Tästä alkaa olla glamour kaukana..

huvilakatu2

Jos olisin tiennyt mitä tuleman pitää, olisin harkinnut sanojani kun kirjoittelin, miten loistavasti voinkaan.. Toisaalta raskaudessa kuukausi on pitkä aika ja sen aikana ehtii tapahtua vaikka mitä.

Oikeastaan toivoisin, että voisin sanoa voivani edelleen mainiosti. Tavallaanhan kaikki on ihan hyvin, mutta väsymys ja raskauden tuomat kolotukset alkavat viedä voiton kaikelta toiminnalta ja samalla useat sohvalla kulutetut tunnit tuntumaan hyvin kohtuullisilta. Paljon painotetaan ulkoilun merkitystä, haluaisinkin kovasti käydä ulkona liikkumassa, mutta kävely on niin ylitsepääsemättömän hankalaa, että en vaan ole viitsinyt enää edes yrittää, vaikka aurinkokin niin ihanasti välillä paistelee.

huvilakatu3

Ehdin hetken olla onnellinen siitä, että en ole turvonnut vielä sen kummemmin, mutta nyt alkaa kellon tai sormusten pitäminen olla lähinnä aamupäivän iloja ja jo iltapäivästä riisun kaiken suosiolla, etten pian koita irrotella sormuksia sinisisestä nimettömästäni. Naamassakin alkaa vähitellen näkyä, että vauva tekee tuloaan.  Jos kengät on pakko laittaa jalkaan, niin valitsen ne kaikista mukavimmat ja helpoimmat puettava, sillä kumartuminen ei ole enää vaihtoehto.

En edes ala puhumaan pukamista…

Jos nukun, niin se tapahtuu kahden tai kolmen tunnin pätkissä ja silloinkin näen todennäköisesti todella levottomia unia ja nukun pinnallisesti. Aamulla alan katsella kelloa kuuden jälkeen ja jo seitsemältä olen aivan valmis heräämään vaikka nukuttuja tunteja olisi takana vain neljä.

Haluisin ihan ylikaiken voida vielä hyvin ja olla pirteä, sekä nauttia viimeisistä hetkistä, mutta nyt alan todella ymmärtämään jokaista, joka odottaa synnytystä – haluan jo voida normaalisti ja päästä nauttimaan ajasta pikkumiehen kanssa. Viimeisen sairaalareissun ja sieltä tulleen epikriisin perusteella tämä hetki voi koittaa ennemmin kuin uskotaankaan, joten varmaan nyt kannattaisi vaieta hiljaa vielä kun voi 😀

Olen toisaalta onnellinen, että pystyn vielä hieman liikkumaan ja tekemään asioita. Paikallaan olohan se tässä on pahinta. Vaikka selkäkipu on seurana istuin, seisoin tai makasin, on se hyvin pieni vaiva siihen verrattuna, että voisin oikeasti olla ihan sairaalakuntoinenkin jo. Supistukset muistuttavat olemassaolollaan aina kun jotain teen, mutta tilannehan on sellainen, että jos pikkumies nyt päättää syntyä, niin kukaan ei häntä ole enää estelemässä, joten emme enää noita supistuksia laske miksikään, sikäli jos niitä ei ala tulla yhtäkkiä kovin tiheään tahtiin…

Jos virallista päivää katsotaan, niin edessä on viimeiset 29 päivää. Sen me nimittäin tiedämme, että sen enempää niitä ei tule ainakaan olemaan. Olo tästä tuskin enää helpottuu..

Parasta mitä nyt juuri tiedän on se, että seuraavat pari päivää ollaan perheen luona maalla, en todellakaan aio tehdä yhtään mitään!

huvilakatu4

Kuvat: Mirva

emmakaisa

8 vastausta artikkeliin “Tästä alkaa olla glamour kaukana..”

 1. Samaistun ihan kaikkeen, joten vertaistukea taalta!! Mutta mika on epikriisi?? :O Onko sulle muuten tehty jotain sisatutkimusta, etta mika on kohdunkaulan tilanne yms? Kun mulle ei oo tehty mtn enka ma tieda tehdaanko taalla, ja ma jotenkin olisin olettanut etta tehtas…. weird.

  • Kohdunkaulaa ei tutkita jos sulla ei oo supistuksia, mutta nyt esim. viimekäynnillä mulla ei katottu enää kun jos poika syntyy niin sitä ei enää estellä tulemasta. Sit kun meet synnyttämään niin sitten sulla ainakin katsotaan kohdunkaulan tilanne 😛 Ei suomessakaan oo kun ihan perusneuvolat rakenneultran jälkeen, mikäli
   kaikki menee ihan normaalisti. Me ollaan noiden kokohommien takia nyt hypätty tuolla Tayssissa.. Epikriisi on lääkärin lausunto 🙂 Ei oo enää kauaa meillä onneksi!

  • Mitas ne siita koosta on sitten sanonut? Isoa vauvaa meilla(kin?) odotellaan, mutta ei siihen kukaan ole mitenkaan puuttunut. Eivatka kylla ota mua tosissaankaan kun puhun/pelkaan sita. 🙁

  • No aluksi pään kokoa ja nyt sitten koko paketin kokoa.. Mulla vielä tuo raskausdiabetes vaikuttaa. Nyt painoa oli viimeksi rv34+3 2830g arviona siis. Voi tuo on kyllä kamalaa jos pelkoa ei kuulla, mua onneksi on kuultu ja nyt mietitään käynnistystä seuraavalla käynnillä 4.4. Yliaikaiseksi ei anneta mennä ainakaan!

  • Lucky you… Mun täytyy kyllä ottaa tää taas puheeksi ensi viikolla :/

  • Koita saada apua huoleen! Ei hitto, mun teki eilen illalla mieli laittaa sulle ig:ssä privaattikuvaa, kun mun jalat oli niin turvoksissa, että näytin ihan meidän työpaikan mummoilta 😀

  • Mulla kyllä tutkittiin viikon 37 lääkärineuvolassa kohdunkaulan tilanne vaikka supisteluja ei tuolloin vielä ollut ollenkaan. Yllätyinkin kun silloin oli jo paikat pehmeänä mutta muuten onneksi kiinni eikä ollenkaan lyhentynyt. Tuollloin myös lääkäri vielä ultrasi ja teki kokoarvion ja minä käsitin että nämä tutkiukset tehdään kaikille kun tosiaan mulla ei koonkaan puolesta ole ollut missään vaiheessa ongelmaa (noilla viikoillakin nyytti nippanappa 2,5kg arvion mukaan!) 😀

   Mutta tosiaan sanoi tällöin tämä neuvolalääkäri senkin että eihän tällä kohdunkaulallakaan enää merkitystä ollut tuolla käynnillä ja sen jälkeenkään tietenkään kun viikot jo niin hyvät että saa syntyä kun on syntyäkseen!
   Hieno kuulla että teillä otetaan tuo käynnistäminen puheeksi, kyllä aika hurjan isolta teijän sintti vaikuttaa että jos sitä vielä kaksi viikkoa lasketun ajan yli kasvattelisit niin ainakin henkisesti itsellä voisi olla pelko että miten suureksi se kasvaakaan!

   Tsemppiä kovasti, minä voin lohduttaa että nyt kun la on parin päivän päästä, täällä on kävelykin alkanut taas tuntua paremmalta vaikka hidasta onkin, kuukausi takaperin esimerkiksi olin paljon surkeammassa kunnossa kipujen ja kolotusten takia että vielä voi tilanne muuttua sielläkin 🙂

  • Ai niin aivan, mulla ei oo ton tayssin takia neuvolanlääkäriä enää ollenkaan 😀

   Joo kyllä tuo koko hieman arveluttaa, mutta onneksi ei tarvitse jäädä huolen kanssa yksin ja tässä asiassa on meitä kuultu!

   Otahan rennosti nyt pari päivää, toivottavasti vauva ei anna odottaa itseään<3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta