Verilöyly keittiössä – mitä sitä ei mielihalujensa eteen tekisi!

_MG_3345

Olen himoinnut viiemaikoina keittoja. Lempikeittoina listallani ovat olleet pinaattikeitto, borssikeitto ja kokkikartanon lohikeitto – se isompi annos. Olen valehtelematta syönyt jokapäivä, paitsi viime pe-su välisenä aikana jotain keittoa johonkin vuorokauden aikaan. Toki tämä keittoruokavalio on paljon parempi kuin se, että kertoisin syöneeni jokapäivä juustohampurilaisia. Voisin edelleenkin jatkaa päivittäistä keittoruokailuani ja miksi en jatkaisi – nehän ovat mitä mainioin ruoka!

Minua on hieman kuitenkin hämännyt se, että keittojen myötä olen turvautunut paljon kaupan valmisruokiin. Pinaattikeitto on niin helppo sulattaa ja se kokkikartanon lohikeitto on vaan niin hyvää, sekä borssikeitto työlästä. Päätin lopulta valmistaa toissailtana keittoa ihan omin pikku kätösin.

Ikinä en ollut ennen punajuurikeittoa tehnyt, mutta ajattelin sen menevän aikalailla samalla kaavalla kuin mikä tahansa muukin kasvissosekeitto. Kaupassa koriini tarttui 1,4kg punajuuria, 3 sipulia ja kasvislientä, sekä valion savujuustokermaa(vai kipparijuusto, mikä nyt olikaan?).

Kulottelin ensin pannulla sipuli- ja punajuurikuutiot ja lisäsin ne puoleen litraan kiehuvaa kasvislientä. Käytin kaksi liemikuutiota kasvisliemeen. Suosittelen, että vettä olisi hieman enemmän tuo puoli litraa oli aivan liian vähän.. Joten litra varmaan olisi tuolle käyttämälleni punajuurimäärälle hyvä – tuli enemmän sose, kuin keitto. Keittelin punajuuria, sekä sipuleita kasvisliemessä noin 40 min ja sen jälkeen soseutin kaiken samettiseksi keitoksi. Lisäsin vielä lopuksi kerman ja kiehautin keiton.

Keiton lisukkeena toimii loistavasti smetana – tämä on niin herkullinen kombo! Kaiken lisäksi punajuurihan on yksi talvemme superruoista, sopien tällaisen raskiksen ja jokajampan ruokavalioon kuin nenä päähän! Tämän linkin  takaa löytyy aika hyvä tiivistelmä punajuuren ravintoarvoista ja oli siellä näemmä muutama ihan kokeilulistalle pääsevä reseptikin 🙂

Tämä on todella helppo, mutta hieman työläs resepti kaikkine kuorimisineen. Ainiin mainitsematta sitä punajuuriroiskeiden määrää mitä putsailen edelleen keittiöstämme pois, lähinnä ruoanlaiton jälkeen näytti siltä, kuin joku olisi saanut surmansa meidän tiskipöydälle.

_MG_3344

Ihanaa keskiviikkopäivän jatkoa <3

-Emma

emmakaisa

2 vastausta artikkeliin “Verilöyly keittiössä – mitä sitä ei mielihalujensa eteen tekisi!”

    • Kokeile siivouspäivänä, siitä tulee sotku 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta