Painajaisia ja aamupalaunelmia

_MG_3361

Tiedättekö sen tunteen, kun heräätte aamulla helpottuneena tajuten, että kaikki onkin ollut vain unta?

Minun viimeyöni oli suoraan sanonuttuna aivan järkyttävä. Ensin pyörin pitkään murehtien työpaikkani asioita (enkä ole enää edes töissä), lisäksi minua vaivasi ja vaivaa edelleen päänsärky, jonka takia en oikein muutenkaan saanut  nukuttua. Kun vihdoin sain unenpäästä kiinni kunnolla, näin todella ahdistavia unia.

Ensin näin unta, jossa synnytin lähes jo lapsen kokoisen vauvan, eikä hän ruvennut millään itkemään. Toisena unena näin painajaista, jossa lääkäri ultrassa löysikin yhtäkkiä kromosomipoikkeavuuden lapsen päästä. Se oli joku poikkeavuus kromosomien 12 ja 13 välillä.  Olin tästä todella pahoillani, vielä pahemmin pahoitin kuitenkin mieleni, kun sain tietää, että tämä poikkeavuus on täysin äidin aiheuttamaa. Juuri nämä kromosomit olivat hyvin herkkiä kaikille elimistöön joutuville myrkyille- ruoasta, ulkoilmasta sekä ihosta saaduille. Kun vihdoin heräsin, oli helpotus suuri – kaikki olikin vain unta!

Onneksi viimeyö on jo ohi!


Sitten hieman huolettomampiin asioihin.. Minun on jo useampana aamuna pitänyt vinkata teille minun ihan ehdottomasti tämän hetken lemppari smoothiestani. Ostin jo aikaa sitten puolivahingossa lähikaupastamme Oatly:n mango- appelsiini kaurajuomaa ja olen sitä siitä päivästä lähtien käyttänyt smoothien pohjana.

_MG_3358

Tämän päälle voi rakentaa periaatteessa ihan minkälaisen kombon tahansa, itse olen suosinut samaa kaavaa jo useamman viikon, eli tykkään laittaa aamusmoothieeni:

  • 100ml Oatly appelsiini mango- juomaa
  • 250g maitorahkaa
  • loraus valion sokeroimatonta vadelma mehukeittoa
  • mustikoita (tänään meni myös viinimarjoja)
  • jos jääkaapissa on, niin sitten laitan myös pinaattia

Tämä on sellainen sekoitus, jonka verensokerini kestävät hyvin ja joka täyttää juuri sopivasti. Timolle laitan sekaan vielä kaurahiutaleet (olen meidän perheen aamupalavastaava aina kun olen hänen lähtiessään hereillä), itse tykkään syödä puuron puurona. Tulee sellainen olo kuin olisi syönyt isommankin aamupalan kun on monta erillistä osaa syötävänä 😀 Tiedän, että tuo sokeriton mehukeitto ei ole se ehkä kaikista puhtain vaihtoehto, mutta olen ihan koukussa tuohon vadelmaan, se antaa ihanaa makeutta olematta kuitenkaan ällö minun makuuni, niinkuin esim.  kinuskikarpalo tai mansikkabanaani mehukeitot ovat. Pinaatti nyt on ihan ykkönen jo raskauttakin ajatellen kun rautavarastot tuppaavat hupenemaan herkästi.

Mitäs siellä meni smoothien sekaan tänä aamuna?

_MG_3362

emmakaisa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta