Kysy naprapaatilta!

”Tyypillisimmin naprapatialla hoidetaan selkä- ja niskakipuja sekä niihin usein liittyviä säteilyoireita, puutumisoireita, päänsärkyä ja huimausta. Myös raajanivelten ongelmat, kuten olkapään, lonkan, polven ja jalkaterän alueen kiputilat kuuluvat naprapaatin osaamisalueeseen.

Naprapatia yhdistää tehokkaasti manuaalisen hoidon eri menetelmiä aktiiviseen terapiaan eli asiakkaan itse toteuttamaan kuntoutukseen.”

Ilokseni voin kertoa, että rakas mieheni Timo aloitti vuoden alussa oman pt- työnsä lisäksi myös naprapaatin työt Elixialla. Timo on pelastanut minut ja varmaan monet ystävämme kiperistä selkätilanteista ammattitaidollaan ja olen niin iloinen, että hän pääsee taas tekemään myöskin tätä ihan omaa alaansa vastaavaa työtä – vaikka ei pt:n hommia ole myöskään unohtamassa. 

Päätettiin antaan teille lukijoille maaliskuun kunniaksi mahdollisuus kysyä Timolta mitä tahansa alaan liittyvää ja liittymätöntä – naprapatia on valitettavan tuntematon hoitomuoto vielä täällä Suomessa nimittäin.  Kysymyksiä voi jättää tähän postaukseen sunnuntaihin asti.

 

_MG_2687

Käytiin tänään vihdoin ostamassa Sintille turvakaukalo, nyt taitaa olla suurimmat hankinnat tehtynä… Kokoilen teille vielä tämän viikon aikana postausta tähänastisista ostoksista, alkaa olla aika pitkä lista tavaraa tuolla pikkumiehellä, vaikka ei ole vielä edes tätä puolta maailmasta nähnyt.

Ihanaa maaliskuun alkua – kevät saa nyt tulla <3

emmakaisa

7 vastausta artikkeliin “Kysy naprapaatilta!”

  1. Hei! Mahtava juttu :)! Leikattu isohko pullistuma 4 ja 5 nikaman välistä, ei jäykistetty. 2kk oli ihanaa elämää, sitten kipu tuli takaisin. Erilainen kipu ei niin paha.. mutta haittaa jokapäiväistä elämää. Tuppukylä pohjoisen perukoilla, ei täälä saa apua. Kysymykseni onkin keräänkö rahaa jostain ja ostan lennot + majoituksen muine kuluineen ja tulen etelään naprapaatin hoitoon? Koenko ihmeparantumisen? Olen niin väsynyt..

  2. Niveleni ovan jonkin verran yliliikkuvat, ja ne ”naksahtavat” hyvin helposti. Selkä koko pituudeltaan sekä niskan alue tulee naksuteltua kääntyilemällä, tuolia vasten taivuttelemalla jne useita kertoja päivässä. Onko tämä haitallista?

  3. Tämäpä oli mahtava tilaisuus esittää mieltä askarruttava kysymys omaan tilanteeseen!:)Itselläni on lannerangassa oliko 4. vai 5. nikama siirtynyt 9mm ja uskoisin juurikin tämän aiheuttavan kipua/puutumista alaselän alueella joka säteilee myös jalkoihin välillä. Hermosärky kuvannee kipua parhaiten. Minkään tapaturman en tiedosta aiheuttaneen siirtymää, lieki ollut nuoruudesta saakka/useamman vuoden , mutta 30kg painon pudotuksen jälkeen tullut esille, siis ”patti” rangassa kun oireita muistan olleen jo vuosia joiden ajatellut silloin johtuvan ylipainosta ja liikkumattomuudesta. Aamuisin ja pitkään istumisesta liikkeelle lähtö muistuttaa enemmän iäkästä mummoa kuin kolmikymppistä aktiivisesti liikkuvaa naista;) Olen miettinyt mikä olisi minulle paras hoitomuoto; hieroja, naprapaatti vai joku muu kun nikamaa paikalleen ei enää saa mutta ettei hermosäryt pahenisi?

  4. Mitä mieltä olet siitä, että naprapatia luokitellaan ns. vaihtoehtoislääketieteen/uskomushoitojen piiriin?

  5. Voiko naprapaatilta saada apua välilevynpullistumaan? Leikkausta ei ole suunnitteilla, ongelmana alaselän jäykkyys ja kipu sekä toisen alaraajan hermokivut.

  6. Oikean kasivarressa oleva jänne ”muljuaa”. Tossa olkapään/hauiksen kohdalla. Esim salilla ylätaljassa ja leuanvedoissa tulee esiin. Ei oikeastaan kipuna vaan että se jänne muljahtaa, liike jää kesken mutta pystyn heti muljahduksen jälkeen jatkamaan. Pöytää pyyhkiessä ja autoa lumesta putsattaessa ilmenee myös. Eli äkillistä kiertoliikettä tehdessä. Käsi ei taivu hyvin edes taakse jos selän takaa yritän sormia yhteen. Venyttelenkö? Vai onko jotkut olkapäätä aktivoivat, vahvistavat liikkeet hyviä?

  7. Mulla on pää jatkuvasti liian edessä, mikä aiheuttaa jatkuvasti päänsärkyä ja niska- ja hartiaseudun jumeja. Onko mitään koti”treenejä” tai liikkeitä millä pään voisi saada pysymään suorassa selkään nähden? Yritän usein keskittyä pään asentoon mutta heti kun keskittyminen herpaantuu on leuka taas kilometrin muuta kroppaa edellä. Salitreeneissä on helpompi keskittyä oikeaan ryhtiin hyvää suoritustekniikkaa hakiessa, mutta usein huomaan ylijännittäväni ryhtiä jolloin tuloksena on niskajumi ja seuraavan päivän migreeni.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta