76,5 kg

P1000829

76,5 kg, eikä grammaakaan päälle, näin kertoi minulle vaaka juuri äsken.

16,5 kiloa on siis tapahtunut viimeisen seitsemän kuukauden aikana. Muistan erittäin selvästi sen, kuinka joskus vannoin, että painoni ei nousisi raskauden myötä kuin ne välttämättömät kilot ja sillä selvä. Nyt toivon hartaasti, että painoni ei nousisi yli 80 kg:n… Ainakaan paljon.

Tiedän, että painoon ei saisi tällä hetkellä tuijottaa ja reilu osa painostani on täysin raskauteen liittyviä kiloja. Vaikka mitenpäin itselleni tämän asian selittäisin, niin silti fakta on se, että noista 16,5 kilosta puolet on ainakin täysin itse syötyjä ja hankittuja (vaikka haluaisin uskoa, että puolet painosta on tisseissä). Toki imetyksen kannalta on erittäin tärkeää, että rasvaakin on, sillä se auttaa imetyksen toteutumisessa. On tämä massakausi silti ihan kunnioitettava kaikin puolin.

_MG_3252

Tällä hetkellä olen yllättävän sinut oman vartaloni kanssa. En oikeastaan ole jaksanut ahdistua näistä kiloista, kerääntyneestä rasvasta, enkä liiemmin ensimmäistä kertaa jaloissani olevasta selluliitistakaan, lähinnä mietin tulevaa.

Kuulostan nyt ehkä todella itsekkäältä ja itsekeskeiseltä, mutta minua oikeasti hieman jännittää, kuinka pystyn käsittelemään aikaa synnyksen jälkeen. Olen tottunut näkemään vartaloni lähinnä hyvässä kunnossa ja nyt tähän malliin olen ollut myöskin oikein tyytyväinen. Miten käy kun vartaloni ei palaudukkaan välittömästi ennalleen? Uskon, että minulla on paljon suurempiakin huolenaiheita synnytyksen jälkeen, mutta en lähde väittämään, että unohtaisin oman fyysisen olemukseni sen sileän tien kun lapsi syntyy. En minä lakkaa olemasta minä.

Koitan todella psyykata itseäni tulevaan ja ajatella, että minulla ei ole muuta kuin aikaa saada taas itseni entiseen malliin, mihinkään ei ole kiire ja vartalolle pitää antaa sen tarvitsema aika. Paljon puhutaan siitä, kuinka äideille asetetaan mediassa paineet olla heti upeassa kunnossa, mutta uskaltaisin väittää, että kyllä se olen minä joka asetan ne paineet itselleni. En todellakaan oleta, että olisin vatsapalat paikallaan heti heinäkuussa, mutta haluan voida hyvin. Tiedän sen oman ”hyvänolon” painoni ja sitä kohti pyrin. Jännityksellä odota, että mitä tuleman pitää ja toisaalta olen päättänyt ottaa itseni pienenä projektina. Liikkua voi onneksi vauvan kanssa vaikka miten ja kesä on onneksi tulossa, joten ulos pääsee juuri niin paljon kuin vaan menee!

Kun nyt vaan muistaisi olla itselleen armollinen!

P1000823

 

 

 

emmakaisa

19 vastausta artikkeliin “76,5 kg”

 1. Tismalleen samanlaisia ajatuksia ollut mulla raskausaikoina, mulla on siis kaksi lasta. Toisen kohdalla kärsin niin kauheesta pahoinvoinnista, etten 4kk tehnyt muuta kuin makasin sohvalla ja aina kun pystyin yritin syödä jotain sämpylää. Kyllä siinä tällaisen tavoitteellisen treenajan kehonkoostumus HIEMAN muuttui ja ahdisti myös aika synnytyksen jälkeen. Mutta se tunne synnytyksen jälkeen on niin sanoinkuvaamaton. Kaikista peloista huolimatta osasin olla armollinen itselleni, koska se ylpeys omasta vahvasta kehosta ja sen saavutuksista oli niin vahvana mielessä. 🙂 Nyt nuorin lapsi on jo 8kk ja olen vähän kuin huomaamatta pudottanut ylimääräiset kilot, en ole laihduttanut, koska imetyksen onnistuminen oli mulle todella tärkeä asia. Tsemppiä sulle loppuodotukseen ja siihen itse koitokseen myös <3

  • Varmaan aika monenkin mielessä on nämä samat ajatukset.. Välillä niitä vaan pelkää sanoa ääneen! Uskon, että paino lähtee tippumaan kuin itsestään sitten imetyksen aikana. Toki onhan sitä silloinkin huolehdittava, että ruokailu on järkevää. Saa sitä kuulemma painon silloin nousemaankin jos haluaa 😀 Toivotaan, että kaikki menee hyvin täällä, aika juoksee ainakin kuin siivillä.. Ihanaa vauva-aikaa sinne <3

  • Olen 173cm pitkä, tai ainakin 172,5 😀 Voi kiitos 🙂

 2. Sinulla on niin pieni lähtöpaino että loppupainokaan ei voi kivuta kovin korkealle mutta muistan hyvin itsekin sen ahdistuksen kun paino vaan nousi ja nousi. Itselleni tuli molemmista raskauksista 20 kiloa ja kaikki lähti imetysaikana pois ilman sen kummempaa laihduttamista. Suurin järkytys synnytyksen jälkeen oli kuitenkin ne valtavat tissit 😉 Nyt nautit vaan loppuraskaudesta täysin siemauksin 🙂

  • No juu, mullehan tämä on jo korkea paino, siis omaksi henkilökohtaiseksi painoksi – tiettyyn lukemaan kun on tottunut. Veikkaan, että tissit järkyttää vasta kun tajuan, että ne ei jää niin isoiksi kun mitä ne tulee olemaan 😀 Mähän siis olen vaan nauttinut siitä, että mulla kerrankin on rinnat! Nautitaan varmasti 🙂

 3. Voi kuule Emma,kun saat sen sydämesi alla kantamasi pienokaisen rinnallesi, voisin vaikka vannoa että raskauskilot ovat viimeinen asia mielessäsi! Siinä missä tutustutte toisiinne hiljalleen ja opettelette vauva-arkea niin kyllä ne kilot siitä hiljalleen, tai sitten nopeastikin, mutta ei ne ole tulleet jäädäkseen. First things first. Ihanaa loppuodotusta, näytät kerrassaan upealta!

  • Näin olen kuullut 🙂 Tässäkohtaa monet ajatukset saattaa kuulostaa synnyttäneiden korviin hassulta, mutta itse kun näitä tunteita ja muutoksia ei ole koskaan käynyt läpi, voi oma ajattelu olla aika naivia tässävaiheessa. Uskon kyllä, että asiat menee juurikin tärkeysjärjestyksessä- niinkuin niiden kuuluukin 🙂

 4. No kappas 😀 Mutta pakko on kyllä sanoa etten olisi uskonut että sullekaan olisi tulllut painoa tuonkaan vertaa, sillä muutoin kuin vatsanseudulta, olet mun silmissä edelleen se sama timmi Emma <3 Itselläkin on muissa raskauksissa noussut paino selkeästi enemmän mutta lähtöpainoakin on ollut sen kymmenisen kiloa vähemmän kuin tässä nykyisessä. On muuten pakko vielä loppuun sanoa että me painetaankin melkein samanverran tällä hetkellä, joskin pituudessa on sitä eroa sitten se 20cm 😀 😀

  • Ja mä oon katsonut, että sä oot niin timmissä kunnossa ja hyvännäköinen, vaikka the day on ihan kohta! Kohta voidaan sit päivitellä palautumisesta peräkkäin 😀 Jaksamista loppukiriin <3

 5. Mä niin ymmärrän sun joka ajatuksen, ja jos jostain kumman syystä saisin joskus toisen lapsen ajattelisin varmaan ihan samalla tavalla silloinkin. Tunnustan et heti sektion jälkeen ihastelin mun litteää vatsaa Micaelin sijaan mut olinkin niin morfiinin huuruissa 😀 Eikä se tee kenestäkään yhtään sen itsekkäämpää tai huonompaa äitiä.

  Kaikki huono omatunto nyt pois, et lakkaa olemasta sinä ja saat takuulla sun mielettömän kropan takas. Nyt se on eri tavalla upea ja sillä on maailman tärkein tarkoitus! Ja sinä jos joku pudotatkin ne kilot jos niin haluut vaikkei imetyksestä lähtis ensimmäistäkään <3 (selluliitti lähtee muuten ihan itsestään sit kun normaali aineenvaihdunta palautuu)

  Oikeesti toi maha on söpöin raskausmaha ikinä!! <3

  • Me ajatellaan aika monesta asiasta hyvin samalla tavalla 😀 Kyllä nää tästä lähtee… En vaan olis ikinä uskonut, että mulla tulis edes tän vertaa kiloja raskauden myötä, mutta never say never. Oot <3

 6. Ihan nopsaan vinkkauksena tuli mieleen, itselläni on molemmissa raskauksissa kertynyt nestettä reilusti yli ”ohjearvojen”, vaikkei mitään isoja näkyviä turvotuksia ole ollutkaan. Siis ihan vajaa kymmenkunta kiloa, jotka on pudonneet sitten sitä ah-niin-ihanaa kilo päivässä -tahtia synnytyksen jälkeen. 🙂 Mutta ehtii niitä sitten joka tapauksessa, tuo on niin ainutkertaista ja erityistä aikaa että jälkeen päin ei kilot mietitytä vaikka joinain hetkinä tuntuikin että enempää valasolo ei voisi ikinä ollakaan. 😀

  • Mä uskon todella, että mulla on paljon ihan vaan nestettä kropassa.. Koska jo päivän mittaan paino heittelee sen 1,5- 2 kg helposti. Valas on aika osuva nimike tämänhetkiselle ololle 😀

 7. Moikka! Kyllä ne sun kilot lähtee. Itsekin sain pojan joulukuun lopussa ja paino on kiloa vaille lähtöpainon. Olen saman kokoinen kuin sun lähtömitat. Mulle tosin tuli ”vaan” 9 kiloa. Mulla tosin imetys ei kauaa onnistunut kun maitoa tuli niin vähän. Mutta joo, vaunulenkit kuluttaa hyvin ja salillekin oon jo päässy palaamaan. Tiedän kyllä tunteen, kun itekkin kuvitteli, että kaikki ylimääränen jää kroppaan. Mutta nyt on ainakin motivaatio huipussaan! Tsemppiä loppuraskauteen!

  • Toivotaan, että nämäkin tästä lähtee kuin itsestään. Etukäteen stressaaminen ei ainakaan auta asiaa 😀

 8. Mä ymmärrän niin täysin sun fiiliksen. Itse kerrytin painoa +24kg ja kun alkupaino oli 59kg niin voit kuvitella miltä tuntui kun vikassa neuvolassa paino olikin jo 83kg. Minulla tosin loppuajasta raskausmyrkytys kerrytti painoa aika reilusti.

  Kuvittelin ennen synnytystä palaavani salille heti vain kun mahdollista mutta oikeasti nyt vasta 6kkta synnytyksestä olen pystynyt alkamaan treenaamaan salilla kunnon intensiteetillä, aikaisemmin näillä yöunilla ja hormoneilla tulin aina salin jälkeen TODELLA kipeäksi joten tajusin että vielä ei ole oikea aika.

  Olenkin harjoitellut pilatesta ja käynyt vauvan kanssa äitivauva lihaskuntotunnilla + pitkillä vaunutteluilla, nyt kun eilen tuli tasan 6kkta synnytyksestä niin tuohon lähtöpainoon on 2kg mutta kropan mallihan on jotain ihan muuta kun ennen.

  Mutta ei mulla kaikki nämä ajatukset vartalostani ym muista jutuista kadonnut kun tyttöni syntyi vaikka hän kuinka ihana onkin ja tiedän että jotkut muutama kiloo ja vähän venynyttä nahkaa on aika pienet ongelmat niin silti takaraivossa välillä kummittelee se vanha timmi ja lihaksikas vartalo mihin tuskin haluan kuitenkaan ikinä päästä koska se vaatisi niin paljon tunteja salilla ja en ole vielä valmis kyllä olemaan niin paljoa eroa tuosta pikkuihmeestä. 😉

  Tsemppiä sulle loppuraskauteen ja täytyy sanoa että et todellakaan näytä siltä että painoa olisi kertynyt noin paljoa! 🙂

 9. Niin ja nyt tajusin että oot Tampereelta! Eli suosittelen fiilisfitneksen äitivauva-lihaskuntojumppia, on kyllä kunnon treeniä! 🙂

  • Siis kiitos tuosta pidemmästä kommentista, hetken jo ajattelin, että oonko ihan outo kun edes stressaan tällaisesta 😀 Mua lohduttaa jo se, että kuulen, että kyllä se siitä tippuu.. Kun sullakin on tippunut. Kaikkeni kyllä teen, että se ei ihan sun lukemiin nousisi kuitenkaan! Vaikka eipä tuosta lopusta tosiaan tiedä vielä mitään.
   Pitääkin ottaa selvää noista jumpista, tai sitten pakottaa elixia aloittamaan jonkun kunnon äiti-vauva rääkin, kiitos vinkistä! 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta