En edes harkitse salille menoa pelkissä urheiluliiveissä.
 • Vatsani on vuoraantunut hennolla nukalla, ihan kuin vauva tarvisi oman karvapeiton lämmikkeeksi?

IMG_7274

 • Kun luulet, että vatsasi on iso, niin kahden viikon päästä siitä katsot kuvia ja mietit, että voi kuinka söpö pieni kumpu minulla olikaan.. Esim. näissä reissukuvissa (8vko sitten, rv21/22) tunsin olevani todella isomahainen, voi kun olisin tiennyt mitä tuleman pitää 😀
 • Memet tavaroista lattialla, jotka eivät enää ole olemassa alkaa tulla todeksi. Jos jotain ei ole ihan pakko nostaa niin en nosta, sillä kumartuminen on aina yhtä hankalaa. Kenkien laitto on alkanut tuottaa myöskin pienoisia ongelmia. Onneksi minulla on kohtuullisen pitkät kädet, joten pääsen vielä sivukautta näppärästi venyttämään kengille.
 • Kollegehousut alkavat olla ihan potentiaalinen housuvaihtoehto jopa ravintolaan. Pukeminen nimittäin ottaa todella oman aikansa. Haluan raskaudesta huolimatta näyttää hyvältä ja silloin ei voi valittaa vaikka pukeminen välillä tuntuu kestävän ikuisuuden ja vaativan ekstra ponnisteluja.

IMG_7273

 • Osaisin sheivata bikinirajani vaikka nyt sokeutuisin. Jossain vaiheessa käsitys alapään karvoituksesta alkaa kadota, sillä et vaan näe sitä ilman peiliä. Ihan hyvin sen saa sheivailtua sokkonakin. Ja jos nyt vähän jää tupsuja sinne tänne, niin ei hätää! Et näe niitä kuitenkaan 😀
 • Se, että raskaana ruskettuu hyvin on ihan bullsh***iä.. Olisin voinut maata vaikka vuoden tuolla karibialla auringossa ja silti en olisi ruskettunut niinkuin normaalisti rusketun kahdessa viikossa.
 • Voit suoraan unohtaa kaikki ajatukset siitä, että millainen tulet raskaana olemaan. Minä olen ollut todellinen ”minä en ainakaan” – ihminen monessa asiassa. Nyt löydän itseni ilta toisensa jälkeen lukemassa kasvatuksesta, raskauden kulusta, vauva-palstoja, vauva-kirjoja ja jopa nettishoppailemassa tutinpidikkeitä.
 • Raskaanaolevat ja äidit todella ovat heimo, jota äitiys yhdistää. Minulla on yhtäkkiä puhuttavaa melken kenenkanssa tahansa ja keskusteluja syntyy välillä ihan tuntemattomienkin ihmisten kanssa. Lentokentällä juttelin pitkät tovit Ted Baker:in miespuolisen myyjän kanssa, joka oli ihan tuore isä ja innoissaan kertoi millainen vaimon synnytys oli ollut – ei vaan ennen olisi juttu näin luistanut!

Päivittäin kohtaan asioita mistä yllätyn ja mitä olen ennen pitänyt hyvin itsestäänselvänä. Tämä lista olisi varmaan ihan loputon!

Mihin asioihin te olette törmänneet?

IMG_7275

emmakaisa

4 vastausta artikkeliin “Raskauden aikana minulle on tullut yllätyksenä…”

 1. Toi bikiniraja juttu on niin totta. 😂 Tuoreessa muistissa nuo vaikeudet, kun toinen pojista syntyi tapaninpäivänä.

 2. Jep, kaikki mikä ei ole sillä hetkellä tähellistä jää lattialle koska ei vaan jaksa nostaa. Tai siis jaksaa mutta jotenkin ajattelen että no olkoon säästänpä näitä voimia johonkin tärkeämpään 😀 Kenkien ja sukkien laittaminen juuri tästä syystä kamalaa jos siis ei vaan joihinkin tohveleihin lykkää koipiaan.

  Ja yöt jotka vietät tunkaten itseäsi vuoron perään kyljeltä toiselle, alkaa olla väsyttäviä kun oikeasti se kyljen kääntö käy työstä. Ylipäänsä sohvalta, autosta ym. nouseminen on ihan pirun uuvuttavaa. Enkä olisi ymmärtänyt että suonikohjut voi oikeasti tehdä kipeää ennen kuin itse sain ne. Hormooninäppylät kasvoilla, ankkamainen kävelytyyli, sheivaamisen vaikeus… Ja minä ainakin olen alkanut kaupungilla ja ihan missä vaan hyödyntämään mahdolliset penkit ja tuolit vaistomaisesti, samalla voi sitten taas pälyillä että missäs niitä vessoja oli kun jos se pissalla ravaaminen öisin häiritsee niin kyllä se on yhtä häiritsevää päivisinkin!

  Viikolla 34 mennään ja en tosiaan allekirjoita että raskausaikana sitä hehkuu ja nauttii olostaan 😀

  • Siis onneksi mulla on iho vaan parantunut raskauden myötä, muuten voin niin samaistua tähän 😀 Vaikka siis ulkoisesti mulla on ihan freshi olo, mutta kaikki krempat ja kivut ja mahdolliset tekee kyllä elämästä hankalaa! Koitahan jaksaa siellä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta