Onhan se vähän kasvanut sitten viikosta 16..

_MG_3674

Naisen keho on kyllä ihan uskomaton, jos miettii, että millaisen paineen alle se joutuu raskauden aikana. Olen todella yllättynyt, siis positiivisesti, että minulla ei vielä ole yhtään arpea missään, mutta tämä on ilmeisesti geeneistäkin kiinni. Nahka on niin tiukassa, että usein ihan kiristelee ja koko raskauden ajan olen raapinut mahaani sen kasvaessa tasaista tahtia isommaksi.

Pian on saavutettu tämä minun kehitykseni vuorenhuippu ja jäljelle jää tyhjä yksiö kun sen asukki on saatu maailmaan. En ole varmaan ensimmäinen ensiraskaanaolija, joka odotti vatsan kasvua kuin kuuta nousevaa ja joka ilta alkuraskaudesta katseli itseään peilistä silitellen lähes olematonta pikkukumpua. Nyt niitä moneen otteeseen huokaistuja ”ompas tämä kasvanut” – ajatuksia miettii lämpimästi ajatellen, että voi kun olisit tyttö tiennyt mitä tuleman pitää. Olin sitämieltä nimittäin, että vatsani oli jo viikolla 16 varsin valtava 😀

rv1636rv16362

Kun tultiin reissusta kotiin, olin ihan kauhuissani kuinka suuri minun vatsani oli, nyt katselen kuvia ja mietin, että onpas vatsa ollut silloin kaunis ja pieni. Niin se näkökulma asioihin vain muuttuu! Olen saanut paljon kommenttia, että vatsani onkin itseasiassa aika pieni – myöskin niitä että se on iso, riippuu niin katsojasta. Minusta tämä on ihan riittävän iso, eikä tämän tästä enää kauheasti tarvisi kasvaa 😀 Pakko kyllä sanoa, että kuvissa se näyttää minusta isommalta kuin luonnossa.

vatsarv36

Jotenkin sitä on omalla tavallaan todella ylpeä tästä valtavasta pötsistä, olenhan minä sen ihan itse kasvattanut ja kantanut. Aika aikaansa kutakin, vaikka kökköä on ja on ollutkin, niin on tämä silti aikamoinen matka jonka pieni ihminen käy läpi ja kyllä minusta siitä saa olla todella ylpeä. JA ihan oikeasti jos lopulta summaa viimeistä kahdeksaa kuukautta, niin enemmän olen kuitenkin voinut suht hyvin, sitä vaan takertuu niihin huonoihin oloihin helpommin kuin hyviin.

_MG_3686

Onkohan se sitten outoa, kun tätä möhömahaa ei enää olekkaan?

 

emmakaisa

2 vastausta artikkeliin “Onhan se vähän kasvanut sitten viikosta 16..”

  1. On! Itselläni syntyi poika 2.1.2016 ja oli omituista, kun edessä ei ollutkaan sitä etureppua enää. Omalla kohdalla nyt pojan ollessa 3kk, haikailen vauvamasua takaisin ja kateellisena katselen raskaana olevien naisten masuja 😀 Nauti viimeisistä viikoista ja paljon tsemppiä!

    • Ja itse kun mietin, että voi noita onnekkaita, joilla tämä on jo ohi 😀 Vaikka kyllä tässä toki on ne ihanat juttunsa, joita ei oikein osannut edes odottaa! Vauvamasut on kyllä kauniita, mutta tämä selkäkipu ja supistukset on aika kaukana nyt siitä ihanasta tällä hetkellä… Uskon, että aika kultaa muistot 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

 1
Tykkää jutusta