Kymmenen raskausfaktaa minusta.

raskaus1

Kuten pidempiaikaiset lukijani tietävät, rakastan faktapostauksia. Minusta on ihanaa lukea niitä, mutta tykkään myös niitä kirjoitella. Koska olen aikanaan tehnyt jo faktapostaukset minusta ja liikunnasta sekä minusta itsestäni, niin ajattelin koota tähän (rumpujen pärinää) faktoja minusta ja raskaudesta (surprise!). Enää reilu kuukausi nimittäin aikaa nauttia tästä selkäkivusta ja jalkasärystä, joten pitäähän tästä nyt ottaa kaikki irti!

 • Olen vannonut aikanaan, että raskaus ei tule muuttamaan liikunta tai ruokavaliotottumuksiani mihinkään, vaan vedän ihan nannakaralahtena koko raskauden.. Toisin kuitenkin kävi.
 • Olen käyttänyt raskautta tekosyynä tasan 0 kertaa. Olen kyllä koittanut saada kotona läpi ties mitä raskauden ehdoilla, mutta Timoon uppoaa huonosti minun yritykseni.
 • Tunsin sintin ensimmäiset liikkeet viikolla 13, se oli pientä ja hentoa, mutta tunsin kuitenkin. Timo taisi tuntea myöskin jo viikon 17- 18 paikkeilla potkut vatsan läpi. Tämä on kuulemma ensisynnyttäjälle todella aikaista. Ehkä meillä on tuleva Ronaldo tulossa?
 • Olen ollut raskauden ensimetreistä asti varma, että meille on tulossa poika. Minusta uutinen tytöstä olisi ollut todella yllättävä, sillä jotenkin se oli ihan selvää, että sintti on poikavauva.
 • Tämä kuulostaa todella kylmältä, mutta en voi sanoa, että rakastan sinttiä vielä. Tunnen voimakasta kiintymystä ja suojeluvaistoa häntä kohtaan, mutta uskon, että rakkaus tulee sitten kun vauva on syntynyt ja opimme toisiamme tuntemaan.
 • Edelliseen jatkona.. En ole sellainen ”en malta odottaa, että nään sinut” -äiti. Okei, olen kypsä tähän raskauteen ja haluan, että se on ohi, mutta haluan myös kaiken ajan valmistautua tulevaan henkisesti ja sitä varten meille on nämä yhdeksän kuukautta annettu. Kyllä me pääsemme toisiamme sitten tuijottamaan oikein urakalla kun aika on kypsä.
 • Olen odottanut tiettyjä raskausoireita jo hyvän tovin.. Siltikään en ole vielä kertaakaan ollut mitenkään erityisen kärttyisä tai vihainen, enkä myöskään mitenkään erityisen herkkä. Herkempi toki kuin normaalisti, mutta minusta neljä turhaa itkua yhdeksään kuukauteen on aika vähän (Timo voi olla eri mieltä:D).
 • Ihoni ei ole ollut näin hyvässä kunnossa varmaan ikinä. Olin kuullut pelotteluja raskausajan aknesta, minulla on ollut ehkä kolme finniä koko aikana, normaalisti kun niitä on hyvinä päivinä tuon verran kerrallaan.. Olen myös rasvannut koko vartaloni JOKA päivä, tätä en ole tehnyt ennen kuin ehkä kerran kuussa. Nyt ihon kimmoisuuden säilyminen on ollut tapetilla hieman enemmän – tämä saa jäädä tavaksi!
 • Minulle ei ole tullut mitään omituisia mielitekoja, paitsi toki nuo keitot, mutta ne ei ole omituisia, eikä oikeastaan yhtään hassumpiakaan mielitekoja. Alun ranskalaiset toki oli mutta en voi pistää sitä mielitekoa pelkän raskauden piikkiin 😀
 • Ei ole varmaankaan päivää, etten lukisi jotain raskauteen liittyvää netistä. Suosikkejani ovat nämä kokemuspuheenvuorot keskustelupalstoilla, etenkin sen jälkeen kun päästiin niille viikoille, ettei kaikki enää tarkoita keskenmenoa. Vielä en ole kirjautunut mihinkään…(vielä!!) Katson myös paljon jenkkiläisiä vlogeja asian tiimoilta, suosikkini on ihan ehdottomasti Sam Schuerman.

Tässä nyt kymmenen ”faktaa” preggo- Emmasta, voisin vielä ihan loppuraskaudesta tehdä pienen koonnin kaikesta, mikä on tullut minulle yllätyksenä ja mitä olen kokenut oikeasti hyödylliseksi.

Mukavaa torstaipäivää sinne, pian onkin taas jo viikonloppu! Meillä on tiedossa hyvin vauhdikas sellainen Haminan suunnalla. Timo muuten lupasi vastailla hänelle jätettyihin kysymyksiin viikonloppuna, eli ehkä siis pian nekin täällä blogin puolella.

raskaus3raskaus2

Kuvat: Mirva

emmakaisa

2 vastausta artikkeliin “Kymmenen raskausfaktaa minusta.”

 1. Sä olet niin upea! Näitä raskaushöpinöitäkin on aivan ihana lukea. Kaikkea hyvää kevääseen 🙂

  • No voi kiitos<3 Alkaa olla vaan pää ihan pehmeä kaikesta jo näillä viikoilla 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta