Onko sinun lasisi puoliksi tyhjä vai täynnä?

Muistan kun sain jo aikaa sitten kommentin, jossa minua kritisoitiin ainaisesta valittamisesta. Tämä kommentti jäi vaivaamaan minua todella paljon, sillä en ollut itse ajatellut valittavani paljon – en ole sitä mieltä vieläkään. On monia asioita, joita toki harmittelen ääneen, mutta olen koittanut aina keksiä asioille sen valoisamman puolen ja miettiä niitä hyviä juttuja joilla päästä yli milloin mistäkin harmitusta aiheuttavasta asiasta.

Katselin äsken Elastisen ohjelmaa, jossa oli Robin vieraana. Mietin itsekseni, että toivottavasti sintti olisi edes puoliksi yhtä reipas ja positiivinen ihminen, kuin mitä tuo Robin on. Elastinen kysyi ohjelmassa Robinilta, että mistä tuo hänen positiivisuutensa kumpuaa – vastauksekse sai ”meillä on vanhemmat olleet aina todella positiivisia”. Niin, vanempien esimerkistä.

Minusta tuskin koskaan tulee sitä joukon iloisinta ihmistä, mutta haluan välttää turhaa asioista kitisemistä, etenkin silloin jos voin omalla toiminnallani asioihin vaikuttaa. Esimerkiksi minusta on todella ärsyttävää jos joku valittaa valittamistaan vaikka pääkipua, mutta ei suostu siihen syömään kipulääkettä, vaikka siihen ei olisi mitään estettä. Jos joku asia harmittaa/vaivaa, se pitää sanoa ääneen, mutta sitten siihen keksitään ratkaisu ja koitetaan yhdessä etsiä keino, jolla tilanne saadaan parannettua – turhaa jäädä vellomaan siihen pahaan mieleen ja asiaan.

Huomaan tällä hetkellä itsestäni sen, että minun on todella vaikeaa pysyä positiivisena kun olo on mitä hankalin (niinkuin eilinen postaus varmasti kertoikin). Koitan epätoivoisesti nauttia tästä ajasta, mutta oikeasti olen varmaan ensimmäistä kertaa elämässäni tilanteessa, jossa en voi itse omaa oloani helpottaa. Timo on taas ollut onneksi ihan huippu ja tässä minä makaan sohvalla jalat kohti taivasta läppäri sylissä ja vihdoin kivuttomana. Oikeastaan ei tätä päivää voisi paremmin juuri nyt viettää! Pitää vain koittaa keskittyä muuhun kuin kipuun ja pahaan oloon, sekä miettiä että tätä ei enää todellakaan kestä kauaa, joten kyllä tämän kestää.

Tiedän, että vaikka helppoa se ei tule olemaan, koitan välttää pojan kuullen asioista valittamista. Haluan antaa hänelle esimerkilläni mallin, jossa koitetaan kääntää aina vastoinkäymiset voitoksi ja löytää inhottavistakin jutuista ne hyvät asiat. Vaikka sanotaan, että pessimisti ei pety, niin silti minusta positiivisella elämänasenteella pääsee paljon pidemmälle – silloin on valmis avaamaan niitäkin ovia, jotka ei aina olisi niitä kaikista varmimpia vaihtoehtoja.

Onkos sinun lasisi puoliksi tyhjä vai täynnä?

image1 (22)

 

 

emmakaisa

2 vastausta artikkeliin “Onko sinun lasisi puoliksi tyhjä vai täynnä?”

  1. Heh, olen itsekkin miettinyt pariin otteeseen että blogistasi löytyy melko usein rutinaa jostain, usein viellä melkein samoista asioista hieman eritavalla muotuoiltuna. Mutta fakthan on se että kaikki me kamppailemme tiettyjen asioiden kanssa ja on kiva että joku ne tässä kiiltokuvamaailmassa kertoo suoraan. Ihanaa pääsiäistä sinne. 🙂

    • Ja aika moni asia jää vielä sanomatta.. Parempi pitää välillä mölyt mahassa 😀 Ihanaa pääsiäistä sinnekin 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 
Tykkää jutusta