Raakasuklaamunat – hieman erilainen pääsiäisherkku

Tein jo viimevuonna koevedoksen tästä mignonmunaa apinoivasta raakasuklaamunasta. Harmikseni Lilyn osoitteen poistumisen myötä, myös tämä resepti katosi, joten minun piti keksiä uudelleen, että millä saisin tehtyä melkeimpä mignonmunaa muistuttavan raakasuklaisen pääsiäsimunan täytteen.

_MG_3662

Tämä herkku on hieman työläämpi kuin normaalisti tekemäni raakasuklaa, sillä aikaa menee munien tyhjentämiseen ja massaa on niin paljon reilummin, että sen jähmettyminen ottaa oman aikansa pakkasessa. Valmis muna on tuhti herkku, mutta ei sitäkään tarvitse onneksi kerralla syödä, pikkunen pala riittää tyydyttämään herkkuhimoa helposti.

Tein kananmuniin hellästi napauttamalla reiän laakeampaan päähän ja hiljalleen valuttelin munan valkuaisen ja keltuaisen pois, huuhtelin munat vedellä sisältä ja jätin kuivumaan. Kannattaa käyttää veitseä reiän teossa ja olla hyvin helläkätinen, muistan kyllä miten minun ensimmäinen kertani meni 😀 Käytin munan tyhjennyksessä hyödyksi syömäpuikkoa, sillä keltuainen etenkin vaati hieman kannustusta, että se tuli ulos munasta.  HUOM! älä heitä kennoa pois vaan säästä se suklaan tekeytymistä ja munien täyttöä varten.

_MG_3665

Suklaan valmistukseen tarvitset: raakakaakaojauhetta tai minä käytin tässä tapauksessa 100% kaakaojauhetta. Kookossokeria, kookosöljyä, carob- jauhetta ja hieman maapähkinävoita. Makeutukseksi laitoin sokerin lisäksi vielä hieman vaahterasiirappia, mutta vain pikkulorauksen. Ainesosat tulivat seuraavanlaisissa mittasuhteissa (riittää kahteen munaan):

  • 3 reilua ruokalusikallista kookosöljyä -> sulata (noin puolidesiä pitäisi tulla sulaa öljyä)
  • 1tl maapähkinävoita (sekoita kuumaan kookosöljyyn, niin että voi sulaa siihen)
  • 4 tl kaakaojauhetta
  • 4tl carobjauhetta
  • oman maun mukaan kookossokeria
  • 1tl vaahterasiirappia/ agavesiirappia jos löytyy kaapista

Sekoita ainekset keskenään ja maista massaa, oman maun mukaan voi sitten lisätä kaakaojauhetta/carob jauhetta/makeutusta – muista, että massan tulee pysyä juoksevana.

Täytin munat lusikoimalla massan varovasti rei’istä sisälle – tähän olisi varmaan joku helpompikin keino.. Munathan olivat ihan suklaassa tämän jälkeen, joten pesin ne hellästi vedellä ja paperilla pyyhkien puhtaaksi. Tämän jälkeen laitoin munat munakennoon reikä ylöspäin ja pakkaseen ainakin tunniksi tekeytymään..

Tämän jälkeen munat on valmiita syötäväksi!

_MG_3661

Rauhallista pääsiäisen aikaa<3

 

 

emmakaisa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta