äitiydestä

raskauskuva2

Ne hetket jotka koet tärkeiksi, silloin olen paikalla, olen läsnä ja ylpeä sinusta – kerron kaikille, että tuo on minun poikani.

Minulla ei ole sellaista äitiä, jota katsoisin ylöspäin ja miettisin, että haluan olla kuin hän. Malli äitiyteen ei tule perheestäni, en tiedä millaista olisi olla jos minulla olisi jonkunlainen ”normaali” äiti – tytär suhde. Katson, kuuntelen ja tarkkailen kuitenkin aktiivisesti ympäristöäni, olen nähnyt miten äidit rakastavat lapsiaan ja lapset äitejään – pikkuvauvasta eläkeikään.

 

raskauskuva1

Mitä lähemmäksi minun äitiyteni alku tulee, sitä enemmän mietin itseäni äitinä ja Timoa isänä. Ketä me haluamme olla? Millaisia vanhempia me haluamme olla? Minun mielessäni on paljon sanat hyväksyntä, ylpeys ja rakkaus. Haluan, että poikamme ei joudu koskaan kyseenalaistamaan rakkauttamme, tai hakemaan hyväksyntäämme, en halua hänen joutuvan pelkäämään mielipidettämme.

Kaikki valinnat hänen elämässään eivät tule tietenkään olemaan suotuisia, mutta en niissäkään tilanteissa haluaisi, että hän joutuisi pelkäämään minun tai isänsä reaktiota. Kaikesta selviää ja kaikki asiat tässä elämässä kasvattavat, ne tekevät meistä vahvempia – myös ne virheet joita teemme.

raskauskuva5

Äitiys on minulle todella hatara käsite, se on jotain mitä en ihan vieläkään ymmärrä. Pelkään paljon epäonnistuvani äitinä ja kuitenkin samaan aikaan tiedän, että minusta tulee pojallemme maailman paras äiti. Meidän perheestä tulee vielä erinomainen tiimi.

Olen joutunut paljon miettimään näitä omaan äiti- tytär suhteeseen liittyviä kipuja ja suruja, kasvaen ehkä joka kerralla itse hieman vahvemmaksi. Uskon löytäväni oman tapani olla äiti – eikö jokainen meistä sen löydä?  Uskon vakaasti siihen, että jokainen haluaa äitinä lapselleen vain sitä parasta ja toteuttaa äitiyttään sillä parhaaksi kokemallaan tavalla. Joskus tulee vain aika jolloin lapsen ja vanhemman tiet eivät enää kulje samaa reittiä.

raskauskuva7

Oli niin tai näin, meille syntyy pian poika. Poika jolle minä olen äiti ja Timo isä. Poika, joka tulee saamaan osakseen pyynteetöntä rakkautta, jahka pääsemme häneen tutustumaan. Tämä meidän roolimme on elämänmittainen matka, jonka varrella tulemme kokemaan kaikki tunteen ilosta suruun ja onnistumisesta epäonnistumiseen.

Olen nähnyt ne vanhemmat vanhainkodissa, joiden lapset ovat läsnä, ne vanhemmat jotka ovat olleet lapsilleen läsnä. Elämää ei voi suunnitella etukäteen, eikä tulevaa voi ennustaa, kaikki asiat eivät kuitenkaan ole kohtalon varassa vaan täysin kiinni minun omasta toiminnastani vanhempana.

Rauhallista sunnuntaipäivää<3

Postauksen kuvat ovat ihanan ja lahjakkaan äidin, Milkan käsialaa. Häneltä kannattaa kysellä kuvausaikoja syntyneiden ja syntymättömien kuvauksiin, näistä tuli niin hyviä!

kuvat: Milka Rantamo photography

raskauskuva3

 

emmakaisa

10 vastausta artikkeliin “äitiydestä”

  1. Teistä tulee mahtavat vanhemmat 💕 Ollaanhan me nähty miten te ootte meidän ystävienkin lapsen kanssa joten siihen kun lisää vielä oman lapsen ja vanhemman välisen siteen ei pojalta puutu mitään 😘. Vielä kun selvittäisi kunnialla loppuun tämä yhteinen taival <3 ja selvitäänhän me. Ihana sie ja taitava Milka!

    • Voi Iisa<3 pian tää rutistus on ohi ja nyytteihin tutustuminen voi alkaa 🙂

  2. Onpa mielettömän upeita kuvia! Näytät todella kauniilta. Paljon onnea odotukseen ja aurinkoista kevättä! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta